Stres a úzkost v 1. trimestru

Anonymní
2.4.23 08:08

Stres a úzkost v 1 trimestru

:pocitac: Ahoj holky, je tady někdo kdo zažil stres a úzkost v těhotenství a mimi je v pořádku? Mám pak zároveň i stres z toho, ze tim ublizuji miminku.
Jsem v 7 týdnu. Mám za sebou 2× ZT a pak jedno povedené těhotenství. Mám strach, ze by to zase nemuselo dopadnout. Případně se zeptám jestli měl někdo takový stav a co vám na stres pomohlo? Klidně nějaké kapicky atd. Nikdy jsem tohle nezažila. Teď je stres a úzkost největší co jsem kdy zažila. Moc si miminko k našemu prvnímu dítěti přejeme ❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
2.4.23 09:14

Nejhorší je smrt z vyděšení. Ne, mimcu tohle nějak neublíží, ubližujes hlavně sobě :hug: ale ten strach chápu.. u nás po všech těch eskapádach už jsem byla spíš odevzdana. Teď se hodně lidí i ptalo, zda se vůbec těším. A já popravdě říkala, že si prostě oddechnu, až bude mrne na světě a do té doby má pro mě všechno abstraktní podobu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 10:20

@martina.se
No jasný :,( já sice už dítě mam ale předtim 2× ZT a to mi na psychice nepřidává… příští týden mám první kontrolu tak jsem z toho nervózní :(

• Citovat
  • Upravit
4855
2.4.23 11:30

Taky se bojím mám za sebou jeden porod a jedno ZT v 8. -9. TT. Na které se přišlo až při screeningu. 8o Tenhle týden jsem našla na testu dálnice. :dance: Za 14 dní jdu na první ko. tak jsem napnutá jak kšandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
2.4.23 11:40

@penalda
Taky jsem to zažila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 11:44

@penalda
Ta psychika po špatných zkušenostech je pekne na nic :( někdy jsem z toho dost na dně… já jdu na první kontrolu ve čtvrtek, měla bych byt v 7tt. Vždy jsem v tehotebstvi zvracela a teď zatím nic, tak snad bude vše v pořádku 🙏 už asi skoro 3 týdny vím ze jsem tehu a to čekání na kontrolu mě asi zabije :zed:
Tobě taky přeji aby dopadlo vše Ok🙏

• Citovat
  • Upravit
4855
2.4.23 11:52
@Anonymní píše:
@penalda
Ta psychika po špatných zkušenostech je pekne na nic :( někdy jsem z toho dost na dně… já jdu na první kontrolu ve čtvrtek, měla bych byt v 7tt. Vždy jsem v tehotebstvi zvracela a teď zatím nic, tak snad bude vše v pořádku 🙏 už asi skoro 3 týdny vím ze jsem tehu a to čekání na kontrolu mě asi zabije :zed:
Tobě taky přeji aby dopadlo vše Ok🙏

Tak už za pár dní budeš vědět, že je v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
2.4.23 11:58

@Karmen23 to mě mrzí byl to asi můj nejhorší zážitek v životě. :( Mám strach tam jít už jsem uvažovala i o jiné nemocnici, ale jsou tam asi větší odborníci tak to budu muset překonat a doufat v to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
2.4.23 12:04

Holky a projevuje se to u vás i fyzicky? Já testovala už 7. Den a měla jsem takovou radost a jak jsem byla rozrušená tak pak když nastoupily obavy se mi rozhodilo dýchání a stáhly svaly na břiše. Trvalo to několik dní než jsem se uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
2.4.23 12:07

@penalda
Ano to můj taky :,( snažím se radši na to nemyslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
2.4.23 12:09

Holčiny, já myslím, ze v těhotenství je ta psychika fakt hodně křehká, rozhází se hormony a je to prostě jízda.

Já taky mám za sebou špatnou zkušenost a pak dlouhé snažení, takže když jsem teď znovu otěhotněla, tak jsem taky prožívala úzkosti, jak to nedopadne, strach že je něco špatně, že se neúspěch bude opakovat apod…jsem teď v 19tt a nemůžu říct, že by to bylo úplně pryč (strach před každou kontrolou se vždy dostaví), ale hodně se to zklidnilo.

A to jsem jinak velkej kliďas v životě. Vždycky ta, co podrží druhé, nestresuje se, neřeší. Těhotenství to úplně změnilo. Přičítám to těm hormonálním změnám.

Pomáhá mi logika - např. si říct, že je mnohem větší pravděpodobnost, že vše bude ok. A také nedávat takovou váhu svým myšlenkám, protože jsou to pouze myšlenky, nikoliv realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 12:10

@penalda
Ano, už aby to bylo 🙏 a jinak mě se taky rozhodilo dýchání, pořad mi buši srdce nejsem úplně ve svy kůži :( :,( přemýšlím ze koupím Bachovy kapky …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.23 12:15

@JuicyLucy
To ano, mas pravdu, ale asi momentálně se mi nedaří z hlavy vypustit ty negativní myšlenky které mě začnou stresovat :( ale snažím se… trosku se mi ulevilo ze jsem to sem mohla napsat 🙏
Taky se vždy uklidnuji něčím podobným co tady píšeš… vždy si říkám ze už jedno dítě mám a tohle k nám určitě taky chtělo a ze všechno zlý už mám za sebou a už mě jen čeká to hezké…

• Citovat
  • Upravit
4855
2.4.23 12:24
@Anonymní píše:
@penalda
Ano, už aby to bylo 🙏 a jinak mě se taky rozhodilo dýchání, pořad mi buši srdce nejsem úplně ve svy kůži :( :,( přemýšlím ze koupím Bachovy kapky …

A neublíží to miminku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
2.4.23 12:29

@Karmen23 budeme si držet pěsti ať na nás vykoukne zdravé miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...