Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A nezmenila jsi bydleni, praci, partnera? doma mas cisto? nepouzivas moc desinfekce? v cem se koupes, co jis? v cem peres? pokud to nebylo a tedka je, tak mas nekde zdrojovy problem. Prestan se litovat a hledej reseni. Na internetu je milion a jeden clanek o plisnich, ekzemech a imunite. Vse souvisi se vsim.
Zašla bych za psychologem, provedla detoxikaci organismu a na kvasinky je třeba přeléčit i partnera. Co se týče plísně(kvasinek) omezit sladké, bílé pečivo, zkusila bych se mýt nějakým jemným mýdlem, v intimní oblasti pouze vodou. Oblečení bych přestala prát v aviváži a přidala máchání navíc. Na změkčení prádla použít ocet.
@MarieOVMUC práce stejná, partner už není, bydlení stejné. Co se týká hygieny přeháněla jsem to se sprcháčema, teď se sprcháčema vůbec nemyju a plísně se dělají furt. Jím bych řekla zdravě, sladkosti mi nechutnají. Antikoncepci, která často způsobuje plísně taky neberu, už nevím jaká další opatření bych měla udělat.
Ahoj, nezoufej, tyto problemy byvaji casto psychickeho puvodu. Sama od malicka trpin n ekzemy a kdyz jsem otehotnela mohe hormony se zblaznila a vyrazka byla najednou po celem tele. Ovsem vzdycky to bylo tak, ze cim vic jsem se tomu poddavala tim horsi a horsi to bylo. Zkus zajit k doktorovi, popros ho o hospitalizaci v nemocnici. Procisti te tam kapackama a ty si odpocines. Asi nejlrpsi bude zapremyslet nad tim co te ted v zivote trapi a zmenit to. Mela jsem obdobi ldy jsem chodila domu unavena z prace, byla jsem vycerpana a na nic a nikoho nemela cas a moje starava stala za prd. Po nemocnici jsem zmenila praci udelala detox organismu a venovala se hlavne sama sobe. Ver ze psychicka pohoda je mocna a je to velka carodejka! Drzim palce
@Anonymní píše:
@MarieOVMUC práce stejná, partner už není, bydlení stejné. Co se týká hygieny přeháněla jsem to se sprcháčema, teď se sprcháčema vůbec nemyju a plísně se dělají furt. Jím bych řekla zdravě, sladkosti mi nechutnají. Antikoncepci, která často způsobuje plísně taky neberu, už nevím jaká další opatření bych měla udělat.
Pořiď si konopnou mast. A maž se tou. Známé také pomohla. Za zkoušku nic nedáš ![]()
@Amy22 děkuji, psychika dělá opravdu hodně. Měla jsem velké trápení a pak se mi začaly dělat tyhle vyrážky a ve výsledku jsem na tom s psychikou ještě hůře.
Já bych taky detoxikovala organismus. Najdi si na internetu jak se provádí plivací kvasinkový test. Pokud by byl pozitivní-musíš se nejmíň na půl roku vzdát všeho sladkého, tím by se kandida měla vyhubit. Plísně budou otázkou překyselení organismu stejně jako ta kandida. Některým kulturám se v kyselém prostředí daří, takže je potřeba správnou stravou odkyselit tělo a taky povzbudit imunitu.Je to spíš běh na dlouhou trať a mastičky Ti v tomhle opravdu nepomůžou. Mohu se zeptat, odkud jsi?
@evale Zkoušela jsem pít čaj Lapacho, ale žádný zázrak v něm nevidím. Z Prahy
@Anonymní píše:
@Amy22 děkuji, psychika dělá opravdu hodně. Měla jsem velké trápení a pak se mi začaly dělat tyhle vyrážky a ve výsledku jsem na tom s psychikou ještě hůře.
Mela jsem mykozu po celem tele, trapilo me to asi pul roku. A chytila jsem to nekde v bazenu ale zacalo to na takovem blbem miste ze sem si toho nevsimla a pak se to behem tydne rozjelo. Zajdi na kozni da ti kortikoidy a jine masti a kdyz budes poctive mazat tak to zmizi. Ja mela za 14 dni klid.
@Bebuu já na kožním také byla. Dostala jsem mastičky, vždy to zmizlo, ale problém je, že se to pořád vrací
@Anonymní píše:
@Bebuu já na kožním také byla. Dostala jsem mastičky, vždy to zmizlo, ale problém je, že se to pořád vrací
Tak mazat dal i preventivne a neprestat hned jak to zmizne. Mohou tam zustat zarodky a ty se pri stresu znovu rozjedou…
@Anonymní píše:
@evale Zkoušela jsem pít čaj Lapacho, ale žádný zázrak v něm nevidím. Z Prahy
Všechno co budeš pro sebe dělat, nebude mít okamžitý efekt. Jedna známá přestala jíst úplně mléčné výrobky a efekt se dostavil až za půl roku-ale dostavil se ![]()
@Bebuu je všeobecně známá věc, že kortikoidy nejsou zrovna nejlepší…
@Anonymní píše:
Dobrý den, vždycky jsem si zakládala na svém vzhledu o to horší pro mě je, že zrovna já mám po těle vyrážky. Poslední rok mě začaly trápit nemoce, začalo to ekzémem, pokračovalo plísní na těle a do toho pořád gynekologické záněty. Začínám se štítit sama sebe, přijdu si hrozně. Denně brečím, protože nechci mít plísně po těle, nevím proč, se mi dělají, začala jsem se hrozně stranit společnosti, soukromý život se mi zhroutil. Doktoři mi nepomáhají, předepíšou mi krém na plíseň, po kterém plíseň z těla zmizí, ale za pár měsíců je zpátky. Dále mám ekzém na víčku, bylo mi podáno několik kortikoidů, ale bez úspěchu. Gynekologické problémy- objeven streptokok a kvasinky, pořád dokola. Jsem z toho zoufalá a nemám chuť žít. Máte někdo podobnou zkušenost?
Plíseň po celém těle jsem měla jen jednou, ale nerada na to vzpomínám. Kožní mi na to řekla, že to může být psychického původu, velkou roli prý hraje stres a já v té době opravdu velký stres měla. Nemáš nějaké těžké období, co se stresu týče?
Dobrý den, vždycky jsem si zakládala na svém vzhledu o to horší pro mě je, že zrovna já mám po těle vyrážky. Poslední rok mě začaly trápit nemoce, začalo to ekzémem, pokračovalo plísní na těle a do toho pořád gynekologické záněty. Začínám se štítit sama sebe, přijdu si hrozně. Denně brečím, protože nechci mít plísně po těle, nevím proč, se mi dělají, začala jsem se hrozně stranit společnosti, soukromý život se mi zhroutil. Doktoři mi nepomáhají, předepíšou mi krém na plíseň, po kterém plíseň z těla zmizí, ale za pár měsíců je zpátky. Dále mám ekzém na víčku, bylo mi podáno několik kortikoidů, ale bez úspěchu. Gynekologické problémy- objeven streptokok a kvasinky, pořád dokola. Jsem z toho zoufalá a nemám chuť žít. Máte někdo podobnou zkušenost?