Streptokok v pochvě u holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.1.23 20:35

Streptokok v pochvě u holčičky

Poprosila bych o rady, tipy a zkušenosti. Dcerka ve věku 8 a čtvrt roku (od července 2022) má výtok. Myslím si, že souvislost je s tím, že nám tehdy dost prochladla v bazénu (bohužel byla asi dlouho v chladnější vodě).
Jinak chodila plavat cca od 6 měsíců do 7 let a nikdy nebyly potíže.
Od té doby (červenec 2022) má výtok mléčné barvy, někdy lehce dožluta. V září vyšetření na dětské gyn. (MuDr. Mužíková Brno). A přeléčena vagin. krémem Macmiror (aplikovaly jsme týden). Ale přesto průběžně přes podzim i zimu sem tam potíže (např. 3 dny ok a další 4 dny fleky v kalhotkách).
Dle Dr. byla přeléčena a dal to řešit není třeba.
Na podzim jsem chtěla u dětské lékařky výtěr z krku - ten sice ukázal taky trochu streptokok, ale dle dětské to není na celková Atb. a máme se vrátit na dětskou gynek.
Teď je dcerka lehce nachlazená a výtok je už cca 5 dní zas horší i tmavší.
Zkusili jsme probiotika (od Just and Nahrin), lichořeřišnicové kapky (Green Idea), koupali v řepiku, hypermangan…
Poradíte, prosím, co by se dalo dělat? Už bych chtěla komplexní atb, ale nikdo nám je nechce předepsat. Nebo testy imunity, ale nikdo mi nedá žádanku. Jinak celý život zdravé dítě a žádná atb neměla (možná 1× jako malinká). Maximálně má občas rýmu nebo kašlík a chrapot - nic dramatického.
Moc předem děkuji. Dost mne to trápí.

Příspěvek upraven 30.01.23 v 22:37

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32
30.1.23 21:25

Podle toho co píšete, bych řekla, že bude streptokok přemnožený ve střevě a odtud pak putuje po těle dál.
Chce to tedy dodat probiotika a prebiotika. Např. kvalitní domácí jogurty s bifido kulturami, dětská probiotika + opatrně zkusit psyllium, chia semínka a z lékarny optifiber. Samozřejmě vynechat cukr a pokud možno omezit pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.23 22:26

Moc děkuji za názor. Já si právě myslím, že problém bude též prvotně jinde (střeva, nebo oslabené ledviny apod.).
Ale ta probiotika (od firmy: Just and Nahrin) - brala skoro 2 měsíce. Sice bylo poznat zlepšení = to právě např. ty 2 - 3 - 4 dny bez projevů, ale příznaky nevymizely nadobro. Očekávala jsem, že skoro po 2 měsících to zabere více, a bylo zklamání. Teď jak trochu chraptí a má malinký kašel, jsem se i lekla, co má zas v kalhotkách.

P. S. Omluvám se za kvalitu příspěvku - psala jsem z mobilu a slova mi to přepisuje samo a já nedůkladně zkontrolovala.
Budu ráda i za další i konkrétnější tipy.

• Citovat
  • Upravit
1402
30.1.23 23:48

Chudera malá, nenechala bych se odbýt. Já měla takhle od tří let problémy a,,vylecilo" mě až první těhotenství. Stále se mi to vracelo (několikrát do roka při slabé imunite) a nic nepomahalo. Jsem se naučila s tím žít a v těhotenství mi vyšel pozitivní streptokok a dostala jsem při porodu dvě dávky antibiotik, od té doby klid. Nevím, zda mě vyléčilo přesně tohle. Ale nikdy mi na to antibiotika nechtěli dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.1.23 11:36

Musíte k těm probiotikům dopnit prebiotika. Prebiotika jsou jejich strava. Díky tomu se ve střevě uchytí a začnou se množit. Prebiotika jsou zmíněné např. psylium, chia semínka a optifiber. Dávku probiotik je třeba rozdělit na 3× za den.

Já jsem také doplňovala jen probiotika a jedla ovoce a zeleninu a nefungovalo to.

Jinak na antibiotika pozor, mohou rozhodit střevní mikloflóru. Je tedy potřeba doplnit opět probiotika a prebiotika. Na to by měl upozornit i pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.23 15:05

Dobře. Děkuji. Zkusim to zkombinovat a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.25 14:32

@Markétakytka Dobrý den, mohu se prosím zeptat, jak jste tenkrát s dcerkou dopadla ohledně těch gynekologických problémů? Řeším teď asi něco podobného. Dcera (6let) od Silvestra výtok a vyrážka. Mazali jsme Macmirorem, bohužel se nám to protáhlo, jelikož poprvé jsem měla strach dceři zavést aplikátor hlouběji a tak se nám to nepodařilo pořádně přeléčit. Potom, co nám doktorka ukázala, jak mast správně aplikovat jsme si mysleli, že už bude klid. Vše se zahojilo a nebyl ani výtok. Jenže po domazani poslední dávky se hned za dva dny objevila znovu vyrážka. Doktorka nám teď předepsala celková atb Ospen. Nemáte s tím zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí