Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky jsem mela podzimní fusak a chodili jsme ráno se staršími. Když bylo odpoledne teplo, rozepla jsem ho, ale vytahovar ho a měnit za deku se mi nechtělo. Když bylo některé odpoledne echt teplo, dala jsem ho pod kočár a vytáhla náhradní deku. U nás bývá krásně teploučko kolem poledne přibližně do 16.hodiny. Potom se už začíná smrakat a poslední dny hodně fouká. Miminko ve fusaku mi prijde v pořádku.
Ja jsem měla podzimní fusak od Emitexu a byl skvelej, používaly jsme ho celej podzim a super!
@Anonymní píše:
Maminky dnes i včera jsem viděla venku spoustu maminek co měly děti ve fusaku podle mě je to fakt brzo![]()
jaký máte vy nazor
Já mám tříměsíční a jezdíme zatim jen v mikine a pod dekou…
Já už taky fusak mám. Od Emitexu jaro /podzim. Pak mám ještě silnější podzimní a pak zimní nepromokavý. Zimní budu dávat až bude v noci pod nulou a. Přes den max 10 stupňů
Taky už mám fusak. Když jdu ráno zapínám, když jdu v poledne tak ne a je jako deka pod dítětem. Mě zase nebaví malou navlikat, nesnáší to a deku mi vyhazuje, takže je lepší ji dát do fusaku. Mám zimní i podzimni/jarní verzi od Emitexu jako holky tady. Teď má tu podzimní verzi, která prostě jen neprofoukne. Nevidím v to žádný problém. Navíc i kdybych měla v tomto chladnějším počasí dítě navlecene nebo napůl hole, tak s prominutím tobě je do toho prd…
Taky jsem parkrat v zari a dokonce v cervnu, kdyz byly chladne dny, vytahla fusak. Mam „celorocni“ Lodger, ma vyteplovaci vlozku, kterou lze vyndat a pouzivat fusak i jindy, nez v zime. Miminko jsem do nej dala v domacim obleceni, jen s cepickou. Pro me bylo mnohem jednodussi dat miminko do fusaku, nez ho oblekat, zvlast kdyz jsem mela jeste starsi dite, ktere ale jeste bylo dost male na to, aby bylo samostatne v oblekani. Navic kdyz jsem pak brala korbicku se spicim miminkem do bytu, stacilo rozepnout fusak a dite se neuvarilo. Svlekanim bych ho probudila.
Odpoledne, když svítí slunko, jezdí naše čtyřměsíční v dlouhém bodíčku, tepláčkách a zachumlaná do teplé deky + čepičku, když fouká
Poránu nebo navečer bych jen přidala nějakou vrstvu oblečení, na fusak je podle mě ještě čas
Když jsem sháněla fusak, líbil se mi „bohužel“ jenom Lodger, tak jsem za fusak vydala na můj vkus takovou částku, že bych ho nejraději vozila i v létě, aby se teda pořádně využil.
Druhe dite jezdilo v kombi fusaku emitex i v kvetnu. Rano byla kosa, kdyz jsme se vraceli dopoledne/pred polednem, tak klidne 15 stupnu-to jsem proste jen fusak odkryla. Nesnasim mit dite omotane v kocarku do x dek, ktere navic odkopavaji.
Rano chodim do prace v sest a sorry, v mikine ve dvou stupnich nad nulou, a to se hybu, taky nepujdu. Mam podsity softshellovy kabat, odpoledne jedu z prace klidne v tricku.
Taky mám fusak, chodíme ráno v 7:30 do školky a je okolo 0-5 stupňů.
A nevím teda jakej je rozdíl jestli dítě šupnu do fusaku nebo ho musím zabalit do deky, aby mi ji neodkopalo
dcerka jezdí ve fusaku, už sedí a furt se chruje, tak než pořád nahánět deku, tak je v podzimním fusaku a mam klid. Má jen tepláky a body a slabou bundičku - přeci jen furt vyndává ruce ven.
Mě nepřestává překvapovat jak mají pořád maminky potřebu rozebírat jedna druhou a jejich rozhodnutí. Kdyby se každý staral sám o sebe, jak by bylo na světě krásně ![]()
@Anonymní píše:
Maminky dnes i včera jsem viděla venku spoustu maminek co měly děti ve fusaku podle mě je to fakt brzo![]()
jaký máte vy nazor
Já mám tříměsíční a jezdíme zatim jen v mikine a pod dekou…
Jasne, delas to suprove… A vis, co ty deti meli po tim? Navic jaky je rozdil mezi fusakem a tvoji dekou? Akorat to, ze fusak je praktictejsi, lepe se s nim manipuluje.
@Cuddy píše:
Jasne, delas to suprove… A vis, co ty deti meli po tim? Navic jaky je rozdil mezi fusakem a tvoji dekou? Akorat to, ze fusak je praktictejsi, lepe se s nim manipuluje.
S tím souhlasím. Malá se pořád mele a sedí. Deka jí padá. Takhle vím, že má nohy v teple a může mít slabší vrstvu a nahoře má teplejší mikinu na ruce. A hlavně fusak nebo spíš deka s otvory na popruhy nikam nepadá a drží na místě.
U dvou maminek na hřišti jsem viděla fusak od Emitexu což je dost teplej a jedna maminka vyndala dítě v kombinéze a druhá ve veste a mikine tak nevím no…
@Janli já vyndala holku v mikine a dece trochu zpocenou bylo 17 stupnu
@Anonymní píše:
Res pouze sve dite a ne druhych. Je jejich vec, jak oblekaji sve deti a kdy.
Mi taky sestra o vikendu u nas rekla, ze malo sve decka ted oblekam a ja ji, ze jeji mi prijdou navlecene moc, at mi je necha, jak jsou a hledi si oblekani svych. V tomhle se proste neshodneme. Ona zije v Cechach, kde je chladneji, takze pocitove jsou nastaveni jinak. Morava ma stale prijatelne pocasi, takze to nehrotim. My mame babi leto a oni vytahnute soft a podobne podzimni veci.
@Anonymní píše:
No a já mám děti tři. A když jdeme ven má jedna mikinu, druhá mikinu a vestu, třetí mikinu a bundu. A rozhodně není nejvíce oblečená ta nejmenší. Jo a já triko.
Každé dítě/dospělý si udržuje teplotu jinak.
Takže řeš svoje dítě a ostatní nech na pokoji. Jestli budeš mít jednou další, tak třeba zjistíš, že všechno není tak jednoduché, jak sis myslela