Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosim. Mame 2 letu holcicku a uz jsem z ni nestastna. Vseho se hrozne boji, deti, zvirat, noveho prostredi. Hned kdyz se k ni nekdo prihovori spusti zachvat revu a je na mne jak kliste. Nic si nemuzu naplanovat, nikde s ni jit…na hriste? Tak to je peklo. Prosim mali ste to i vy s vasimi drobcami tak…co vam pomohlo? Dekuji
S dcerou to tak nemám. Ale já jsem taková jako malá byla, nejradši jsem si hrála sama nebo s maminkou
. Spát jsem nechtěla ani u babičky, několikrát mě s hysterickým řevem vezli v noci domu.
No přecházet mě to začalo asi ve 4 třídě na ZŠ
.
Podobný rysy měla jedna z mých holek - hodně pomohla školka a celkově chodit mezi děti, byť to bylo ze začátku hrozný. Pak zjistila, že je to fajn a zvykla si.
Sme kazdy den venku, snazim se s ni chodit na hriste mezi deti ale nekdy mam pocit, ze je to horsi
dat ji do skolky? Ja si neumim predstavit, co by delala tam kdyz bude sama…to bude 2 hodiny jen rvat? ![]()
@Jarka1985 píše:
Sme kazdy den venku, snazim se s ni chodit na hriste mezi deti ale nekdy mam pocit, ze je to horsidat ji do skolky? Ja si neumim predstavit, co by delala tam kdyz bude sama…to bude 2 hodiny jen rvat?
Dvouletou bych do školky taky nedala, jen jsem tím chtěla říct to, že je to prostě nějaký blbý období, který jistě přejde. A až bude čas ji dát do školky, tak se to zlepší, ale mně přijde, že školka ty děti hodně zlepší ve všech směrech. Nejspíš to nebude něco, co vyřešíte hned, takže je třeba to nějak přežít (a prostě trpělivě zkoušet ta hřišťata a tak), ono to fakt přejde… ![]()
@bjetuschka píše:
Dvouletou bych do školky taky nedala, jen jsem tím chtěla říct to, že je to prostě nějaký blbý období, který jistě přejde. A až bude čas ji dát do školky, tak se to zlepší, ale mně přijde, že školka ty děti hodně zlepší ve všech směrech. Nejspíš to nebude něco, co vyřešíte hned, takže je třeba to nějak přežít (a prostě trpělivě zkoušet ta hřišťata a tak), ono to fakt přejde…
No to taky doufám ![]()
Já jsem byla se synem na kineziologii kvůli strachům a ve dvou letech je dítě ještě napojeno na matku. Netrápí něco tebe? Můžeš jít kdyžtak ne kineziologii sama. Syn je tedy už větší, tak má dělat nějaké cviky a pak mu poradila bachovky Rescue. Jsou i pro děti a u nás tedy zabírají.