Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky po 3,5 letech snaženi o mimi a absolvovani 2 IVF se konecne zadarilo a jakz takz jsem se citila dobre a myslela ze je vse ok tak na kontrole me rekli ze jsem v 8+2tt ale mimco odpovida na 6tt takze se docela desim jestli je to spatne a co bude dal pristi tyden me chce videt radsi znovu na kontrole ale ja od te doby nespim a mam sileny strach co me reknou mate nekdo podobne zkusenosti? Budu rada za kazdy vas nazor
Nic se neboj, je jeste malinke a nemuze odpovidat presnemu tydnu. Mladsi holka byla taky 12tt a odpovidala 10,tak se mi tim posunul jen termin porodu ![]()
Strach není pro plod prospěšný. Každá máme strach ale můsíme ho umět ovládat, tím že nebudeš spát si akorát ublížíš. To že plod odpovídá 6tt je úplně normální, však počkej až budeš ve 20tt a řeknou ti že je prcek o dva tádny větší. To se prostě strašně mení jen měřením. Můsíš se dát psychicky do pohody a myslet pozitivně. To je to co teď potřebujete, všichni. Konečně to přišlo tak se máte radovat a ne nervama nespát. Gratuluju k prckovi a přeji bezproblémové těhotenství ![]()
Neboj, držím palce, ať to dobře dopadne
můj 3. měl taky 2 týny zpoždění, i když jsme věděla přesný datum početí..měl být asi 9+0, a byl 6+6, do další kontroly to dohnal ![]()
Tak to je fajn dekuju moc holky za vase nazory ja porad verim v to ze uz se konecne zadari kdyz uz tam byl i nepatrny naznak srdecni cinnosti jen me to proste vydesilo necekala jsem ze muze prijit jeste neco takoveho uz je clovek proste opatrny uz po tolika zklamani
@evkaa7 píše:
Tak to je fajn dekuju moc holky za vase nazory ja porad verim v to ze uz se konecne zadari kdyz uz tam byl i nepatrny naznak srdecni cinnosti jen me to proste vydesilo necekala jsem ze muze prijit jeste neco takoveho uz je clovek proste opatrny uz po tolika zklamani
Ono to bude trvat celé těhotenství - nedávno jsem řešila s kamarádkou…nejdřív strach, jestli je mimčo v děloze, pak jestli tluče srdíčko, první trimestr strach z potratu, pak 1. screening na vývojové vady, druhý screening - kontrola orgánů a rozštěpové vady, pak třetí screening - srdeční vady, pak strach z porodu, no a pak úplně ten největší strach - o dítě:-).
Co tím chci říct? Teď už se bát nepřestaneš…:-)
Jinak - měla jsem to také tak, dr mě dokonce poslala na revizi pro nevyvíjející se emryo. V nemocnici byli naštěstí rozumnější a počkali…no a z nevyvíjejícho se emrya je dneska pěkně živá a temperamentní holčička. Držím palce!
V tomhle týdnu je to normální, prtě je moc malinké, navíc je zkroucené, při měření stačí kliknout o 1mm vedle a už to ukazuje týden dva jinam. Zbytečně se nestrachuj, když není proč. Ono se to většinou srovná až kolem 12tt, kdy se dá mrně už hezky změřit.
Nase miminko nebylo dlouhou dobu na UZ videt, pak neodpovidalo velikosti datu poceti a nakonec se „srovnala“ a vazila pri porodu skoro 4kg a merila 52 cm. chapu Tvoji uzkost, ale stava se to casto, urcite je velka sance, ze to bude v poradku ![]()
Holky diky za vasi podporu ale vcera jsem byla na kontrole a doktor tam po tydnu zadnou srdecni cinnost uz nevidel takze to nejspis vypada na zamlkle tehotenstvi vzal me krev na hladinu hcg a mam dojit v patek
![]()
No mela bych ted byt v 9 tydnu ale plod odpovidal na 6 a neco v 8 uz me ukazovala doktorka srdecni cinnost a ted uz ji doktor nevidel
Nechapu uz opravdu nic hodnotu hcg mam 27806 odpovida 8-9tt takze tak jak ma ale podle doktora je plod na 6+4tt a srdecni cinnost 0
@evkaa7 ahoj já měla při prvním IVF v 7. týdnu hcg 50600 a skončilo to ZT. Druhé IVF se povedlo. Držím pěsti!