Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, taky jsme byli pod stanem s půlročákem- na Šumavě a byla to nejhezčí dovolená jakou jsem kdy zažila.
Měli jsme výhodu v plném kojení, takže příkrmy jsem řešit ještě nemusela, ale s termoskou a rychlovarkou by to nebyl problém.
Spal v korbičce od kočárku a ve fusaku- necestoval, byl od země izolovaný a krásně jsme se do stanu vešli. ![]()
Moje rada- určitě si pro prcka vem kojeneckou vodu!! Né všude je kvalitní pití. A už tu zazněl repelent- díky bohu za něj.
Ať Vám vyjde počasí! ![]()
tak my byli letos na tabore… a jeste na tyden pojedem. Sym mel teda uz pres rok, ale zase tim padem bylo nejnarocnejsi, kdyz vsude lezl, jidlo slo v pohode. Kojim, ale uz jen dvakrat denne, jinak dostaval normalne svaciny , snidani i veceri (pecivo s necim). K obedu podle toho co bylo, bud dostal sklinku (tu jsem ohrivala v plechacku na kamnech), nebo ochutnat ode me.
Jinak prakticke poznamky: Urcite bude potreba teplejsi obleceni. Na noc jsme meli zimni fusak a zimni kombinezu. Dobre je mit i cepicku. Ponozek neni nikdy dost. Vemte opalovaci krem, i kdyz tezko rict, jestli bude jeste nejak hezky… ale v prirode je to mnohem rychlejsi, ze se spali. Taky pochopitelne cepici s ksiltem. Syna zrovna moc nezajimaly hracky (ale urcite nejake vem) radsi lozil vsude po louce… Vem si vic obleceni, rychleji se zaspini (zalezi, jak moc se pohybuje)
Lenko, to je kajuta na plachetnici ;o)
Je to prima vec, jsi porad venku a pritom si s sebou vezes bydlik, spi se tam a ve vetsich je i kuchynka. Na spouste mist se daji pronajmout a v CR treba i na Orliku, tam je to moc hezky…
jezdime stanovat kazdym rokem a dite melo 6 mes. Zalezi na tom co od toho cekas.
My meli:
nafukovaci matraci, na ni spacak (myslim ze celkem dobry). Deti spaly bez problemu a spokojene.
Varic si bud muzes koupit plynovy (prodava se takovy maly hornbach, baumax), nebo si kup v bazaru plotynky na plynovou bombu. Plynovou bombu koupis na benzince.
My sebou meli jeste varnou konvici, v nekterych kempech je el. v umyvarne. Konvici nenechavej ve stanu, zrezne.
Meli jsme maly i velky stan.
Jinak stan je stan, deti jsou nadseny, v chatce nebo jinak by si to tak neuzili.
holky, my mame jet na konci cervna na prodlouzenej vikend, bud pod stan nebo do chatky. Malymu budou 4 mesice. Tak jsem chtela poprosit o rady, co s sebou
uz pomalu chystam seznam, aby se nahodou na neco nezapomnelo
Tak hlavně plenky a oblečení
Na spaní bych vzala fusak, nějakou deku na ležení v trávě a hotové ![]()
@Angua píše:
Tak hlavně plenky a oblečeníNa spaní bych vzala fusak, nějakou deku na ležení v trávě a hotové
tak nejak bych to taky nejradsi videla, ale realita bude, ze cely auta zaskladam zbytecnostma ![]()
Nesmíš se nechat strhnout
Ještě mě napadlo lehátko - když bude ráno mokrá tráva - ale to poslouží stejně i autosedačka. Pokud by se ti příčilo dávat mimčo do trávy, viděla jsem v kempu na vodě i lidi s cestovní postýlkou - měli to jako ohrádku.
Ale takové mimino nic nepotřebuje, zvlášť jestli kojíš
Horší se starším, to přibudou hračky, knížky, nočník, jídlo, pití…
![]()
Přesně, oblečení, plenky a potřeby na kojení (měla jsem kloboučky) byly nejdůležitější. A šátek
Nezapomeň na dostatek teplého oblečení, já jsem vždycky zapomněla, že i v létě je na chalupě v noci zima…
my se chystame nekdy v lete na tyden na cyklotrek s nekojenym deckem s ABKM nemuzeme teda tahat autosedacku a vubec zadne zbytecnosti, protoze to vsechno povezem na kole. teoreticky asi nepotrebuji poradit, ale uz tedka mam z toho bobek, jak to zvladnem. Mladej je nastesti splachovaci. Tak jen aby nebyli nemocni, obvykle vezu lekarnicku pres pul batohu.
pro me je asi nejhorsi ten psychicky pocit z toho, ze si nemuzu vsechno vzit s sebou a budu muset kojovodu a dalsi nekde dokupovat -a co kdyz jak napotvoru nebudou obchody? Mam nejradej vsechno zajisteny, zabaleny, naplanovany + 200% rezerva ![]()
Malá mi ve 3.měsících spala ve stanu v korbičce od kočárku.Nějak jsem pořád měla strach, že ji zalehnu a ona se hned budí, jakmile se jí někdo dotkne, tak byla chráněná.Na ven jsem potom používala buď kočár nebo byla malá na dece.
Určitě bych vzala baterku ![]()
@Pudloslava Ale budete mít vozíček, ne? Může být místo sedačky přece tam…
@Pudloslava píše:
my se chystame nekdy v lete na tyden na cyklotrek s nekojenym deckem s ABKM nemuzeme teda tahat autosedacku a vubec zadne zbytecnosti, protoze to vsechno povezem na kole. teoreticky asi nepotrebuji poradit, ale uz tedka mam z toho bobek, jak to zvladnem. Mladej je nastesti splachovaci. Tak jen aby nebyli nemocni, obvykle vezu lekarnicku pres pul batohu.
pro me je asi nejhorsi ten psychicky pocit z toho, ze si nemuzu vsechno vzit s sebou a budu muset kojovodu a dalsi nekde dokupovat -a co kdyz jak napotvoru nebudou obchody? Mam nejradej vsechno zajisteny, zabaleny, naplanovany + 200% rezerva
My takhle jezdíme s malou taky.Pokud máte vozíček, je to super, tam se toho vleze.My v něm vozíme snad vše a nebo ještě na brašnách na kole.Malá sice byla kojená a bez alergií, ale taky jsme táhly kde co.Sedačku nepotřebuješ, dítě dáš do vozíku nebo na deku.Malá byla ráda i ve stanu, jen měl sundanou tu vrchní plachtu aby se tam neupekla.
@habet píše:
holky, my mame jet na konci cervna na prodlouzenej vikend, bud pod stan nebo do chatky. Malymu budou 4 mesice. Tak jsem chtela poprosit o rady, co s sebouuz pomalu chystam seznam, aby se nahodou na neco nezapomnelo
My byli loni s půlročním mimčem, brala jsem sebou matraci s postýlky a malou ukládala do fusaku a dávala jsem ji i čepičku, protože bylo docela chladno. Teď záleží, jestli ještě kojíš, nebo dáváš UM. Malá byla na Sunaru, tak jsem ještě brala termosku a večer do ni nachystala teplou převařenou vodu a do pet láhve studenou převařenou vodu, abych mohla namíchat mlíko na ráno. A jinak standartně to, co doma: přesnídávky, příkrmy v lahvičkách, čaj atd.
Malá mi pod stanem spala líp, než doma ![]()
Letos jedeme k Balatonu taky stanovat, malé už bude 20 měsíců, tak se docela těším ![]()
Užijte si to!!! Je to fakt paráda!!!
![]()