Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rozcapenost.
Přestaň se sledovat litovat a začni dělat něco co Tě bude bavit a naplňovat ![]()
Po dětech to taky víc vnímám, ale neprudí mě to. Zkus nějaké ženské bylinky nebo doplňky stravy, aby to ty hormony tak nelítaly, třeba se to zlepší. Jinak se můžeš těšit na přechod, ale z mého okolí slýchám neveselé historky…
Mám to podobně, taky mě to obtěžuje. Cyklus ani ne, ale menstruaci nemám ráda. Nemám to ráda odjakživa, ale děti už mít nebudu, tak je to takový celý zbytečný ![]()
Já to beru tak, že mé tělo funguje tak jak má. MS pravidelná, žádné gyn. problémy a budu ráda, když to tak bude ještě několik let. Je mi 40+. Takže jsem si to přenastavila v hlavě, že je to vše v pořádku a to samé říkám dceři. Je to sice vopruz, ale alespoň ví, že je to ok.
Mě přijde naprosto zbytečná a obtěžující menstruace u dcery, vždycky ji protrpí. Má ji od 12ti let, od začátku skoro pravidelně vždy až 7 dnů a silnou, bolestivou. Nesnáší pohled na krev, takže jí je z toho špatně někdy i na omdlení. Každý měsíc se mě zoufale ptá k čemu to je (to samozřejmě ví), ale proč tolik let zbytečně
@Anonymní píše: Více
Mas hormonální tělísko? Z toho ma hodne zen psychické problemy.
Ja to mela podobné, tyden pred menstruaci těžká pms, od te doby co beru estrogen tak v pohodě.
ano, je to nepříjemné pro ty děti, proč to tak je - protože dřív se lidi dožívali 30 let a ženy začínaly proto rodit ve 12 letech
Ahoj, máte také tak negativní postoj ke svému cyklu? Já po dětech celkem dost. Pred dětmi jsem menstruaci vnímala spíše neutrálně, a to jsem mela krvácení 7-8 dní, bolesti, průjmy, ale tak nějak jsem byla nastavená, že to k životu zkrátka patří. Po dětech ale mám pocit, že už ji nepotřebuji a celý ten cyklus me vlastně obtěžuje. Krvácení samo o sobě ne, mám tělísko, takže ms jeden den, v tomto mě neomezuje, ale po porodech dost citlivě vnímám jednotlivé fáze cyklu a vlastně nechápu, k čemu to jako má být dobré. Včera jsem měla ovulaci, takže mi začíná nejhorší týden měsíce, druhý nejhorší bude samozřejmě následovat, jsem neuvěřitelně jednoduše naštvaná, vše mě vytáčí, depresivně laděná, bez elánu, začínají mě hrozně bolet prsa, jsem nafouklá a strašně unavená. Ta únava je vlastně nejvíc limitující, zmizí s nástupem menstruace jak mávnutím proutku. Pak je to dva týdny v pohodě, pak se mi udělají ošklivé dva tři beďary, ovulace a znovu. K čemu to jako příroda vymyslela, k čemu mi to má pomoct?
Nesnáším to. To nemůžou být ty hormonální výkyvy nějak příjemnější? Vnímáte to stejně otravně nebo je to pro vás v pohodě? Za sebe ještě můžu říct, že při chození do práce je to lepší, rozptýlím se, ale když jsem byla doma s dětmi… no a ty prázdniny teď.