Streptokok v pochvě, bojím se o dítě

29
5.1.26 13:15

Streptokok u matky

Dobrý den. Máte někdo zkušenost s pozitivním streptokokem (v pochvě). U matky? Je to nebezpečné pro dítě nebo matku? Poraďte mi prosím bojim se o dítě aby to nemohlo dostat a nebo jestli me to nějak neohrozí a budou problémy s těhotenství? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65165
5.1.26 14:15

Pokud je to v těhotenství, pri porodu matka dostane kapacku s antibiotikama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
5.1.26 14:20

Rodila jsem 2× přirozeně, v obou případech pozitivní na streptokoka. Pokaždé jsem dostala antibiotika hned při příchodu do porodnice. Druhý syn se narodil asi hodinu a půl po příchodu, takže antibiotika nepůsobila tak dlouho, jak by měla, ale žádné problémy z toho malý neměl, možná byl o malinko víc sledovaný, ale to už si nejsem jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.1.26 14:46

Musí před porodem nebo do pár hodin po porodu být ATB léčba. Pak je to v pohodě. Takže se na to, pro klid duše, pak ptej, pokud si nebudeš jistá, že ATB byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
5.1.26 15:28
@simonie405 píše: Více

Ahoj, neboj, před porodem budeš zaléčená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
5.1.26 15:44

Klid. To má kde kdo. Dostaneš před porodem antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
5.1.26 16:11

@vokishka děkuji, ale je mi divná jedna věc. Proč až při porodu? To jako celou dobu ten streptokok ve mně přežívá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
5.1.26 16:37

Měla jsem pozitivního streptokoka v prvním těhotenství, antibiotika mi dát nestihli. Syn je v pořádku, jen byl potom 48 hodin po porodu víc hlídaný, měl na nožičce přidělaný takový stroječek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
5.1.26 16:38

Pro dítě je streptokok nebezpečný při průchodu na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
5.1.26 17:25

tak ona ho má hromada ženských, cílěně se dělá vyšetření chvíli před porodem. Nebezpečí je to pro dítě, ne pro tebe. Proto se dávají antibiotika při porodu. Když je dlouhý porod, dává se více kapaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
5.1.26 17:35

Ano, a ničemu to nevadí. Přeléčeni v těhotenství nemá smysl.
Já jsem u prvního měla, u druhého po dvou letech ne, u třetího po sedmi letech ano. Měla jsem rychle porody, ale u obou se to na poslední chvíli jakž takž stihlo. U prvního se mělo za to, že to bylo nedostatečné, a jediné co, tak ho první den chodila sestra častěji poslouchat. Pozitivního streptokoka má půlka rodiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí