Strach z cestování s malým

157
11.8.11 14:24

Strach z cest

Zdravím :) mám problém, nevím, jak se zbavit strachu z cestování s malým…nemám strach z toho, že by snad cestu nezvládl nebo tak…ale mám strach, že když pojedu třeba na nákup nebo po úřadech a tak různě - tak že mi tam bude brečet a to já jsem pak nervní z toho a lidi by si mysleli určitě bůh ví co, že mám uřvaný dítě…no prostě z toho mám strach :( Malýmu jsou 2měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
11.8.11 14:32

Ahoj,měla jsem to samé :wink:
neboj,až bude větší,tak se to spraví.
A časem přijdeš na to,že se na lidi můžeš vyprdnout.
Počkej,až přijde období vzdoru,kdy se ti začne vztekat mezi lidmi :roll: :wink: to už pak časem otupíš,a bude ti to jedno.
Držím palce,ať se podaří to co nejdříve překonat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
11.8.11 14:35

Neboj se, s malým mimčem mají lidi spíš pochopení než aby opovrhovali a hudrali. Je to miminko, ne puberťák, který se vzteká či hádá s rodič, tak neboj a směle do toho. :palec:

• Citovat
  • Upravit
157
11.8.11 14:42

To doufám no…jenže mě je ho pak tak líto, že nevím, jak mu pomoct nebo spíš utišit ho…že jsem z toho pak na prášky a pak zas nikam radši nejedu :/ ale musím, musíme to vytrénovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
11.8.11 14:59

tak snad zvládneš dítě utišit, ne? Pokud nemá hysterák z bolení břicha, nebo že se bojí, tak vždy pomůže dudel, čaj, mlíko, kojo, pochování, pohoupání, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
11.8.11 15:08

Tak to já radši jezdila autem, je to i pohodlnější :-) Záleží na tom, jestli máš auto k dispozici. Ted jsem si vzpomněla, že když měla kamarádka stejně starou dceru, tak jela do knihovny metrem. Dítě prý tam řvalo, že se styděla a tak si na zpáteční cestu radši objednala taxika :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
11.8.11 15:15

Já bych tohle asi neřešila. Normálně vyraž, malý si aspoň zvykne na cestování. Já jsem razila na nákupy když byly malýmu 3 týdny (se starším na nákupy do školy) a jinak to nešlo. Malinkej mě v Kauflandě tak příšerně řval, až se lidi na mě dost divně koukali a měli dost blbý poznámky. Nikdy mě to neodradilo a teď je z něho výborný společník na nakupování. Tak směle do toho.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
11.8.11 15:21
Anabellka píše:
Já bych tohle asi neřešila. Normálně vyraž, malý si aspoň zvykne na cestování. Já jsem razila na nákupy když byly malýmu 3 týdny (se starším na nákupy do školy) a jinak to nešlo. Malinkej mě v Kauflandě tak příšerně řval, až se lidi na mě dost divně koukali a měli dost blbý poznámky. Nikdy mě to neodradilo a teď je z něho výborný společník na nakupování. Tak směle do toho.....

Tak náš kluk dokud byl mimino, tak byl hodnej. Ted je mu 1,5 roku a v supermarketech bere vše do rukou z regálů i když je v golfkách. Minule se natáhl pro lahev vína a než jsem mu to stihla vzít, tak s tím třísknul o zem a bylo vymalováno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.8.11 15:38

Lidi si můžou myslet, co chcou, ty víš, jak to je :wink: Na lidi se vyprdni… Kdo si bude myslet něco špatného buď nemá děti enbo je měl už hodně dávno a prd si pamatuje - takže jeho názor pro tebe nemusí mít žádnou hodnotu.

A když bude brečet, uděláš to, co bys udělala doma :mrgreen: Ale pravděpodobně brečet vůbec nebude. Nakoj ho, dej do kočárku a vyraž - bude pravděpodobně spát a ty uvidíš, že je to v pohodě a časem se otrkáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.8.11 16:02

jojo, cestuju taky autem…tak ho tam většinou pak hned šoupnu, když začne brečet…musím se holt otrkat no… :)) díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
11.8.11 16:15

Tak to já radši MHD. Nemusím rozkládat a nakládat kočár, přesazovat dítě z autosedačky do kočáru a zpět, řešit parkování a že mi někdo zaparkoval vedle tak, že se k sedačce pomalu nedostanu apod. Je fakt že synek venku moc nebrečí, ale když jo, tak jsem se na lidi vyprdla. Zkusila jsem ho utišit, ale miminko prostě pláče, to se stává… Nepamatuju se, že by se na mě někdy zle dívali.

• Citovat
  • Upravit
31594
11.8.11 16:56

Já tě chápu, taky se musím dost přemlouvat, abych šla někam dál jak okolí domu. Já k tomu mám ještě dvouleťáka, takže kojení je vždycky trochu adrenalin, aby mi nikam nezdrhnul. Mladší už naštěstí baští zhruba po těch 2h, tak to občas i vyjde, že nemusím někde kojit, kadění už taky není tak časté, aby byl řev kvůli plné plínce, akceptoval dudlíka, a teď jsem začla jako první pomoc vozit s sebou flaštičku s převařenou vodou, aby si cucnul, když se probere a má žízeň, tak si nemusí kvůli tomu vyřvat plíce. Nejhorší je to v autobuse, protože tam ho z kočáru nemůžu vyndat.

Mám to okořeněné ještě tím, že tak v 50% případů je malej v šátku, samozřejmě že když se vzbudí v šátku a má hlad, tak pro okolostojící je to chudák dítě, které řve kvůli šátku (že by řval i v kočáru je nějak nenapadne), já jsem ta krkavčí matka, no nepříjemné. Ale ber to tak, že to bude zatím jen lepší a lepší, za pár měsíců už budeš moct vrznout něco do ruky na žmoulání, a dítě bude koukat po okolí, tak se zabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
11.8.11 19:12

jÁ TI ROZUMÍM. mÍVALA JSEM TO STEJNĚ, časem otupíš a na okolí se vyprdneš. Zároveň už si leccos vychytáš a budeš přibližně umět odhadnout, kdy malý bude mít hlad, kdy bude spát…
Já už teď vyjíždím bez obav, přestože mám riziko řevu dvojnásobné - mimino nebo hysterák batolete. Jediné, kde mám ještě „strach“ je s miminem v šátku. Protože za řvoucí mimino vždy může šátek, dítě je tam chudinka zmáčknuté, nemůže dýchat, je mu horko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.8.11 07:36

Na lidi se vyprdni, no tak bude brečet, je to miminko a jinou formu komunikace nezvládá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
12.8.11 16:33

Holky, moc díky za podporu :)) dneska jsme teda vyjeli a docela dobrý…jen občas kníknul, tak jsem našla nejbližší velkou díru a přejížděla kočárem :)) čím větší drncání, tím lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí