Stres z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Stresuji se denne, nektere dny vice, nektere mene, horsi je to, kdyz je i hodne starosti s detmi, i kdyby jen hromada malych zarizovani, tak je to znat. Je to soucast me prace a zivota. Abych ten stres nemela, musela by mi ta prace zacit byt ukradena, vyhoret, to nechci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx
To chápu, každý je na něco jiného, také bych spoustu práci dělat nemohla…
Práce s lidmi mě baví, jakmile jsem s nimi už v přímém kontaktu stres opadá, spis je to můj vnitřní boj ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ono si to sedne zkušenostma. Věř mi, že ten tisící už tě nebude zdaleka tak stresovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, zpočátku jsem se v práci taky extrémně stresovala. Stačilo pár let a jsem už daleko víc v klidu, spousta věcí, ze kterých jsem byla dřív nešťastná, už mě netankuje. Praxe dělá hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestresuju se vůbec, máme super šéfa, nic se u nás nehrotí, neřve. Nejsou nějaký extrémní tlaky. Občas jo, ale to mě naopak baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, ano snad si to trochu sedne i zkušenostmi, jak jich získávám víc a víc ![]()
- Citovat
- Upravit
@Azeretereza a co děláš za práci jestli se můžu zeptat? ![]()
Šéfa mam super, tlak u nás trochu je, ale žádné drama…
- Citovat
- Upravit
První práce byl velký stres. To s těmi lidmi je normální, jakmile si to sedne, odpadne to.
Zkus to brát tak, že teď jsi hlavní hvězda a máš možnost se předvést. Takový hraní rolí. ![]()
V současnosti mám stresu docela dost, ale je to takový ten motivační stres, co mě žene dál.
Jsem odpovědná za výsledky skupiny v CEE v oblasti EHS. A nově ESG reporting pro CZ/SK.
A mohu sledovat v určitých parametrech i srovnání s ostatními. A protože jsem dost soutěživá, visím na tom xkrát denně. Zároveň mě to i stresuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak když s nima budeš hovořit, vyber si bod za jejich hlavou a k němu mluv. Nepoznají, že jim nekoukáš do očí. Doporučuje se i uzemňovat nohama tozn. Mít nohy klasický opřené o zem ne křížem a na nich mít i případně položené dlaně.
Můžeš to zkusit natrénovat třeba s kamarádkou.
A nezoufej. Toto se dá vše naučit a časem získáš větší praxi a už se tak stresovat nebudeš.
Držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem pracovala za kasou, tak jsem mela stres obcas ze zakazniku, kdyz si na pokladne stezovali, ze neni zbozi v regalu v akci, ale dokazala jsem se pres to prenest. Vetsi stres jsem mela z vedouci, ktera sikanovala sve podrizene a nutila je nedodrzovat zakonik prace, ale dala jsem to.
Pote prace s lidma a skupinou senioru, to bylo celkem v pohode. Co me stresuje, tak komunikace pres telefon, v tom dobra opravdu nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc všem děkuji a koukám, že to taky nemáte lehké, díky za podporu a tipy, jak se s tím lépe popasovat ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ale ty nejsi ve stresu. Ty už jsi v distresu - dlouhodobý stres.
Je zakořeněná představa, že žít ve stresu je normální.
Není.
Na to není lidské tělo vybavené. a pak jsou z toho následky.
Stres je vyběhne šelma a já se jí rychle pokusím zabít, aby nezabila mě, proste krátkodobá událost.
Změn svůj přístup ve své hlavě.
A ano, tahle práce pro tebe nemusí být vhodná - vlastně sis i odpověděla. Dej si další otázku a to jak bych si mohla pomoci, ci by mi pomohlo? Školení?
Koučink?
Lepší vzdělání?
Nebo opravdu jiná pozice?
Píšeš, ze šéf je ok.
Takže hledej techniky, jak si pomůžeš. Protože ten stres si vytváříš ty sama.
Lepší doba být na to zbavit se dlouhodobého stresu není, je tolik dostupnych informací, školení, technik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že někdo by označil moji práci za stresovou (nemocniční doktor
) ale já to tak nevnímám. Občas je stres - třeba časový, nebo něco složitého, nebo emočně vypjatá situace… Ale nevnímám to negativně. Je to výzva, posouvá mě to, učím se tím nové věci, beru to jako nutnou „dynamiku“. Stres na sále jsem měla „ráda“, ten adrenalin mi pomáhal být funkční a výkonnější. Je to částečně dané tím, že už mam docela prax a tudíž mne ty situace nerozhodí, ale i obecným nastavením - nikdy jsem nebyla stresař, ani na škole, ani v práci. Na tvém místě bych zkusila, jestli si to časem nesedne a nezlepší se zkušenostmi, a pokud ne, tak změna prace.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, chci se zeptat, jak to máte v práci, zda Vás stresuje běžně a vnímáte to tak, že to k životu patří nebo se naopak nestresujete vůbec?
Já jsem stresař celý život, hodně jsem se stresovala během studia, teď jsem půl roku ve své první práci - stres je menší, ale stále je téměř každodenní. Má práce obsahuje kontakt s lidmi, kterým radím v různých situacích a právě vždy před schůzkou s klienty jsem nervózní - kdo přijde, jaké s nimi bude jednání, abych se neztrapnila apod.
Práce s lidmi mě baví, to bych určitě ráda zachovala, spíš uvažuji např. nad jinou pozicí, ale nemám srovnání, tím, že je to má první práce a obávám se, že každá práce, kde máte zodpovědnost je určitým způsobem stresová.
Děkuji za Vaše rady a zkušenosti