Pozitivní screening 1:97

34
9.7.16 10:46

Pozitivní screening 1:97

Ahoj holky, už jsem koukala že na toto téma tu diskuzí je dost, ale přesto mám pár otázek. Včera jsem byla na prvotrimestrálním screeningu. Doktor přes utz koukal a říkal že miminko vypadá krásně, ještě se smál že nám mává, a že teda by mělo bejt vše ok. No ale jen do té doby, kdy mu sestřička řekla výsledky z krve. Tak se pozastavil a říká že kvůli špatným výsledkům mám pozitivní screening na 1:97. Doporučil mě objednat do fakultky v Hradci na odběr CVS. Máte některá zkušenosti? Je i u tohoto typu vyšetření vysoké riziko potratu? Máme šanci, že nám výsledky nepotvrdí, když jsme měli dobrý utz?

jinak hodnoty:

NT 1,4 mm
PAPP A 0,230 MoM
hCG 2,160 MoM

a nosní kůstka přítomná prý byla

díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
9.7.16 10:58

Při pozitivní krvi a OK ultrazvuku bych na CVS nešla. Když už, tak 1) jinam na další UTZ, 2) genetický test z krve (Prenascan, Harmony, MaterniT), 3) pokud i to by bylo pozitivní, což si podle Vašeho UTZ nemyslím, tak pak teprve na plodovou vodu (o trochu menší riziko než CVS). Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
9.7.16 11:20

Ahoj Já mela riziko 1/85 a na vyšetření šla. Nejsem typ co chce čekat a doufat, chtěla jsem mít jisté výsledky co nejdříve. Vyšetření samo o sobe žádná hrůza ani rekonvalescence nebyl problém. Ale je to na tobě, mela jsem hodnoty dost podobné a i na genetice mi nic nenutili, že to není žádná hrůza a klidně můžeme čekat do dalšího ultrazvuku. Určite to bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.7.16 11:22

@Mollify83 díky a jak to dopadlo tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
9.7.16 11:27

Vše v pořádku :) zdravý chlapeček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
9.7.16 11:47

Ahoj, měla jsem pozitivní screening 1:60, šla jsem tedy ale na odběr plodové vody, riziko je minimální, téměř nulové. Byla jsem v Centru prenatální genetiky v Brně, odběr byl v pohodě a ani potom jsem nic necítila ani neměla komplikace. Chtěla jsem mít prostě jistotu, už jen to, čekat na to vyšetření, nebylo nic příjemného, výsledek jsem věděla ten den večer. Vše OK, zdravá holčička, nyní skoro 3 roky.

Rovnu mi toto doporučila doktorka, o CVS se nezmínila, to jsem si pak zjistila sama, že to existuje, ale na radu dr. jsem šla na tu plodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
9.7.16 12:08

Počkat na další ultrazvuk a pokud by se něco ukázalo tak udělat plodovku byla další varianta, kterou mi na genetice nabídli, ale já nechtěla čekat. Plodovka se myslím muže dělat až od 16 týdne nebo tak nějak a já vážně nechtěla čekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.7.16 12:16

Pokud je ultrazvuk ok, NT malá, asi bych čekala, a neřešila to. 1:97 znamená, že 96 z 97 žen se stejnými výsledky má zdravý miminko, jen jedna z 97 nemocný…takže screening je sice pozitivní, ale na skoro 99 procent čekáš zdravý mimi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.7.16 12:19

Koukám ale, že všichni máte zkušenost spíše s plodovkou, mě se dotor o plodovce nezmínil, řekl že bych měla jít do nemocnice na odběr placenty což je teda to cvs, ale ani konkrétnější nebyl nebo si to možná nepamatuju protože jsem už přemejšlela nad nečím jiným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.7.16 12:23

Určitě díky za rady holky, já jsem na to cvs objednaná až ve čtvrtek tak mi nezbývá jen čekat a doufat :( i když těch nocí asi moc nenaspím :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
9.7.16 14:00

Bude to v pořádku uvidíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.7.16 21:18

Měla jsem riziko 1:110 a šla jsem radši na plodovku. Všechno dopadlo v pořádku :) Za tu jistotu mi to určitě stálo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.7.16 09:34

Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, chodí se pak nějak na kontrolu? A jestli jo, po jaké době? Jsem sice ráda, že nám výsledky dopadly dobře, ale teď jestli je ještě malej vpho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
16.7.16 09:59

Já šla ještě po měsíci na kontrolní ultrazvuk, ale spíš to bylo jen pro jistotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.7.16 10:01

@Mollify83 tyjo až po měsíci?? :D já myslela že bych šla hned teď v tejdnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie