Strašné chování obsluhy v restauraci

Anonymní
16.6.22 16:45

Strasne chovani obsluhy v restauraci

Prosim anonym…
Dnes o poledni pauze jsme si kolegama zasli na obed do hospody. Ja i nekolik ostatnich jsme si objednali smazenou kapsu. Bylo nam teda divne, ze jidlo nam pristalo asi za pet minut. No rozrizla jsem to a uplne syrove maso, ostatni se stejnym pokrem uplne to same. Zavolali jsme si obsluhu, ze mame uplne syrove kureci, jestli to muze kuchar nejak opravit a nebo rovnou udelat nove. No servirka otravena, nejdrive nam zkousela namluvit ze to ruzove je sunka, ze si nikdo jiny nestezoval a je to nas problem. :zed: Kolega se nedal a po diskuzi to servirka teda odnesla. Za dalsich pet minut prinesla zpet, ne nove jidlo, ale to nase rozkrajene, jen hozene do fritaku. Tekl z toho olej no proste hnus. :poblion: Zvedli jsme se, ze zaplatime prilohu, salat a piti. ( ikdyz jsme nic z talire nejedli) a servirka nam vyjela plny ucet. Po vymene nazoru kdy se servirka zbalila a sla na cigaro prisel manazer, co mame za problem a ze mame zaplatit co jsme si objednali. No nase blbost uz jsme dost chvatali tak znechucene jsme zaplatili. Kolega hned napsal recenzi na podnik, prisla mu dost hnusna odpoved na mail. 8o Jeste kdyz jsme odchazeli (kolegyne sla jeste na wc) tak to tam obsluha resila na celej plac, nadavky na nas, urazky pred ostatnimi hosty. :zed: No proste mi to uplne zkazilo den. Skoda ze mne vzdy napadne neco co rict ne v dany moment ale pozdeji…kazdopadne do toho podniku uz nevpachneme, ale je to snad ted nejsky pocovidovy standart? Chapu ze hospodsti bojuji o kazdou kc ale toto mi prijde nehorazne. Koukala jsem i na jine podniky co jsem mela rada a recenze v podobnem duchu… uz aby se clovek bal ozvat ze dostane vynadano a jeste platit za blaf

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
832
16.6.22 16:54

Normální to není a neměli jste platit nic, nedala bych se - kdybych byla sama, asi bych byla srab, ale když vás bylo víc…
V restauraci jsem dělala a vždy, když byl problém, jsme se snažili vyjít vstříc zákazníkům (i když jsme si o tom mysleli svoje). Pokud jste se vy chovali slušně, měli vám donést novou porci a jako omluvu přidat dezert zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21054
16.6.22 16:55

Nedat se. A klidně napsat špatnou recenzi a už tam nechodit. Ono je to naučí to dělat buď pořádně a nebo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37266
16.6.22 16:57

Taky bych neplatila, ideálně bych si to jídlo ještě zdokumentovala. A hodila jim negativní recenze, kam by to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
16.6.22 16:57

Minulý týden v jedné restauraci jsem dostala pití do skleničky, kde byl jasný otisk perleťové rtěnky či pomády. Slušně a velice decentně jsem poprosila obsluhu o nové pití do nové skleničky. Slečna zafuněla, zakroutila očima, naštvaně popadla sklenici a při odchodu pronesla naprosto suveréně a nahlas, že už má těch fajnovek dost. Zvedla jsem se a odešla. Přemýšlím nad tím samým, co ty. Podotýkám, že se nejednalo o žádnou nádražní putyku.
Nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.22 16:58

Neplatila bych to, ani náhodou. Měli jste fakt smůlu, chápu, že ti to otrávilo den, jak narazíš na deb.ila, tak srážka není nikdy příjemná. Jinak mám ale celkově spíš pocit, že ty zbylé podniky se snaží zavděčit lidem víc, než před covidem - ty špeluňky zkrachovaly a zůstaly lepší podniky, kam lidi rádi chodí. Prozradíš, o jaký šlo podnik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.6.22 17:02

Měli jste to hned vyfotit, aby u fotky bylo datum a poslat to na ČOI. Ať se na jejich kuchyň podívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
16.6.22 17:03

Ono je to všechno se vším. Dost lidí, co dělá v hospodě (a tohle jde často od kuchaře dolů), ten job nesnáší a raději by byli někde jinde.

Nebát se se (slušně) ozvat a napsat jim recenzi (a nezapomínat ani na ty dobré).
Když někde narazím na číšníka, který se zdá být na svou práci hrdej a dělá ji rád, tak z nadšení tipuju jak ožralej milionář :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.22 17:04

@MrsNorris To máš pravdu, nedávno jsem dala snad 40% dýško jenom proto, že mě místní garson fakt bavil 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
16.6.22 17:05

Jako úplně chápu že ti to otrávilo den. Koho by to taky neotrávilo že :roll: Já kdyby se mi tohle stalo a byla bych tam sama tak bych asi byla srab a zaplatila ale pokud by nás tam bylo víc tak by jsme se asi kolektivně zvedli a normálně odešli bez placení. To že bych házela špatné recenze kam by šlo plus bych do toho podniku už nikdy víc nevkročila je samozřejmost.
Pokud někdo provozuje takovéhle podnikání tak buď ať to dělá pořádně anebo vůbec. Jo zní to tvrdě ale bohužel doba je tvrdá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
16.6.22 17:07

Poslala bych tam někoho kdo tam ten den nebyl, aby si dal to samé. Pokud by to bylo dobře připravené, tak je jen špatný personál, ale pokud by to bylo syrové, tak by to mohli nafotit a fotku poslat se stížností na hygienu s tím, že to není poprvé a hrozí po takovém jídle potíže. Co kdyby to někdo opravdu snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.6.22 17:12

Ono je to těžké, jak se zachovat. Pokud byli v obědové pauze, těžko se tam mohli dlouho handrkovat. Kdyby odmítli zaplatit, co by následovalo? Číšník nebo provozní by zavolal policii? Asi by neměli čas tam dvě hodiny čekat, než dorazí policie (a pokud by vůbec k takovému případu dorazila), když se museli vrátit do práce. Nebo by je číšník nechal jen tak odejít a sám to zaplatil? :think:
No, je to hrozná situace, taky by mi to ten den otrávilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
16.6.22 17:16

Ty jo, tohle neznám. Stalo se mi v jedne restauraci, ze byl losos syrovy, ale kuchar se prisel osobne omluvit a donesl nove jidlo s tim, ze to zaplati. Samozrejme jsem si to zaplatila sama. Stane se. Jsme jen lidi. Chudak byl z toho uplne vynervovany…tezko rict co bych delala ja v tvoji situaci. Oni si pod sebou vetev urezou sami zakladatelko, časem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32554
16.6.22 17:22

Nezaplatila bych to ani omylem…odešla bych a napsala jim hezkou recenzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
16.6.22 17:27

Jsem z oboru. Standard je zeptat, jak prilis host specha, jestli chce jine jidlo nebo totez..
Pokud specha, neplati host nic, ani piti.
Pokud nespecha, donesu nove jidlo a hostu nabidnu kavu na ucet podniku.
Omluva je samozrejma.
Nemeli jste se nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.