Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá zkušenosti se stanováním s mimčem…? Máme 9 měs. dcerku a chceme jet na prodloužený víkend pod stan, jen mám trochu strach, jak to zvládneme
Nemáte nějaké rady a tipy, jak třeba lehce udělat kaši nebo mlíčko v přírodě? (malá je na UM) A nebo ještě nějaké praktické rady, které se můžou hodit?
Díky za příspěvky ![]()
Byli jsme na vodě..... ![]()
Takže místo spacáku zimní fusak, jako podložku jsem vzala molitan,co se dává na zahradní lehátko…čepici na noc na hlavu.
Budete v kempu ??? Pokud budeš mít přístup k elektrice, máš vyhráno ![]()
Vem rychlovarnou konvici a můžeš vesele vařit.
Ráno dostával jogurt s ovocem ( ve skleničce), oběd-sklenička zeleniny-ohřejí ti to i v restauaraci nebo v kiosku s mikrovlnkou…svačina jakákoliv a večeře kaše nebo UM-viz rychlovarná konvice.
Stanovat byl syn s tátou až ve 20m, takže takle malé neporadím. Jen mlíko ráno dělal z vody z termosky, vodu večer nechal uvařit v kiosku v kempu.
Pokud jedete autem, tak je to dobrý…buď si vemte konvici na 12V nebo měnič do zapalovače a tam můžeš zapojit normální konvici nebo ohřívačku…
ahoj..byla jsem s malým v roce,měla jsem barely s vodou a hořáček na plyn,jinak vše jako doma,večer mytí žínkou..
s 9.mesíčním mimčem to je v pohodě
. my jsme ted byli s 6 měsíční dcerkou
.....spala v zimním fusaku, a teplé kombinézce+ lehká čepička na hlavu, máme velký stan, takže jsme vzali i cestovní postýlku, nicméně stejně spala se mnou na nafukovací matraci a nemůžu si stěžovat
! Co se týče ohřívání stravy, tak pokud budeš v kempu, tak nevidím problém, postačí termoska
a na noc si připravit horkou a studenou vodu, a pokud nebudete v kempu, doporučuji ohřívačku kojenecké stravy do auta
, sama s tm sice zkušenost nemám(kojím)ale stanovali jsme s kamarádkou, ta má stejně starého chlapečka co mi dcerku a ta si ohřívačku nemohla vynachválit ![]()
Lenka512 píše:
Byli jsme na vodě.....![]()
Takže místo spacáku zimní fusak, jako podložku jsem vzala molitan,co se dává na zahradní lehátko…čepici na noc na hlavu.
Budete v kempu ??? Pokud budeš mít přístup k elektrice, máš vyhráno
Ráno dostával jogurt s ovocem ( ve skleničce), oběd-sklenička zeleniny-ohřejí ti to i v restauaraci nebo v kiosku s mikrovlnkou…svačina jakákoliv a večeře kaše nebo UM-viz rychlovarná konvice.
A kolik je malému? Já se trochu obávám, že z fusáku se bude chtít vymotat, ona v noci dost cestuje
Ale uznávám, že je to dobrý nápad! ![]()
lidunkaS píše:…no na vodě když jsme byli, tak mu bylo taky 9 měsíců…Lenka512 píše:A kolik je malému? Já se trochu obávám, že z fusáku se bude chtít vymotat, ona v noci dost cestuje
Byli jsme na vodě.....![]()
Budete v kempu ??? Pokud budeš mít přístup k elektrice, máš vyhráno
Ráno dostával jogurt s ovocem ( ve skleničce), oběd-sklenička zeleniny-ohřejí ti to i v restauaraci nebo v kiosku s mikrovlnkou…svačina jakákoliv a večeře kaše nebo UM-viz rychlovarná konvice.Ale uznávám, že je to dobrý nápad!
Ahoj, taky jsem nad tim uvazovala, ale nakonec jsem se nejak nedokopala nechat ho spat ve stanu a zbabele jsme byli v penzionu. Jinak vsechny rady uz tady zaznely…
Jen se zeptam vodacek, ktere byli s mimcama na vode, jak jste to delaly? Prejizdeli jste s prckama autem z kempu do kempu nebo jste je meli i v lodi?
Tak já byla letos taky na vodě i s mládětem
tedy jen z kempu do kempu- spali jsme v autě (máme kombíka) sbalila jsem mu madraci i Nanny chůvu a pohoda
spinkal ve spacím pytli a přikrytej dekou. Vodu jsme si nechávali převařovat vždy v občerstvení do termosky.
Byli jsme taky, male bylo necelych sest mesicu ![]()
Kdyz se chce, tak to jde krasne! ![]()
Byli jsme s 3 m mimčem na 10 dní na táboře pod stanem. Studená voda byla v hlavní budově a elektřinu jsme měli dovedenou do stanu prodlužkou. Kojila jsem, ale dostával taky odstříkané mléko v láhvi. Nebyl problém ohřívat mlíčko v kojenecké láhvi vložené do zapnuté varné konvice naplněné vodou. To samé by šlo s plynovým vařičem. Použité nádobí jsem po umytí vylívala vařící vodou z varné konvice. Spal s námi na nafukovací matraci pro dva (byl mezi námi v našich spacácích, které se dají sepnout tak, že vytvoří jeden velký spacák). S koupáním jsme to nepřeháněli (a nepřeháníme dosud), takže jsme tehdy koupali asi jen jednou. Takže koupání bys ani řešit nemusela. Měli jsme s sebou takový vandlík, do kterého jsme nalili studenou vodu a dolili vařící vodou z konvice. Ve stanu jsme netopili (např. přímotopem) a problém nebyl, i když byla v noci dost zima, malej měl pěkně teplé ručičky i obličej. Hlavně jsem se snažila eliminovat množství věcí, které jsme s sebou pro mimčo měli, na nezbytné minimum, abychom nejeli jako stěhováci. Tolik asi v kostce.
Ahoj, jen pridam svou zkusenost. Misto fusaku spolecny spacak nebo perinu, lepe budes kontrolovat, jestli male neni zima. Cepice na hlavu se hodi urcite, spat muze ve fleesovem overalu nebo mikine, ja pouzivala spaci vak…
Sice jsme nebyli ve stanu (to az pozdeji), ale v lodi v kvetnu…
Nezapomente kvalitni repelent…
Ahoj, taky jsme byli pod stanem s půlročákem- na Šumavě a byla to nejhezčí dovolená jakou jsem kdy zažila.
Měli jsme výhodu v plném kojení, takže příkrmy jsem řešit ještě nemusela, ale s termoskou a rychlovarkou by to nebyl problém.
Spal v korbičce od kočárku a ve fusaku- necestoval, byl od země izolovaný a krásně jsme se do stanu vešli. ![]()
Moje rada- určitě si pro prcka vem kojeneckou vodu!! Né všude je kvalitní pití. A už tu zazněl repelent- díky bohu za něj.
Ať Vám vyjde počasí! ![]()