Stres řídit auto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nejlepsi je proste ridit… casem si to zautomatizujes a ani nad tim nebudes premyslet
. Ja byla kdysi taky takhle nervni, kdyz jsem si koupila prvni auto, ale za par tydnu jsem nad tim vubec nepremyslela a beru to jako uplne normalni beznou cinnost a ridim moc rada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdit s někým komu věříš a je klidný mít ho jako morální podporu až si zvykneš tak sama, hele já byla schopná se pomalu pozvracet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To má asi každý, kdo má čerstvě řidičák. Pomůže jen praxe. Stres neber jen jako něco negativniho. Člověk je díky němu obezretnejsi a v pozoru. Určitě se to časem zlepší a budeš si řízení užívat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TO má nejspíš každej. Taky jsem. Se bála jezdit sama. Jezdila jsem asi 2 roky s někým. Pak jsem se nějak hecla a začala jezdit ráno to bylo fajn. Jezdila jsem do školy. Odpoledne už to taková hitparáda nebyla. Ale zase to hodně naučilo. Nevim jestli je to výhoda ale od doby co mám řidičák(a že je to už opravdu dlouho) máme město pořád rozkopané. Takže objízdné trasy, semafory, řazení…
Nejvíc se naučíš prostě sama. Ale musíš jezdit. Třeba krátké trasy kde nejezdí tolik aut. Vytipovat si čas kdy je min aut. Parkovat na velkých parkovištích. Pozor na ta úplně zadní místa, tam se špatně vyjíždí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to tak mam kdyz dlouho neridim, takze proste ridit a nevyhýbát se jezdit na ruznych mistech atd.. ale taky to neni pro kazdeho, jsou lidi co by za volant sedat nemeli
takze je potreba to zvazit jestli je to tim ze jezdis kratce a nebo se fakt hodne bojis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem měla taky tento stres a to mi bylo 21 když jsem dělala autoškolu. Po letech můžu říct že pomáhá prostě řídit, stres postupně zmizí i když…nějaký zdravý by zůstat měl, protože ten kdo si je za volantem moc jistý může občas zanedbat různá rizika a pak se jíst něco stane. Ale je potřeba ten strach zpracovat. Když řídit nebudeš, tak naopak stres pak bude narůstat. Mě trvalo pár let pokořit blok z dálnic, tam jsem odmitala jezdit. Až mě v práci práce poslali se služebním autem přes celou republiku a nezájem. Trochu jsem si pomyslne nakalela do kalhot ale zvládla to. Od té doby mnohem lepší a dneska už drnčím dálnice, motorovky městský chaos, atd bez potíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Už týden“ ![]()
V 18 s ještě mokrejma papírama je stres, který popisuješ (tzn. ne přehnaný!), úplně v pořádku a řekla bych skoro až žádoucí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Jezdit, jezdit a jezdit. Tím budeš za volantem klidnější a klidnější. Řidičák máš krátce, bude to lepší, neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdit a zase jezdit. Nic jiného dělat nejde.
Dej tomu měsíc a budeš ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pomůže jen praxe. Je to klišé, ale je to opravdu tak. Mně třeba nevyhovoval přístup, co mi všichni radili, hned do velkého provozu, ať se otrkam. Vuuubec, rozjezdila jsem se na okraji města, známé trasy, postupně jsem přidávala. Po dvou letech jsem si jistá, že vím, co dělám, ale stále si netroufnu kamkoliv (myšleno centrum Prahy a parkování podél tramvajového pásu
) ale běžné ježdění, práce, nákupy, ZOO, výlety po ČR, v pohodě a už to nejsou stresy “rozjedu se, vytroubi mě někdo, chcipne mi to…?” Řízení mě baví, ale taky to rozhodne nebylo hned
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, mám už týden ŘP je mi 18 a mám stresy jezdit sama. S někým to není tak hrozný. Vždycky mám stresy před tím než mám jet a pak při jízdě na to sem tam zapomenu. Už jsem jela dneska ráno sama do práce. A včera večer taky jsem jela sama a bylo to v pohodě, protože nebyl provoz. Jak se toho zbavit? Jakože není to úplně hrozný, že bych se toho bála a vůbec sednout za volant, ba naopak řízení mě baví.