Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
prosím liberecké maminky o zkušenosti s jídelníčky v MŠ. Konkrétně hledám ideálně nesoukromou MŠ (ale může být i levnější soukromá), kde dbají na kvalitu stravování malých dětí. Za stravu klidně připlatím. Není to ještě úplně aktuální, ale chci si dělat pomalu přehled.
MŠ, o kterých jsem doposud uvažovala, zásobuje jedna nejmenovaná závodní jídelna a dívala jsem se na aktuální jídelníčky a nepřijde mi, že by zrovna můj v té době tříleťák potřeboval v jednom týdnu obědvat guláš, výpečky, pizzu, párek a smaženou rybu ![]()
Vím, že některé soukromé školky zásobuje Ánanda, ale je to i u nějakých státních? Případně jiný vhodnější dodavatel?
Díky za zkušenosti ![]()
A tak co najít takovou, kde mají vlastní kuchařku? Jídelní lístek ti jistě dají rádi k nahlédnutí… ![]()
Jinak teda ten jídelníček, cos tu uváděla je fakt na grc. To souhlasím.
@74paja Proto se taky ptám
Třeba má někdo zkušenost.
Abych řekla pravdu, jsem ráda, že jsem těhotná a že tam malého nemusím nějak hnát, protože mě ty jídla od tohohle konkrétního dodavatele docela vyděsily. A to není otázka jednoho vybraného týdne, takhle je to v jídelníčku na dva měsíce dopředu skoro pořád
Pořád omáčky, jen střídají přílohy (kolínka, rýže, knedlík), nebo smažené věci. Případně nějaká směs s klobásou nebo párkem
Ryba je obvykle dvakrát do měsíce, v zásadě opět smažená. Někdy teda jen přírodně na másle
![]()
Státní školky si většinou vaří sami, aspoň co vím… Určitě vaří ve školce Pod Ještědem, na Gagarince a na Franťáku o ostatní jsem se nezajímala… nakonec nás stejně nevzali, tak snad příští rok…
Předpokládám, že dodavatelem výše uvedeného jídla je Gastron…
@yweta Jak jinak ![]()
Díky za tipy, Gagarinka mě docela zaujala. Jídelníček na tento týden docela ujde. Jen mi tedy všude dost chybí zelenina, co jsem projížděla i jiné liberecké školky, kde se vaří ![]()
@Svandu no já podle popisu gastron taky hned poznala ![]()
sama dbám dost na zdravou stravu (vařím dost v parním hrnci a jsem blázen do zeleniny
)Když jsem byla s malým na dni otevřených dveří v MŠ Malínek v Doubí, tak jejich (vaří sami) jídelníček se mi fakt líbil, nicméně malý nastoupí od září do MŠ ve Vesci, kde podle mluvy na info. schůzce to vypadá taky docela slibně, prý si dělají sami domácí zdravé pomazánky a k hlavním jídlům nepofrčí jen brambory, těstoviny a rýže, ale prý i hodně cizrna, pohanka a pod., tak snad to tak i bude.
Třeba v Ostašově vaří úžasně paní kuchařka, ale mezi námi - v Liberci může být člověk šťastný, když vůbec sežene NĚJAKOU školku - obzvlᚍ PRO 3LEŤÁČKA… a dávat si ještě nějaká kritéria dle stravy… já se snažím dětem vynyhradit dostatek ovoce a zeleniny a mléčných výrobků doma, rpotože ty i v naší školce poměrně chybí, ačkoli jinak vaří dobře a zdravě. le holt za ten rozpočet co mají, chápu, že nemůže být denně jogurt…
@Svandu píše:
Ahoj,prosím liberecké maminky o zkušenosti s jídelníčky v MŠ. Konkrétně hledám ideálně nesoukromou MŠ (ale může být i levnější soukromá), kde dbají na kvalitu stravování malých dětí. Za stravu klidně připlatím. Není to ještě úplně aktuální, ale chci si dělat pomalu přehled.
MŠ, o kterých jsem doposud uvažovala, zásobuje jedna nejmenovaná závodní jídelna a dívala jsem se na aktuální jídelníčky a nepřijde mi, že by zrovna můj v té době tříleťák potřeboval v jednom týdnu obědvat guláš, výpečky, pizzu, párek a smaženou rybuVím, že některé soukromé školky zásobuje Ánanda, ale je to i u nějakých státních? Případně jiný vhodnější dodavatel?
Díky za zkušenosti
Ve školce v Ostašově si vaří sami, mrkni na jejich webovky, je tam k nahlídnutí i jídelníček:-)
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.