Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den Všem…😉
Mám dotaz.Syn (bude mu 7 let) měl minulý týden horečky, krk ho bolel atd.Sli sme k doktorce udělala mu vytěr z krku. Ukazalo se ze ma Streptokoka Pneumonie na xxx.
Doktorka napsala atb Sumamed na 5 dní. Od druhého dne syn fyzicky v pořádku…Pro jistotu jsem nechala vytrit mladšího syna(14mesicu) jelikož se mu neustále vrací rýma. Vytrela mu krk i nos. Vysledek Pneumokok v nose, krk má čistý…Předepsala Gentamicinovy kapky do nosu…-Jemu nic kromě rýmy není. Nema teploty nic.
Zitra jdu se starším synem na kontrolní vytěr. TAK doufám že tam nebude.
Mate zkušenost někdo? Zbavuje se toho dobře???Dekuju
Pneumokoka mame vsichni normalne.
Dulezite je, aby se prilis nenamnozil a nedelal neplechu, a na to potrebujem v cajku imunitu, ktera to pohlida.
Takze jestli chces detem pomoct, podpor imunitu - vitaminy, mineraly, probiotika, kvalitni jidlo, kojeni, pobyt venku.
@Lucie_Sx Dávám jim. Colostrum plus probiotika a ovoce.Se starším sem loni byla. i na imunologii. Vse ok…S mladším to zatim nemá cenu.Je malej. Nicmene musel to přitáhnout že školy ten starší…Ja vím že ho normalne máme. Ja spíš myslela jako že by se často množil…Ja doufám že tím Sumamedem sme ho zahnali a dá pokoj…
A u mladšího pomůžou ty ATB kapky do nosu…
A staršímu asi koupím zase ten Bactoral( ustni probiotika ) aby si 14 dní cucal…Po tech atb…
Pneumokoka má v krku/nose cca 60 % dětí mladšího školního a školkového věku. Bolest v krku nezpůsobuje.
@Tereza2609 píše:
Krásný den Všem…😉
Mám dotaz.Syn (bude mu 7 let) měl minulý týden horečky, krk ho bolel atd.Sli sme k doktorce udělala mu vytěr z krku. Ukazalo se ze ma Streptokoka Pneumonie na xxx.
Doktorka napsala atb Sumamed na 5 dní. Od druhého dne syn fyzicky v pořádku…Pro jistotu jsem nechala vytrit mladšího syna(14mesicu) jelikož se mu neustále vrací rýma. Vytrela mu krk i nos. Vysledek Pneumokok v nose, krk má čistý…Předepsala Gentamicinovy kapky do nosu…-Jemu nic kromě rýmy není. Nema teploty nic. Zitra jdu se starším synem na kontrolní vytěr. TAK doufám že tam nebude.
Mate zkušenost někdo? Zbavuje se toho dobře???Dekuju
Bože můj, Bože můj, jedna odborná chyba vedle druhé. Už to tady nastínila mikrobioložka, trošku to rozvedu.