Strešní okna - co do nich

1907
3.5.13 21:25

stresni okna co do nich

Zdravim, ma na vas otazku: co dat do stresnich oken, aby jsme v lete nemeli v byte pres 30 stupnu?? Je to mestsky byt a tak do nich nechci kupovat zaluzie jsou drahe tak me napadli zavesy? A jake? diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
3.5.13 21:31

@alexxa Taky by mě to zajímalo, vnitřní žalizie jsou k ničemu, venkovní jsou šíleně drahý. My jsme to vyřešili dočasně tak, že jsme tam dali hliníkovou parotěsnou folii. Hodím ji zvenku přes sklo a přivřu do okna. Funguje to, náklady pro nás nulový, protože nám ta folie zbyla po zateplování. Praktikujeme to tak již 4roky, ale doufám, že se někdy dopracujeme ke vzhlednější variantě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
3.5.13 21:31

Já koupila rolety v jysku. Máme je přivrtané a dole navrtané háčky, aby to drželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
3.5.13 21:33

Ahoj, my máme okna Velux a přímo vyrábí takové roletky, jsou sice dražší, ale skvělé. Měli sme v bytě v létě mezi 35-40 stupni, teď se pohybujeme přes léto od 25 do 28 stupni..
Zkus na to kouknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
3.5.13 21:36

Kamarádka si ušila závěsy, má je zavěšený na háčkách na vitrážový záclony (investice minimální). Ale upřímně, z naší zkušenosti a zkušenosti sousedů, nepomáhá nic. My máme vnitřní rolety, jedni sousedi jakýsi vnější, jiní speciální folie na oknech. Já pokus-omylem jsem zjistila, kdy kde větrat a kdy kde zabednit, aby bylo snesitelněji :nevim: Jinak jedině klimatizace (i přenosná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
3.5.13 21:37

@goldenka, kamarádka používá obyčejný alumatky. I když jim sem tam lítají po ulici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
3.5.13 21:39

My máme přímo od Veluxu venkovní markýzy a musím říct, že to byla obrovská investice na prd.
Spíše se mi osvědčilo totéž co píše @Ywett - vyzkoušet kde a kdy co nejúčinněji větrat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
3.5.13 21:41

Ahoj. My máme od velux dvojitě plisované rolety pro úsporu energie. Je v nich nějaká speciální folie či co :) Každopádně přes 25°C jsme se v létě nedostali, a to máme většinu oken na jih. Stála nás teda jedna přes 3000,–, ale vypadají luxusně a mají krásný barvy, montáž byla jednoduchá a rychlá. Jsou dobrý i na zimu, teplo neutíká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
3.5.13 21:48

Prave ze se bych chtela aby se cena nepohybovala v tisicikorunach :-( vloni mela mala z tech veder horecky ja chraptila, nejhorsi je kdyz clovek vari to by slikl i kuzi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
3.5.13 22:58

Kamarádka má taky podkrovní byt a vyřešila to protislunečníma fóliema. Propouští světlo ale teplo jen 40%. Tak bych se po něčem takovém podívala. Nevím teda jaká je investice :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
3.5.13 23:37

Mám závěs a na tčkách na vitrážky :mrgreen: Je to ale něco speciálního. Látka z druhé strany nějaký zátěr nebo co. Stíní to dost a teplo nevim. Není izolovaná střecha, takže hic hnus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
4.5.13 08:53

@Ywett Taky je chytám po ulici, když mě je sebere vítr. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.2.15 11:32

Cha cha tak závěs na tyčkách mě pobavil :lol: minulý rok na podzim mi uletěl naposled. Tak jsem se už regulérně naštvala a řekla si, že to nějak vyřeším.
Koupili jsme termoizolační rolety. Ty barvy sice nejsou kdoví jak krásné, ale máme doma teď o trochu příjemněji pořádný test uděláme samozřejmě letos v létě. Tak držte palce. Nicméně na topení jsem letos měla asi o půl stupně na tom kroutítku u topení méně. Možná je mírnější zima a možná ty rolety trošku lépe izolují, možná od každého trochu. Koupili jsme je na ***
Každopádně je to další alternativa k té hrozné tyčce, co upadává z levé strany co mi odřela to okno :zed:

Letos budeme izolovat druhou část střechy tak to snad bude s tím horkem v podkroví lepší. Tak držte palce.

Příspěvek upraven administrátorem 21.2.2015 10:18 - reklamní odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný