Rodiči v sedmnácti

11
10.7.16 16:31

Rodiči v 17ti

Ahoj holky!
Vím, že to tu bývá často, a proto to pro vás nebude nijak nové téma, ale potřebovala bych vaše cenné rady a zkušenosti.
Je mi 17 let a s přítelem, kterému je také 17, jsme spolu rok. Letos v dubnu jsme se spolu poprvé vyspali ( pro mě to bylo úplně poprvé). Ještě než k tomu došlo jsem si samozřejmě pořídila HA Mistra. Začala jsem jí brát, když už jsme tak nějak s přítelem věděli, že bychom pomalu opravdu chtěli. Od té doby ji beru pravidelně a podle návodu.
S přítelem jsme nepoužívali kondom, protože jsme s antikoncepcí počítali a když jsme ho jednou zkusili, byl nám nepříjemný.
Jenže teď najednou i přes HA jsem těhotná. Minulý týden ve středu jsem to měla dostat a nic. Po týdenním zpoždění jsem si koupila těhotenský test, který mi vyšel pozitivní. Proto jsem hned následující den navštívila svého gynekologa, který mi těhotenství opravdu potvrdil.
A teď přichází to, kdy potřebuji vaši radu :think:
Měli bychom si s přítelem dítě nechat? Když jsem mu to oznámila, byl trochu zaskočený, ale řekl, že do potratu mě rozhodně nutit nebude a pokud si dítě budu chtít nechat, nějak to vymyslíme a zvládneme, hlavně ať jsem v klidu.
Myslíte, že u nás může být dítě šťastné? Jde mi jen o to, abychom mu byli dobrými rodiči. Oba to s dětmi dost umíme. Já z velké části vychovávám své dva mladší bratry ( 6 let a 1 rok staré ). Přítel mi s nimi celý rok, co jsme spolu, velmi pomáhá a opravdu to s nimi umí. Ten starší hraje florbal a jelikož je můj přítel hokejista, hodně s ním trénuje a taky ho učí šachy, které se chtěl můj bratr naučit. Mladšího učí ty základní věci, které se tyhle děti musí naučit.
Vím, že moji rodiče by nás velmi podpořili jak finančně, tak by pomáhali i s výchovou. S financemi můžeme určitě počítat i od rodičů přítele, kteří o peníze opravdu nemají nouzi. Navíc brzy (po vyřízení všech potřebných papírů) zdědím rodinný domek po babičce, která se rozhodla přestěhovat do svého bytu, který pro ni bude snadnější na údržbu.
Ale i tak by mě zajímalo, jestli mám v tomhle věku nárok na nějaký příspěvek na dítě.
Myslíte, že do toho máme jít? S přítelem se milujeme, oba zbožňujeme děti a vždy jsme se těšili, až založíme rodinu. Jen mám strach, aby vše bylo jak má.
Předem moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10.7.16 16:36

Prvni, co te zajima je prispevek od statu :zed:?! Prvotne maji dite zivit jeho rodice. A odpoved na tvoji otazku: Ano, mas narok. Staci si to najit na googlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
10.7.16 16:41

Nešla bych do toho, protože by mi vadilo, že dítě neuživím a komplet to cáluje někdo jiný. Vy dva budete žít z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
10.7.16 16:43

@Adell017 a co škola? To si budete muset rozhodnout sami, říct to oběma rodičům. Do práce nechodíte ani jeden takže by Vás museli život oni. napřed si to ujasněte vy dva a pak rodičům řekněte jak to vidíte dál. Je dobré že máte zázemí a ty bys musela od pololetí přerušit školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
10.7.16 16:44

@Adell017 Co ti na to řekli tvoji rodiče? Já jsem proti potratu…neposlala bych na něho dceru :oops: Pokud máte v rodičích podporu, tak je to od nich super přístup :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
10.7.16 16:45

Já si myslím, že píšeš celkem rozumně, řekla bych to rodičům, jak se k tomu postaví. Ale teda řeknu ti, přijít za mnou syn, že čeká v 17 s nějakou dítě, tak skákat radostí do stropu fakt nebudu. Ty ses neradila s doktorem nebo mámou, jak to máš pořádně brát? Jinak si neumím představit, jak se to mohlo stát. (jasný, mohla hned selhat antikoncepce :?) jinak já bych bývala v tvém věku šla na potrat. Pro mě by to v tomhle věku znamenalo zničený život. Sama jsem byla ještě pubertální děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
10.7.16 16:46

@magdickakocicka ptá se na to až úplně na konci, to zaprvé a za druhé-stát má rodiny s dětmi podporovat a je naprosto v pořádku, když těhotnou zajímá, na co má nárok :zed:
Na to, že je ti 17 píšeš rozumně a je na vás, jestli si dítě necháte, ale v 17 to dřív bylo hodně běžné, tak proč byste to nezvládli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.16 16:49
@kapuletka píše:
@magdickakocicka ptá se na to až úplně na konci, to zaprvé a za druhé-stát má rodiny s dětmi podporovat a je naprosto v pořádku, když těhotnou zajímá, na co má nárok :zed:
Na to, že je ti 17 píšeš rozumně a je na vás, jestli si dítě necháte, ale v 17 to dřív bylo hodně běžné, tak proč byste to nezvládli :kytka:

