Strach ze spalniček 1. trimestr

37131
4.3.19 07:09

A ty očkovaná nejsi? Já mám podobnou paniku z nestovic, ty u nás doma ještě nikdo neměl, syn ve školce chytá pořád něco, doufám že už to tenhle školní rok aspoň doklepeme bez nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.3.19 07:16

Ahoj. Strach mam taky. Jsem ve druhém trimestru. V dětství jsem byla řádně očkovaná. Ale minulý týden mi dělali testy na protilátky a negativní. Jako kdybych ani ockovaná nebyla. Nemůžu tomu uvěřit. Jsem ročník 82 a byla proočkovaná dvěma dávkami.

• Citovat
  • Upravit
4.3.19 07:17

Ahoj. Strach mam taky. Jsem ve druhém trimestru. V dětství jsem byla řádně očkovaná. Ale minulý týden mi dělali testy na protilátky a negativní. Jako kdybych ani ockovaná nebyla. Nemůžu tomu uvěřit. Jsem ročník 82 a byla proočkovaná dvěma dávkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
4.3.19 07:17

Mi to párkrát proletělo hlavou, i horší nemoci, do konce 4 měsíce jsem pracovala na infekčním oddělení. Příjmula jsem člověka a za 3 dny se u něho potvrdila tuberkuloza… :nevim: nic a jedeme prostě dál ;) v prvním trimestru jsou spalničky nebezpečné, ale zas to procento není tak velké, pokud ty jsi byla očkovaná. Hlavu vzhůru a užívej si svého stavu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
4.3.19 07:18

A nechceš si nechat udělat rozbory na protilátky? Otázka je, jak by se to řešilo, pokud bys jich měla málo. V těhotenství tě nenaočkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
4.3.19 07:21

A z chřipky jsi strach neměla? Ta dokáže v těhotenství napachat v počátku taky dost škody. A na rozdíl od spalnicek byla opravdu epidemie a umírali na ni lidi, tuším kolem 70? Ale holt mediální masáž dělá své.
Ale klidně si můžeš nechat nabrat protilátky, třeba budeš mít a uklidní tě to. Nebo spíš nebudeš a akorát budeš v ještě větším stresu 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
4.3.19 08:37

Ja mam hruzu z nestovic. Dite ve skolce, ja je nemela a za mesic a pul se ma narodit mimino. Letim se pak okamzite ockovat. Budu doufat, ze ve skolce epidemie zacne az za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 09:55
@Kriss Tina píše:
A ty očkovaná nejsi? Já mám podobnou paniku z nestovic, ty u nás doma ještě nikdo neměl, syn ve školce chytá pořád něco, doufám že už to tenhle školní rok aspoň doklepeme bez nich…

Moc držím palce! já jsem neštovice měla ve 20 ti letech, takže tam bych měla být ok. držím moc pěstě ty jo, je to hroznej stres ty choroby :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 09:56
@Micaella22 píše:
Ja mam hruzu z nestovic. Dite ve skolce, ja je nemela a za mesic a pul se ma narodit mimino. Letim se pak okamzite ockovat. Budu doufat, ze ve skolce epidemie zacne az za rok

určitě je to lepší se proočkovat, já se trochu v těch neštovicích ztrácím, na jedny se očkuje a jedny ne, že jo, vůbec netuším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 09:57
@renap píše:
A z chřipky jsi strach neměla? Ta dokáže v těhotenství napachat v počátku taky dost škody. A na rozdíl od spalnicek byla opravdu epidemie a umírali na ni lidi, tuším kolem 70? Ale holt mediální masáž dělá své.
Ale klidně si můžeš nechat nabrat protilátky, třeba budeš mít a uklidní tě to. Nebo spíš nebudeš a akorát budeš v ještě větším stresu 🙄

No já ti nevím, ta chřipka mi nějak neděsí… mi přijde, že pravá chřipka člověka tak semele, že pak stejně skončí doma v posteli, takže už nemůžu prskat dál bacily, ale ty spalničky maj takovej podivně vleklej ten začátek, ne? no nevím, je to horor prostě, nejradši bych se zavřela doma a nevylezla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 09:58
@nozu píše:
A nechceš si nechat udělat rozbory na protilátky? Otázka je, jak by se to řešilo, pokud bys jich měla málo. V těhotenství tě nenaočkují.

no jako když to zjistím, tak budu asi ještě víc ve stresu právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 10:00
@Anonymní píše:

Hmm tos mě nepotěšila, já ročník 80 a mám všechna řádná očkování … ale ve 2. trimestru bych se tak už nebála, to už sou všechny orgány skoro vyvinuté, myslím že jsem četla, že jen 1. trimestr je riziko. to už by mělo být ok.

a třeba se to ustálí? ten výskyt? ale nevím teda jak, těch neočkovaných dětí je v populaci hodně a pokud to budou dál chytat lidi jako my, kterým už vakcína přestala fungovat, tak to moc pozitivní výhled není… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
4.3.19 10:01
@kve-tinka píše:
Mi to párkrát proletělo hlavou, i horší nemoci, do konce 4 měsíce jsem pracovala na infekčním oddělení. Příjmula jsem člověka a za 3 dny se u něho potvrdila tuberkuloza… :nevim: nic a jedeme prostě dál ;) v prvním trimestru jsou spalničky nebezpečné, ale zas to procento není tak velké, pokud ty jsi byla očkovaná. Hlavu vzhůru a užívej si svého stavu. ;)

Děkuji moc za uklidnění, nic jiného asi nezbude, než se moc nepoflakovat v davech a v MHD se vyhýbat prskajícím jedincům, což dělám. ty hormony ze mě dělají až nenávistnou šelmu, jak někdo začne prskat a smrkat, tak ho sjedu zlým pohledem a uraženě odcházím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
22.3.19 08:50

Jak to tak zkoumam,tak nejhur sou na tom lidi po 30tce 🙄 no strach mam furt. Vcera sem byla na odběru krve v ramci tehu a esli sem to dobre pochopila na internetu, melo by se i zkoumat,esli mam protilatky proti spalnickam, je to tak? Takze se 10.4. dozvim verdikt,ale to uz budu ve 2.trim tak uz bych se tak nebala. Preji vsem dobrou imunitu a pevne zdravi!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
5.4.19 06:42

Ahoj, jsem v 6tt, dnes jdu na vyšetření protilátek s partnerem a sestrou, má doma 2mesicni Mimi…partner má spalničky v práci, tak jsem ve stresu krapet :think: nechávali jste si zjišťovat protilátky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí