Stresující Praha - odstěhovat se? Kam?

Anonymní
8.8.26 09:53

Stresujici Praha

Ziji v Praze temer 6 let, ale v posledni dobe mi prestala vyhovovat, vadi mi nocni hluk od ozralu, ted mame v nasi mestske casti staveniste, vsechno rozkopane, najmy jsou strasne drahe.
Ano, vim, ze ziji v hlavnim meste, ale uz mi vadi ty davy lidi, chtela bych spis klid.

Je tady nekdo, kdo se kvuli tomu odstehoval z Prahy? Kam jste sly? Jste spokojene?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.8.26 10:01
@Anonymní píše: Více

Ne že bych šla z Prahy kvůli tomu, ale v Praze jsem byla v nájmech. A když jsme si kupovali byt, tak jsme šli do menšího města za Prahou. Pak jsme si na kraji města koupili dvojdům. A maximální spokojenost. Do Prahy je to kousek, je tu veškerá občanská vybavenost, plno akcí… A klid, když člověk nebydlí v centru města, tam si také lidi stěžují. Ale to ještě bylo před tím extrémním nárůstem nemovitostí, teď už by to bylo nad naše možnosti, protože ceny jsou jako v Praze.

• Citovat
  • Upravit
4309
8.8.26 10:07

Znám takových několik lidí. Jednoduše jim život v Praze z různých důvodů nevyhovoval, tak se rozhodli odstěhovat. Někdo volil život na vesnici, někdo menší město, atd…

My jsme před xy lety naprosto dobrovolně prodali byt v OV v Praze a odstěhovali se a rozhodnutí nelitujeme ani minutu, ač nás Praha roky pak živila a dojižděli jsme tam do zaměstnání a děti částečně do škol. Část našich dospělých dětí v Praze žít nechce ani omylem, část ano.

Příspěvek upraven 08.08.26 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.26 10:07

Bydlíme na Kladně. Šli jsme sem hlavně kvůli cenám bytů. Bydlení máme moc pěkné, koukáme do lesa a je tu klid. Nicméně dojíždíme denně do Prahy, a i když to není daleko, tak je to občas únavné. Ale to je prostě cena za to, že jsme si mohli pořídit byt do osobního vlastnictví. V Praze bydlí rodiče, takže občas u nich přespím a musím říct, že fakt se to za poslední dobu změnilo, hluk, prach a o dost víc lidí. Na Kladně mám 2 kamarádky, ale když jsme se sem nastěhovali, tak mi to tu přišlo divné. A potkáváme tu víc cikánů než v Praze.

• Citovat
  • Upravit
4309
8.8.26 10:10

U Kladna jsme se byli podívat na barák tak před 21 lety a už tehdy tam bylo cikánů dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
8.8.26 10:16

Ty jo a ja bych se zase nejradsi prestehovala do Prahy :D Bydlim mimo CR a vzdycky, kdyz pristanu v Praze, uz na letisti si uzivam ten „klid“. Me proste prijde prazdna :lol: mimo teda centra, ale i to mi nevadi. Kdyz mam jet do Londyna, tak to je vzdycky mentalni priprava, vsude to trva, plno lidi uz ve vlaku, pak metro, ulice…a to i v mem maly m meste kde bydlim tady u more, v sezone je to peklo, o autech ani nemluvim. Jako mistni vim, na kterou plaz mam jit, aby tam nebyl bordel od mladych a turistu z Londyna.
Ale zase chapu, kdyz se nekomu v Praze nelibi. Ja bych tomu dala jeste treba pul rok a kdybych fakt byla porad nespokojena, hledala bych jinde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34708
8.8.26 10:21

Bydlet na takovém místě by mě zabilo, takže se ti vůbec nedivím. Do Prahy bych nikdy bydlet nešla, já teda ani do města, ale na to se asi neptáš.
Každopádně teď je léto, hodně míst se opravuje, jsou otevřené zahrádky atd, takže toho hluku je asi víc než v zimě. Já mám ráda Hradec Králové, bydlíme od něj kousek.
Ale ceny nájmů asi taky nic moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12377
8.8.26 10:32

Prazaci maji muj obdiv, ja bych to tam nedala. Skrz i tyto veci.. vsude plno turistu, shon, metro, fetaci, bezdaci.. Zlaty Zlin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108199
8.8.26 10:35
@Ketris píše: Více

Pražák ovsem neznamená, že žije v centru
V okrajovych částic se s tím nijak moc nesetkas, kromě těch vykopu tedy, ty jsou všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.26 10:38

Ja mam jeste rok skolu a pak opravdu pryc. Uz pocitam mesice do odjezdu, uz to tady nedavam. Vyhovovala by mi klidne vesnice, ja proste nejsem ten typ na velkomesto. I kdyz Prahu mam rada, je tady hezky, ale ty davy lidi, turitstu, preplnen vsechno, posledni roky ani na vanocni trhy v Praze nejdu, to je o zivot :D Nejvic ten hluk a ty davy mi vadi. Vsude parkovaci zony.

• Citovat
  • Upravit
4086
8.8.26 11:05
@arinecka píše: Více

Taky mám ráda Hradec, klidně bych tam šla bydlet, to město mi „sedlo“. A to bydlím v Liberci, takže v žádné díře, ale pocitově Hradec jsem si zamilovala :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34708
8.8.26 11:26
@marcellia píše: Více

Liberec je moje skoro rodny mesto, narodila sem se kousek od nej :mrgreen:
Jako mesto to neni spatny, prozila sem tam toho hodne ale Hradec je proste lepsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24960
8.8.26 11:30
@Venetia píše: Více

Přesně tak. Brácha bydlí na Proseku a je tam božský klid, do centra přijde tak dvakrát do roka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15009
8.8.26 11:41

Odstěhuj se někam víc na okraj a budeš mít všechny výhody Prahy a k tomu klid :nevim: Akorát se vyvaruj velkým sídlištím, kam se stáhli Ukrajinci.

My bydlíme v domku a máme skoro klid jak na vesnici a zároveň všude blízko. Do přírody, za kulturou, za občanskou vybaveností…

Spousta lidí zná z Prahy to rušné centrum, ale Praha je obrovská a má i nádhernou přírodu a spoustu tichých zákoutí :nevim:

Každopádně je normální, že se ti časem někde omrzí žít, život se mění, potřeby se mění. Ale zrovna výstavba nebude trvat věčně a pak se ti zas okolí dost zlepší. Tak záleží, jestli se vyplatí setrvat, nebo je to pro tebe dlouhodobě neúnosné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21847
8.8.26 11:47

No a přestěhování do jiné městské části by problém nevyřešilo? My třeba bydlíme v širším centru. Na tramvaj 3 minuty pěšky, na metro 10 minut, ale kousek od lesoparku a z oken koukám do staré zástavby a zahrad. Je tu klid. Jako jo, pokud člověk pracuje v centru, tak se davům, bezdomovcům a turistům nevyhne. Cesta MHD v těchto vedrech je fakt zážitek. Ale to tak prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí