Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Obyc vodu z kohoutku prevarim v konvici, flašku vymyvam jarem s vodou. Jednou za čas vyvarim.. Nijak to nehrotim.
Čistím pořád stejně. Omytí ve vodě s přípravkem je podle mě základ. Vyvařovat třeba jen do půl roku, ale dělám to cca jednou za dva měsíce i u staršího dítěte. Vodu jsem převažovala striktně na vše do roku. Pak už jen tu na mléko.
Já se podle nadpisu vyděsila, proč 9měs. ditě sterilizovat 😀 Nádobí v myčce, někdy jen opláchnutí pod vodou. Vodu jsem na pití převařovala, kojeneckou nekupovala, ale pil mi málo, tak jsem to neřešila.
Pije kohoutkovou
a už dávno nic nevyvařuju, ani dudliky. Kojim teda, ale vodu pije normálně k jídlu.
Kojim, ale nevyvaruju davno nic. Jen oplachnu pod vodou nebo dam do mycky. A pije neprevarenou kohoutkovou od 9 mesicu.
@Daisy86 píše:
Já se podle nadpisu vyděsila, proč 9měs. ditě sterilizovat 😀 Nádobí v myčce, někdy jen opláchnutí pod vodou. Vodu jsem na pití převařovala, kojeneckou nekupovala, ale pil mi málo, tak jsem to neřešila.
jo já taky ![]()
Jinak pro devítiměsíční už jen jako normální nádobí
maximálně podle typu lahve takový ten štětec na čištění těžko dostupných míst…
@Daisy86 píše:
Taky sem se lekla
ja lahve myju porad stejne, obyc jarem a kartackem, pak poradne vyplachnu. Vodu sem prevarovala cca do roka.
Pujdu proti proudu, ale ja teda davam i memu skoro 8m synovi kojeneckou vodu a nekdy jeste prevaruju. Lahve striktne sterilizuju.
Delala jsem to tak u dcerky a i kdyz ji uz byly 3 roky, obcas si jeste rano poruci lahev UM, takze i tu lahev sterilizuju. A sterilizuju vse, dudkliky, lahve, lzicky na prikrm.
Je mi uplne jedno, zda je to treba, nebo ne, nebo jak. Mne rika muj vnitrni pocit, ze to delat mam, tak to delam. A myslim, ze delam dobre, moje deti vubec netrpi na boleni briska a strevni potize.
@warita a mne muj vnitrni pocit rika, ze je to zbytecne
taky na zadne bolesti a podobne netrpi. lzicky na prikrm by me ani sterilizovat nenapadlo
cekala bych, ze se rozpadnou ![]()
@blumen píše:
@warita a mne muj vnitrni pocit rika, ze je to zbytecnetaky na zadne bolesti a podobne netrpi. lzicky na prikrm by me ani sterilizovat nenapadlo
cekala bych, ze se rozpadnou
nerozpadaji se. ![]()
Dobrý večer, jak čistite láhve na UM pro větší děti? Chápu že u miminek je důležité pořádně láhev vyčistit kartáčkem a třeba nějakým čisticím přípravkem na to určeným.. ale co u větších? syn bude mít 9 měsíců a nevím, jak čistit a zda prevarovat kojeneckou vodu. Děkuji