Štípanec nebo hemangiom

Anonymní
23.9.19 17:35

Štípanec nebo hemangiom

Ahoj. Mám otázku asi je hloupá. A asi moc čtu. Malá měla do včera krásně čistou pusinku. Dneska ráno jsem ji objevila na pusince červený flicek, malý tak jako ten štípanec, trochu vystouply, ale fakt rudě červený až mi to přijde jako nepřirozená barva pro Obyčejný štípanec od komára a ani nemá tendenci to skrabat. Chci se zeptat jestli je vůbec možné, aby se případně hemangiom objevil během jediné noci, bez jediných příznaků hned jako že jasně viditelný a vystouplý?. Přijde mi to podobný jak měla moji kamarádky dcera. Když to půjde pošlu foto. Ale te se objevil asi třetí den po porodu jako mini tečka. Malé už je měsíc. Děkuju za případné odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.19 17:37

Tady foto

• Citovat
  • Upravit
14376
23.9.19 17:53

Takhle mi to jako štípanec nepřipadá, ale těžko říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.9.19 17:55

Jinak, hemangiom se nemusí vytvořit hned po narození, ale hlavně v prvních měsících života. Malá má malé znaminko na stehýnku, v porodnici ho ještě neměla a pak jsme ho jednoho dne objevila. Myslela jsem nejdřív, že je to otlak od pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
23.9.19 18:15

Nase ma hemngiom od mesice - mesice a pul. Zvetsovalo se to. Je to i vystouple. Resi se to pripdne na onkologii Motol, Horovice. 1 doktor pendluje mezi temito spitaly. Jiny na to v okoli Phy snad neni, hledala jsem vsude. Mudr Josef Malis. Zadanky atd se nepotrebuji. Tedy pisu to dopredu kdyby nahodou to fakt byl hemangiom a doktor vas by to neresil.*prijde minto jako hemngiom, ale jeste existuje ruze a ohen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.19 19:23

No já vím že se může objevit až po několika měsících, ale takhle? Z ničeho nic? Neměla tam žádný náznak ničeho. A včera jsem ji ukládala a neměla tam v 9 hodin večer nic, v jednu ráno jsem si Všimla při prebalovani, s tím, že kolem 23 hodiny jsem honila v ložnici komára. Má na víčku lehce červený a mezi očima flicek. Říká se tomu andělsky polibek, to údajně zmizí a není to nijak výrazny. To mi Teda nijak netrápi, je třeba se na to zaměřit. ❤️️ ovsem hemangiom by mi trápil moc, zvláště u holčičky :( i když by do několika let měl zmizet. Ale stejně. Oheň určitě ne, s tím se děti rodí…

• Citovat
  • Upravit
3023
23.9.19 19:47
@Anonymní píše:
No já vím že se může objevit až po několika měsících, ale takhle? Z ničeho nic? Neměla tam žádný náznak ničeho. A včera jsem ji ukládala a neměla tam v 9 hodin večer nic, v jednu ráno jsem si Všimla při prebalovani, s tím, že kolem 23 hodiny jsem honila v ložnici komára. Má na víčku lehce červený a mezi očima flicek. Říká se tomu andělsky polibek, to údajně zmizí a není to nijak výrazny. To mi Teda nijak netrápi, je třeba se na to zaměřit. ❤️️ ovsem hemangiom by mi trápil moc, zvláště u holčičky :( i když by do několika let měl zmizet. Ale stejně. Oheň určitě ne, s tím se děti rodí…

Hemangiom se da v pohode odstranit. V dnesni dobe nic hroznyho a bez bolesti, bez jizev. At v detstvi nebo pozdeji laserem treba v puberte. Nase ho ma nad rtem asi 3/4 centaku velkej a taky to lecbou zmizi. Necham ji ho ted odstranit jen z toho duvodu, ze to doporucil doktor a ze kdyz se do toho prasti, kousne, bude to udajne silene krvacet a bolet. Jinak bych ji to nechala a odstranila az v pozdejsim veku, kdyz by si to prala sama. Laserem to dela kazda druha plasticka/esteticka klinika za par tisic. Lidi, deti maj i horsi problemy a nemoce., tohle je banalita. Uvidis, podle toho co to nakonec bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
29.4.21 18:44

Ahojky maminky.chci se zeptat zda to nema nejake mimco stejne jako my? mame maly (dle doktorky prakticke Hemangiom),od 2 mesice se mu dela na tvaricky cerveny flek a od te doby se to pomalu zvetsuje a je to ted vystouplý. Jsme objednani k doktorovi ktery se na to specializuje, ale az za dlouho.Tak se chci zepta zda to nekomu zmizelo? anebo muselo se jit pod nuz?:/ dekuji budu rada za kazdou odpoved :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
29.4.21 19:30
@Linda95 píše:
Ahojky maminky.chci se zeptat zda to nema nejake mimco stejne jako my? mame maly (dle doktorky prakticke Hemangiom),od 2 mesice se mu dela na tvaricky cerveny flek a od te doby se to pomalu zvetsuje a je to ted vystouplý. Jsme objednani k doktorovi ktery se na to specializuje, ale az za dlouho.Tak se chci zepta zda to nekomu zmizelo? anebo muselo se jit pod nuz?:/ dekuji budu rada za kazdou odpoved :srdce:

Ahoj,

dle mého hemangiom. Dcera ho taky měla, od 5týdnů do 16měsíců, ted už není poznat. Měla jeden na hlavičce, ten byl červený ale nevystouplý a druhý na hrudníčku, který jsme kontrolovali v Brně (jednou) - někdy prý prorůstají dovnitř těla a tak zda ho nemá na orgánech - NEMA. Od te doby jsme nebyli ani na kontrole, protože pomalu mizel.
Nosila jsem s sebou raději polstárky na zastavení krvácení, ale asi jen 3× trošku prosakoval, nekrvácel, ale oblečení bylo trošku zakrvácené, resp jako kdyby od odřeninky, nic hrozného.
Nelečili jsme ničím - mast je plná chemie, strašné složení. A dnes to na ni už vůbec nepoznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
29.4.21 20:17

Hemangiom. Nase ma 2. Jeden na puse. Odstranění v narkoze a lejzrem, ale az bude vetsi a jen kvuli estetického hlediska. Do 4let se pocka, zda to zmizi samo. U male to zacla po 6ti tydnech veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
29.4.21 22:15

@chs.jasmin dekuji ti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
29.4.21 22:16

@Micaella22 dekuji ti, a po odstraneni to bolelo hodne? musela byt v nemocnici zustat na nejakou dobu na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.25 08:24
@Anonymní píše: Více

co to nakonec bylo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie