Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosím o radu již par dni nejsem si jista se malému objevila taková vyrazka na obličeji, malému budou za chvily 4 měsíce. Nejsem si jista zda to muže být seborea nebo nějaký ekzem jento červené a suché místo začala sem na noc potírat uriagem ale jedna známa si mysli ze to je kvasinka nevíte co to muže být a co na to pouzit volně prodejneho? Děkuji
Myslím, že je to lupenka. Pokud měl malý nedávno anginu, nebo něco podobného, tak se to možná probudilo. Může to být atopicky ekzem, ale tady na tom místě se moc neobjevuje. Zajdi ke kožařce.. Ta poradi, ale myslím, že to nic strašného nebude, pokud se mu to nerozrůstá ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky prosím o radu již par dni nejsem si jista se malému objevila taková vyrazka na obličeji, malému budou za chvily 4 měsíce. Nejsem si jista zda to muže být seborea nebo nějaký ekzem jento červené a suché místo začala sem na noc potírat uriagem ale jedna známa si mysli ze to je kvasinka nevíte co to muže být a co na to pouzit volně prodejneho? Děkuji
Tak nic nezkazis sudocremem nebo necim se zinkem. Pokud je to kvasinka, tak by to melo pomoct. Asi bych k dr hned neletela a zkusila to. Zinek je na kuzi vselek
a jis hodne sladkeho? Plne kojis? Jis dost zeleniny? Jak je maly zdravy? Ockovani? Praci pripravky? Nosi jen bavlnu? Pokud ma citlivou kuzi, muze mit vliv cokoli ![]()
Malému se tohle jako miminku párkrát udělalo, začala jsem plašit a utíkala k doktorce. Ta mě uklidňovala, že je to jen suché ložisko a stačí promazávaz něčím mastným. Pokud je to suché a nemokvá, kvasinka to nebude.
@Aduš8 píše:
Malému se tohle jako miminku párkrát udělalo, začala jsem plašit a utíkala k doktorce. Ta mě uklidňovala, že je to jen suché ložisko a stačí promazávaz něčím mastným. Pokud je to suché a nemokvá, kvasinka to nebude.
Ani je to suché a nemokva zatím
a čím ste promazavali?
@Aduš8 píše:
To neni pravda. Mala kvasinku mela jak vysitou a absolutne nemokvavou. Kdyz se mastilo, horsilo se
ale je to dr od dr. Za me zinek neublizi, ale je to kazdeho vec, jak se rozhodne.
Zakladatelko, mrkni na stranky Very Zikove, ma to pekne popsany. Kvasinka, atopak…a atopak zacina vetsinou kvasinkou. Kozni problemy maji (temer) vzdy souvislost se strevy. Davas probiotika? Beres probiotika? Bojovali jsme sami, tak vim
dceri to vylezlo kolem 4,5 m, ted je cista a nemela toho malo ![]()
@Kukacka123 píše:
Tak nic nezkazis sudocremem nebo necim se zinkem. Pokud je to kvasinka, tak by to melo pomoct. Asi bych k dr hned neletela a zkusila to. Zinek je na kuzi vseleka jis hodne sladkeho? Plne kojis? Jis dost zeleniny? Jak je maly zdravy? Ockovani? Praci pripravky? Nosi jen bavlnu? Pokud ma citlivou kuzi, muze mit vliv cokoli
souhlas
žádné mastné oleje!!!
dokud je to červené musíš to potírat mastí se zinkem (sudocrem) to je právě ta nejčastější chyba
Vypadá to jako ložisko ekzému nebo kvasinka
http://verazikova.cz/…-kvasinku-2/
@Káťa19 píše:
souhlasžádné mastné oleje!!!
dokud je to červené musíš to potírat mastí se zinkem (sudocrem) to je právě ta nejčastější chyba
Presne tak. Na cervene nic mastneho
pak to musi zesvetlat a „vysoupat“ se postiuena kuze pryc…a zinek (sudocrem, dimaci zinkovka, pripadne phytiol - jen smrdi a barvi, jsou top).
Syn mel to same. Dr mu neco napsala a byl klid. Jenze pak sla do duchodu a objevilo se to zas. Zkouseli jsme kde co, i dietu, ale nakonec nejvic pomohla koupel v morske soli.
Zdravim potrebuju radu, mala ma skoro tri mesice a posledni 2mesice mi flekati na pul obliceje jako podel pravitka je červená a ma otekle oko. ktere ji pak slzi nema zadny hnis v oku nic a vetsinou to do dvou az 5min zase zmizi. Stava se to vetsinou kdyz jdem od navstevy nebo prijdem z venku nevite co by to mohlo byt dr. Nam rekla ze na alergologii muze az od 2-3let driv ne ale prijde mi to uhozene vypada jako po bouracce vzdycky. Posledne se ji to projevilo kdyz dostala detsky caj na dudlik tak jsem ji ho prestala davat ale dela se ji to porad a prijde mi ze ted uz casteji nez driv… take sem.se chtela zeptat pouzivame hipp combiotik ktery by mel podporovat vyprazdnovani ale stim mame taky problem nekdy je stolice ridka jak ma ale jindy je hodne tuha a musime pomahat trubickou je to normalni kaka jednou dene a nekdy i petkrat za den jake mamte zkusenosti s tim mlickem bylo by lepsi ji.ho zmenit? Dr nam doporucila pred mlekem davat espumisan… ale byla.bych radsi kdyby s rim nemela takoce trapeni ze by ji treba jine mliko sedlo vic chvili msejsem skouseli na doporuceni bebu ale s toho ji sice brisko nebolelo a kakala ale moc ji to nechutnala pulku mi plivala bokem a nebo se pozvracela…takze s toho jsem taky na vazkach je to moje prvni mimi a jsem s toho nesva nechci neco zbytecne pokazit
sem zoufala… pro predstavu prikladam fotku…prosim o radu
@Anonymní píše:
Zdravim potrebuju radu, mala ma skoro tri mesice a posledni 2mesice mi flekati na pul obliceje jako podel pravitka je červená a ma otekle oko. ktere ji pak slzi nema zadny hnis v oku nic a vetsinou to do dvou az 5min zase zmizi. Stava se to vetsinou kdyz jdem od navstevy nebo prijdem z venku nevite co by to mohlo byt dr. Nam rekla ze na alergologii muze az od 2-3let driv ne ale prijde mi to uhozene vypada jako po bouracce vzdycky. Posledne se ji to projevilo kdyz dostala detsky caj na dudlik tak jsem ji ho prestala davat ale dela se ji to porad a prijde mi ze ted uz casteji nez driv… take sem.se chtela zeptat pouzivame hipp combiotik ktery by mel podporovat vyprazdnovani ale stim mame taky problem nekdy je stolice ridka jak ma ale jindy je hodne tuha a musime pomahat trubickou je to normalni kaka jednou dene a nekdy i petkrat za den jake mamte zkusenosti s tim mlickem bylo by lepsi ji.ho zmenit? Dr nam doporucila pred mlekem davat espumisan… ale byla.bych radsi kdyby s rim nemela takoce trapeni ze by ji treba jine mliko sedlo vic chvili msejsem skouseli na doporuceni bebu ale s toho ji sice brisko nebolelo a kakala ale moc ji to nechutnala pulku mi plivala bokem a nebo se pozvracela…takze s toho jsem taky na vazkach je to moje prvni mimi a jsem s toho nesva nechci neco zbytecne pokazitsem
![]()
![]()
zoufala… pro predstavu prikladam fotku…prosim o radu
A nan netu jsem nic k tomu otekani nenasla a kdyz prijdem k.dr otekla neni tak mi rekne jen me se zda byt v poradku.
Pokud to dr nechce resit, zasla bych normalne nekam do nemocnice s fotkou. Popripade bych nekam na tu alergologii zkusila zavolat a uvidis, co ti reknou
vypada to fakt jak nejaka alergie, zvlastni ![]()