Stoptussin sirup u 5 měsíčního miminka

11.11.23 09:54

Stoptussin sirup u 5 měsíčního miminka

Zdravím Vás maminky,
chci se zeptat, zda máte některá zkušenost podávat 5 měsíčnímu miminku sirup Stoptussin na kašel. Děkuji za rady :mrgreen:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24280
11.11.23 10:00

Konzultuj to na pohotovosti. Co vím tak se léky na kašel moc nedoporučují. Někdy se tím ty děti začnou v těch hlenech úplně topit. Právě se mi to s půlročním dítětem stalo. Špatně mi teda zrovna poradili na pohotovosti- akorát už nevím co jsem tehdá dávala. Spíš jestli to jde tak hodně větrat, odsávat nos, stříkat nasivin a klín pod hlavou na spaní. Mě se osvědčilo mít dítě přes den na spaní v nosítku. Víc se jim tak ulevilo. Super jsou i inhalace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.11.23 10:12

Obecně sirupy na kašel jsou vcelku k ničemu a u tak malého dítěte bych neexperimentovala. Mně se dokonce malá po Stoptussinu budila kašlem mnohem víc než bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
11.11.23 10:22

Já dávala kdysi dceři ve dvou měsících mucosolvan, naordinovala nám ho doktorka. Jinak stoptussin se nám obecně na kašel moc neosvědčil (u starších dětí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9741
11.11.23 13:24

No, efektivitu léků proti kašli přirovnávají zlí jazykové k placebu.

K tlumení kašle u dětí do 2 let je doporučen pouze butamirát, ideálně tedy čistý (Sinecod, Tussin, Tussical). Stoptussin je farmakologický nesmysl. Zlaté pravidlo účelné farmakologie říká, že by se neměly kombinovat léky s protichůdným účinkem, ve Stoptussinu je butamirát na tlumení kašle a guaifenesin na vykašlávání. A k tomu je ještě hořký jak čert.

Raději tedy Stoptussin nepodávat, spíše Sinecod / Tussin / Tussical, butamirát je periferně působící léčivo, dechové centrum neovlivňuje, nemusíte se tedy bát rizika útlumu dechového centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.23 21:32

@Doctus paráda, děkuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat