Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych se obrátila spíše na imunologii a alergologie. Mastičky asi moc nepomůžou. Jinak bych se zaměřila na stravu. Kvalitní potraviny bez zbytečných barviv, konzervantů a zvýrazňovačů, vynechat co nejvíce cukry. Na ekzém úžasně pomáhá ovesná koupel a na plísně a kvasinky jsou prášky (nevím název), které působí v celém těla, ne jen lokálně-poptala bych se na ně.
Psychosomatik, abys zjistila, proč se ti to děje a mohla s tím něco udělat.
@aprazanda měla jsem hodně těžké. A teď také, protože špatně nesu, že mám plíseň. Kožní mi na to jen řekla, že je to zvláštní, že kůži vůbec zpocenou nemám a nic nevyřešila.
Problém s kůží = značí problém ve střevech. Pokud ti nic nepomáhá a potíže se vrací, doporučuji prostudovat něco o parazitech a antiparazitikách. Mě taky půl roku léčili na kožním, dělali mě kompletní imunologické testy a nikdo nevěděl co dál. Vyrážky postupně přibývali. Kortikoidy jsem měla několikrát - na týden to zmizelo a pak se vrátilo ještě ve větší míře. držela jsem i diety - k ničemu. Nakonec jsem se z toho musela dostat sama.
@lleennttiillkkaa A proc mi to pises? Psala sem zakladatelce co jsem dostala. Me to pomohlo. Nikdo netvrdi ze je to hitparada.
@Bebuu pokud se plisne vraceji, muze to byt tim, ze jejich spory prezivaji v obleceni, matraci…navic mas ze stresu vyrazne oslabenou imunitu, to vsechno se nejdrive projevi na kuzi. Byt v klidu, posilovat imunitu a zeptat se dermatologa jak je to s temi sporami plisni…