Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Maminky dnes i včera jsem viděla venku spoustu maminek co měly děti ve fusaku podle mě je to fakt brzo![]()
jaký máte vy nazor
Já mám tříměsíční a jezdíme zatim jen v mikine a pod dekou…
U nás v noci mínus 3 stupně, takže proč ne
dopoledne max 10 stupňů
A víš, že existují podzimní fusaky? Nejsou tak teplý jako zimní. Ono je sice sluníčko teplý, ale fouká studený vítr. Mě by se zase zdála deka a mikina fakt málo. Uvědom si, že to dítě se nehýbe a nesvítí na něj hřejivý sluníčko.
Ještě je brzo, však nemrzne,, když je venku chladno tak vystelu kočárek dekou a dítě obleču tak jak uznám za vhodné a ještě ho přikryju dekou, to stačí pokud nemrzne…
No kdyz jdu se starsim rano v pul osmy do skolky, tak mam mimino uz taky ve fusaku. v patek rano jen 4st.
Ale pres den zase jen deka.
Záleží, kde a kdy. Ráno už je kolikrát fakt zima, mám sice už dítě ve sporťáku, ale dávám nánožník, mimino bych možná do fusaku už taky dala. Na druhou stranu včera celé odpoledne lítaly děti jen v triku s dlouhým, to by mi fusak přišel taky přehnaný.
Nejhorší část mateřství - když někdo vytahuje smajlika co koulí očima na rozhodnutí konkurenčních matek…
Však ho klidně eště nedávej…
Taky mi to přijde přehnane…nekdy jsem si prisla jak krkavčí matka, když jsem videla kolik fusaku a dek maji nektere maminy v kočáru…ja to tak nehrotila…i ve velke zimě jsem do kocarku do kozesinoveho berana dala jen treba strample…vzdycky jsem malou vyndala teplouckou…taky jsem si uz vsimla deti v zimnim kulichu a zimni bunde…nevim no…me to prijde na hlavu
Segra mela koupeny podzimni fusak. Takova lepsi, nepromokava a neprofouknutelna deka. Velice se mi libil. Klidne bych ho poridila, ale mam odrozeno
.
Ja mela pro decka deku fusak a musela jsem pouzivat nanoznik a efekt podobny.
Takze mi to prijde jedno, jestli deka a nanoznik nebo pouze podzimni fusak.
Pouhym okem bych nepoznala, ze jde o podzimni nevyteplenou verzi.
Tak u nás bylo ráno už chladno asi 4 st nad nulou, takže někde bych ráno už klidně dala i když asi ne hned zimní ale nějaký slabší urcite…ne všude je ještě teplo a zvlášť po ránu.
U nás je ráno teda dost zima. Ve čtvrtek jsem vedla syna do školky a bylo minus 1,takže za mě fusak proč ne. Já měla na toto období podzimní a byl super. Tak asi záleží co za maminky potkavas. Jestli ty co ráno vodí starší děti, tak na odpoledne fusak asi nevyndavaji, aby ho na ráno dávali zas. Mikina a deka zas přijde pro mimino málo mně. I mně je v Mikině akorát, kdyz Sednu, tak i zima. Mimino jen leží a nehýbe se.
Já se zase divím že vidím maminky co fusak nemají… už je fakt zima teda aspoň tady u mě. Dnes např. bylo přes 17 stupňů, tak jsem ho dala pryč. Ale jinak jo mám stále… fouká silný vítr a i mě už je venku zima když je zataženo, to slunko už moc nehřeje.
No a co je na tom? Schválně jsem kupovala podzimní taky. Vozím ho brzy ráno a klidně i v poledne na spaní. Kolikrát tady ráno mrzlo a v poledne fouká dost studený vítr. Je to v podstatě trošku silnější fleecová deka, která nikde nespadne, protože má díry na popruhy do sporťáku.. O to míň oblékám dovnitř.
At si to dela kazdy jak uzna za vhodne, ne
. Ja mam tri deti a fusak jsem nemela nikdy
. Dost jsem nosila, do kocaru deka. Znam dost lidi, co davali do fusaku dite jen v bodycku a puncochach, aby nemuseli porad svlekat/oblekat.
Maminky dnes i včera jsem viděla venku spoustu maminek co měly děti ve fusaku podle mě je to fakt brzo
jaký máte vy nazor
Já mám tříměsíční a jezdíme zatim jen v mikine a pod dekou…