Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminky, prosim o vase zkusenosti, rady, poznatky… Byla jsem na bezne kotrole u sve gynekolozky v 15+0, poprosila jsem ji at mi zmeri mimco, tak namerila 7 cm, cetla jsem ze v tomto tydnu uz by mel mit pludek cca kolem 10cm. Riala jsem ji jestli to neni nejak malo a ona rekla ze ji to tak proste vyslo, nedela z toho zadnou vedu nebo ze by to mel byt problem ale me to neda spat. Mimco bylo vitalni, srdicko v poradku a vlastne vsechno je v poradku, jen ta velikost. Rikala mi ze tak velke mimca uz nemeri tim programem, a jednou mi rekla ze zalezi na tom jestli je miminko zkroucene nebo natazene ze to dela hodne. tak nevim… 20.6 jsem byla na genetice kde plod meril 6,5cm. Prikladam foto z ultrazvuku v tom 15+0.prijde vam zkrouceny natolik ze by mu kvuli tomu namerila tak malo?
TED řešiš takovou věc že je miminko moc malý a co budeš řešit až se narodí? Doporučuji ti vypnout internet a jít se projít. Jinak skončíš v blázinci ještě než se ti dítko narodí. Jsem taky matka a chápu tě, ale tohle je už moc.
Ano ted resim takovou vec, myslim ze jsou tady k reseni jeste vetsi,,kraviny" a strach o vyvoj ditete je si myslim uplne normalni pokud podle namerenych udaju nejsou vysledky idealni. taky si myslim ze od toho tady ty diskuze jsou, kdyz ma nekdo nejaky problem, nebo si necim neni jisty, nebo si chce nechat poradit, poslechnout si ostatni zkusenosti… neni to o tom cloveka odsuzovat a rikat mu jaky je to buh vi co ze resi takove veci. Myslim ze tohle moc neni a je to normalni otazka a noramlni stav tehotne zeny. Ted me proste trapi tohle, neresim co me bude trapit az se dite narodi. Takove poznamky jsou v techto pripadech trochu nemistne a neprosila jsem se o ne. Pokud nemate nic k me otazce krome toho ze jsem asi uplne mimo ze se bojim o sve dite tak prosim nereagujte. Mejte hezky den.
@Šmoulice to si taky porad rikam, ze kdyby to bylo neco vazneho jeji reakce by vypadala asi trosinku jinak. =o) jen me zajima jestli ma nekdo podobnou zksuenost a muze mi k tomu neco rict… ja z toho nejsem psycho, jen sem si rekla ze si poslechnu zkusenosti ostatnich… zajima me to.
@Ja.JJu. A jaký parametry jsou ideálni? Vždyt každý dítě se vyvíjí svojím tempem.. Neměla by jsi to brát dle nějaký tabulky…
@Fikcia Ja to nevim, nevim co je a neni idelani, jsem tehotna poprve, vsechno se ucim a jen sbiram informace. Samozrejme verim ze miminko bude v poradku a na Vanoce porodim zdrave detatko, jenom jsem se proste zeptala. Asi moje chyba.
Holky mají pravdu, moc to hrotíš, zbytečně se stresuješ a to určitě miminku neprospívá. Jestli se ti na tom něco nezdá a máš pochybnosti, neni nic snadnějšího, než se nechat vyštřit i jiným doktorem. Třeba bude mít jinej názor, i když spíš ne ![]()
@Ja.JJu. Neboj, miminko roste skokově. Hlavně, že je vitální. Víc neřeš. Uvidíš, že ve 20 tt na ultrazvuku bude pěkný macek. ![]()
Chápu zakladatelku, ale vic jsem měla strach z tripple testu-mně vyšel pozitivní a musela jsem na amniocentezu. Tři týdny čekat na výsledek který byl negativní… to už bylo pro mně psycho a nemohla jsem spát.
@Fikcia tak z toho mam taky strach, na krev na triple jdu ve stredu. Hlavne ze vam to nakonec dobre dopadlo a mimisek je v poradku. Taky se modlim aby vse bylo v pohodce.
Ja Vas chapu, v tomhle obdobi je rust jednim z nejdulezitejsich ukazatelu, ze je vse ok, ale v jednom maji holky urcite pravdu, co budete delat az bude mimi na svete a nebude tabulkove? Ja toto zazivam a take hrozne prozivam a to uz je vetsi dite, na svete
a ja opravdu obcas mam pocit, ze se z toho zblaznim, ze je malej mensi nez ostatni a hubenejsi a dele leze…drzim palecky a kdyby neco bylo v neporadku, urcite by si toho vsimli na te genetice ![]()