Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No říkala jsem si tak nejdříve čtvrtek, po odeznění akutních příznaků je člověk ještě 48 hodin snad nakažlivý…
Nechala bych dokonce týdne - může nakazit i ostatní. 48 hodin bez příznaků, bez horečky.
Spíš bych se bála, že se jí po obědě ve školní jídelně zase přitíží. Pokud nebude mít zítra teplotu a bude normálně jíst, poslala bych jí ve st do školy.
Poslala bych ve chvíli, kdy snese normální jídlo, není přehnaně unavená a má normálního bobana, ať už by to bylo zítra nebo za týden.
My měli několikrát takové příznaky- jak děti, tak já hodně na toto trpíme, i v nemocnici říkají, že od posledního průjmu aspoň den, dva doma.. takže nechala, věřím, že na 100ˇprocent by se kvůli ni někdo pos.. ![]()
Ono se jí to totiš může klidne za půl dne a nebo do rána vrátit.. průjem atd.
Tak jsem volala pediatričce, dnes je dcera druhý den bez potíží, jí dietně, ale už dietu máme povolovat, zítra prý může klidně do školy…
Ahoky,
mam dilema.Syn ze stredy na ctvrtek zvracel, pak se pridala horecka 38,5 a celkova slabost.Dnes uz nezvraci, teplota ok.Je ale unaveny, mota se mu hlava, lezi a ma radeji dietu.Jsem s nim na paragrafu a nevim zda ho jeste posilat do skoly, mela jsem v umyslu, ze ve stredu by mohl na dva dny.
Myslite, ze je to blby napad? Mam ho nechat radeji doma? Maji besidku atd. Uvazovala jsem, ze darecek bychom jen zanesli a sli domu.
Dekuji za rady.
Tak v pondělí nebo úterý klidně už může být úplně v pořádku. Počkala bych.
Ja musim v pondeli nahlasit v praci, zda prijdu.Mame nejake akce a at vi, zda nasadit lidi misto me.Tak jsem nervozni, ze nevim…
@Věrka.. ono se to dá těžko určit. Ale myslím, že po víkendu bude dobrý. Hlavně když už nezvrací a nemá teplotu.
U nás ve školce se to točí pořád dokola, takže nechávám doma, jen včera měli vystoupení, tak šla a pak půjde na chvíli na besídku poslední den. Ale už tu střevní měla 3×, takže jsem opatrná a taky jsem na MD, tudíž si ten luxus nechat doma můžu dovolit ![]()
Ahoj, dcera včera večer začala zvracet, teplota, dnes ráno jednou průjem, po obědě opět 38C, teď večer už normální stolice, už začala dietně jíst, nechali by jste jí do konce týdne doma? Je školou povinná…