Sotva tehotenstvi zjistila a uz ji zajimaji davky… Je fuk, zda je ta otazka prvni nebo 150…
Stat ma podporovat, ale ne zivit. Ja sama jsem na materske a od statu nemam ani ň krom materske, kterou sem si na danich za leta prace nadelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.7.16 16:49

@kanka80 Rodiče nás obou to přijali s klidem a slíbili podporu. Nikdo nás do ničeho nenutí, vše je prý jen na nás.

Zapomněla jsem zmínit, že přítel bere 7 500,– měsíčně za hokej + v sezóně (září - březen) 500,– za každý zápas (těch má přibližně 15 za měsíc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.7.16 16:52

@magdickakocicka nemusíte být hned tak nepříjemná :) Vypsala jsem naše finanční zajištění a až potom se pouze ZEPTALA, zda mám na nějakou podporu nárok. Nijak mi na ní nezáleží, jen chci vědět, jaké mám možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
10.7.16 16:54

@magdickakocicka tak není to první co ji zajímá, otázek položila více. Naopak mi přijde zodpovědná ac otehotnela v 17. Mám stejně starou dceru a velice bych se divila ze ma vůbec ponětí o nějakých pridavkach na dítě.
@Adell017 moc ti fandím a držím palce.Ja měla syna taky v 17, taky jsem to zvládla a mužů říct i dobře vychovala. Teď uz je mu 24.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
10.7.16 16:54

Ahoj. Tak když se staráš o sourozence, tak asi víš, že to je náročné. Ale tohle je jen zlomek. Určitě k nim nevstáváš několikrát za noc, nekojíš atd.
Také ta zodpovědnost za vlastní dítě je obrovská.
Je hezké, že tě vaši i partnerovi rodiče finančně podpoří a být tebou bych na potrat nešla, ale nepředstavuj si to jako procházku růžovou zahradou - jako že si budeš jezdit s krásným hodným mimískem v kočárku a vše bude zalité sluncem. Také bych si zkusila představit, jaké by to bylo, pokud by tě tvůj mlaďoučký přítel opustil.
Muže se to stát - přijdou starosti, stres, nevyspání, hádky a pro něj nemusí být dítě prioritou. Bude chtít studovat, bavit se, cestovat. Ty budeš uvázaná doma s prckem.
Každopádně to může také dopadnout dobře a budete šťastní až do smrti ;)
Držím palce, ať vše zvládnete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
10.7.16 16:56
@Netopýr1 píše:
Já si myslím, že píšeš celkem rozumně, řekla bych to rodičům, jak se k tomu postaví. Ale teda řeknu ti, přijít za mnou syn, že čeká v 17 s nějakou dítě, tak skákat radostí do stropu fakt nebudu. Ty ses neradila s doktorem nebo mámou, jak to máš pořádně brát? Jinak si neumím představit, jak se to mohlo stát. (jasný, mohla hned selhat antikoncepce :?) jinak já bych bývala v tvém věku šla na potrat. Pro mě by to v tomhle věku znamenalo zničený život. Sama jsem byla ještě pubertální děcko.

S doktorem jsem se radila, brala jsem to tak, jak se má, ale bohužel nejspíš antikoncepce selhala, jak řekl i gynekolog.
S přítelem jsme spíše klidnější povahy a pubertu máme naštěstí za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.7.16 16:57
@magdickakocicka píše:
Sotva tehotenstvi zjistila a uz ji zajimaji davky… Je fuk, zda je ta otazka prvni nebo 150…
Stat ma podporovat, ale ne zivit. Ja sama jsem na materske a od statu nemam ani ň krom materske, kterou sem si na danich za leta prace nadelala.

Tak jistě že zajímá, však musí mít přehled jak by to případně zvládli… Tak si na to nadělá později… Nechápu proč hned musíš útočit.
Zakladatelko musíte si uvědomit ze začne kolotoč, který neskončí, můžeš být nevyspala unavená a může to být hodně náročné… Ale taky nemusí. Já první měla fakt zlaté dítko spalo celou noc, netrpelo na prdiky, takže záleží jaké budeš mít dítko :lol: Taky si uvědom ze jste mladí a partner to může za pár měsíců vzdát, zvládla bys to sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.16 16:59

@Netopýr1 dost nechapu jak jste přisla na to ze se slečna neradila jak antikoncepci správně brat? 8o
Kromě toho, že žadná antikoncepce není úplně 100℅ ji předepisuje gynekolog, který musí poucit o tom jak správně brát… :roll: Ale i tak stací malickost kterou si clověk ani neuvědomí a těhotenstvi je na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí