Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobre rano,
zkousim se na vas obratit po 12 hodinach silene noci, o radu.
Na vecer predesleho dne se mi udelalo spatne od zaludku, bez nejake zname priciny, myslela jsem si, ze to klasicky prejde jako mnohokrat predtim, ale ne… o hodinu pozdeji uz jsem si volala rychlou ve stadiu duseni se pri zvraceni… diagnostika bud strevni chripky nebo otravy jidlem, do nemocnice jsem odmitla jit, pac jsem panikarila s panikou z nezmaneho prosredi a jazyka (ziji v zahranici).
Takze lecim s pritelem doma, ale uz 12 hodin zvracim, ted uz jen sliny a nebo vypite dousky caje. Do toho se s prominutim potentovavam, na zachode nevydrzim slabosti.
Frekvence zvraceni se zmirnila na cca 1 za hodinu.
Cekam na 9 hodinu, az otevre nejblizsi kram, a vyslu pritele pro kolu, pac caj neudrzim.
Nemeli byste, prosim vs, nejake dalsi rady, co zkusit pit, aby nedoslo k dehydrataci?
Pripadne vase zkusenosti, jak dlouho takove stavy trvaly u vas? ![]()
@anetan007 cokoliv ledoveho bez bublinek a ne dzusy. Mne pomaha cucat kostku ledu. Taky existuji ruzne rehydratacni roztoky, at se chlap zepta v lekarne.
Mně pomáhá tohle: Udělám silný černý čaj, a dám si 1 polévkovou lžíci čaje do sklenice ledové vody, a usrkávám. To jediné udržím v žaludku (mám chronické problémy).
Teď toho je všude spoustu. Doma jsme tohle měli tento týden taky. Jak psaly holky - ideální je něco ledového a po malých doušcích upíjet. Když je nejhůře, tak mě vždy pomohla po lžičkách ledová cola nebo černý čaj.
@anetan007, ty jo, to je stav! Pít můžeš cokoli, co udržíš, chce to vyzkoušet. Já měla tenhle moribundus před pár lety, dodnes si to pamatuju
. Neudržela jsem nic a pila jsem tím stylem, že jsem si v koupelně natočila sklenici vody, obrátila ji do sebe a do minuty ji vyzvracela. Žízeň byla krutá, no…
Další dny mi docela dobře dělala salátová okurka z lednice. Ale jen kousek. Když jsem snědla víc, letěla ven ![]()
Možná zkus po lžičkách nealkoholické pivo, je hořké a dobré na žaludek. Jinak držím palce, ať se obejdeš bez nemocnice a je brzo dobře.
Já byla tenkrát v 10tt, doktor hrozil kapačkama, naštěstí jsem to zvládla sama. Ale hůř mi v životě nebylo…
Tak od sedmi rano zatim nezvracim a zvladla jsem pul flasky koly (zizen byla tak velka, ze jsem otevreni vicka koly se zasumenenim mela jak zazrak). Ted cekam, zda to jeste pujde ven a nebo muzu jit zkusit banan.
Do toho se pridala horecka, takze uzasny…
Dobrý večer, jsem 31tt, v pátek ráno jsem si byla u svého lékaře pro čípky na zácpu(8dní) Před polednem jsem si první z nich zavedla a od druhé hodiny odpoledne jsem se nehnula z toalety. Křeče, průjem, bliju co dvě hodiny. Břicho mám nafouklé. Volala jsem dnes na pohotovost, tam mi poradili smectu, která šla hned ven a černé uhlí taktéž. Prý jestli chci, mám přijet nebo zítra ke svému dr.
Jenomže já nedojdu ani před barák, abych se nepo** Dneska jsem jenom zacítila pach jaru a už jsem letěla.
Nějaký tip na léky, které v těhu můžu?