Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, v patek jsem byla u dr. Prisly mi vysledky na výtěr. Jedna se o strevniho patogena. Dr mi rekla, ze za 30let praxe, se s takovyma vysledkama nesetkala. Nevi vlastne co to je. Volala do nemocnice, kde ji rekli, ze ma udelat dalsi stery a odbery krve. Ted cekam tyden na vysledky a mam strach aby se neco nestalo s miminkem. Nesetkala jste se nektera s necim takovym?
jsem docela zoufala ![]()
O střevního patogena kde? ve stolici, v pochvě, moči? Těžko říct, jaký konkrétní střevní patogen by to byl. Ale pokud ho máš třeba v moči a pochvě, tak se myj hned po velké. Utírání nestačí. Někdo ale může mít dokonalou hygienu, ale přesto díky špatné imunitě má problémy se zavlečením e coli a podobně. Miminku by se nic stát nemělo, ale musí se nasadit zřejmě antibiotická léčba.
Nasli mi ho v pochve, pritom moc mam cistou. Opravdu se snazim dodrzovat hygienu. Zatim mi na leceni nedala vubec nic. Jen az pujdu k Apolinari, tak mam papir, ze doporucuji porod cisarem. ![]()
@KriKti aha, tak to asi musí být hodně silná bakterie. Na léčení bych trvala, protože kolikrát mohou bakterie vyvolat předčasný porod a i horší věci. Docela by mě zajímalo o jaký patogen se jedná, že se s ním lékařka nesetkala. Já mám také zkušenost se zavlečením střevních patogenů, ale po antibiotikách se to zaléčilo a od doby, co mám hygienu přehnanou se mi to už nevrátilo. Akorát streptokok B, toho se zbavit nejde ani antibiotikama, ale to má dneska pomalu každá.
Dekuji moc. Radeji zitra pojedu do nemocnice. Tahle doktorka uz toho dost zanedbala, tak to radeji nebudu riskovat. ![]()