Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ellusa píše:
Vidím polštář a spím![]()
, klidně trochu spavosti přenechám
Jsem pragmatická, večer s drahým dáme něco vína a spím jak děcko. ![]()
@blabla123 píše:
Začínám zakladatelce nevěřit, jelikož jsem si tu i kvůli tomu otevřela školský zákon![]()
Taky jí nevěřím. Úvodní příspěvek řeší přídavky a že jim finančně budou pomáhat rodiče, pak bum a nic není problém, frajer zajištěný a maturita v kapse.
@magdickakocicka Přijde mi na svůj věk rozhodně zodpovědnější než hodně maminek tady! Ona se situaci snaží rozumně řešit a na dávky 220 tisíc má úplně stejný nárok jako ty nebo kdokoli jiný ![]()
Zakladatelko, jestli to dítě chceš a máš podporu, tak do toho rozhodně jdi i když to bude náročné. ![]()
@valinka.alenka já jen, že těch těhotných přes antikoncepci je nějak moc. A jaký maličkosti, jako že při zvracení, průjmu, ATB se musi chránit jinak? To je ale v příbalovým letáku taky. Já sem tam psala, že se ale určitě stala nehoda, jistě to brala správně. ![]()
Vše se dá zvladnout, kdyz se chce a hlavne ta opora a odvaha… Ma segra otehotnela v 17cti, skolu dodelala po dohode se skolou a pritel jeji sel do prace, byli totalne bez penez, bez podpory rodiny a ted uz maji 2 kluky a nevidim u nich nic spatneho… Hlavne, at se dobre rozhodnete a jste stastni
![]()
Ahoj holky,
Včera tu vznikaly debaty o tom, že je to výmysl. Mohu k tomu jen říct, že kdo nevěří, ať si nevěří a nemám důvod se tim dál nějak trápit.
Rozhodně chci poděkovat všem za názory a hlavně za velkou podporu. Po včerejší diskusy tady už jsem vlastně vcelku rozhodnutá si dítě nechat
Možná přijdu o párty a podobné akce, jak tu píšete, ale budu mít u sebe někoho, kdo mi jednou bude vděčný, že jsem na potrat nešla. Budu ho milovat tak, jak jen to matka dokáže a uděláme s přítelem vše pro to, aby s námi miminko bylo šťastné, spokojené a mělo krásný život.
Moc všem děkuju! Opravdu si vážim času, který jste mi věnovaly, aby jste mi pomohly ![]()
Rozhodnutí ještě není 100%, ale takových 95% určitě. Neseberu tomu miláčkovi život. Vždyť on na něj má právo stejně tak, jako jsme ho měli my všichni!
Ještě jednou všem moc děkuju!!
@Adell017 čtu to tady od začátku a za sebe ti můžu říct, že jsem první dceru měla měsíc před 17 a nikdy jsem neměla pocit, že bych si zkazila život anebo že bych o něco přišla. A mockrát později jsem byla ráda, že jsem jí měla, zvlášť když jsem nemohla pak přijít do jiného stavu. Takže argument, že když jsi takhle brzo těhotná, tak nebudeš mít problém otěhotnět i později, jak tady zaznělo, je úplně mimo. Drž se ![]()
@Adell017 no když tvůj příspěvek v jiné diskusi vzhledem k tvé situaci nedává smysl, tak to prostě smrdí
jak můžeš něco doporučit když jsi i přes to těhotná je dost divné ne? ![]()
@Adell017 Nezlob se, ale já ti nevěřím. Nejdříve jsem ti fandila, ale pak jsi ze sebe vypustila to s maturitou před ukončeným 4. ročníkem sš a tomu nevěřím! ![]()
@Adell017 Proč nám nesdělíš, jak maturovat dříve než ostatní?
![]()
@Adell017 píše:
Mohu si zařídit maturitu hned po ukončení prvního pololetí@blabla123
Krávovina na n-tou. Bez ukončeného stredoškolského vzdělání nemůžeš jít k maturitě.
@Adell017 proc nam to teda neobjasnis? Jak maturitu ktera nejde jinak nez v danych terminech, tak to, proc doporucujes HA, kdyz jsi s ni udajne tehotna?
@pupetka píše:
@Adell017 proc nam to teda neobjasnis? Jak maturitu ktera nejde jinak nez v danych terminech, tak to, proc doporucujes HA, kdyz jsi s ni udajne tehotna?
A proc by měla neco objasnovat? Téma diskuze nebyla ani maturita ani antikoncepce.
To ze zákon neumožňuje dřívější termín maturity neznamená ze to nejde, stačí vstřícnost školy a jde to. Zákon to ani nezakazuje. Z praxe vím ze i ve školství jde spousta věci, stačí chtít a mit trosku dobre vůle.
@Marie432875 píše:
A proc by měla neco objasnovat? Téma diskuze nebyla ani maturita ani antikoncepce.
To ze zákon neumožňuje dřívější termín maturity neznamená ze to nejde, stačí vstřícnost školy a jde to. Zákon to ani nezakazuje. Z praxe vím ze i ve školství jde spousta věci, stačí chtít a mit trosku dobre vůle.
Ale maturita dnes už není jen záležitost školy
To by musel cermat extra pro slečnu vymyslet didaktické testy, zadání písemné části… Jak už tu někdo psal, termíny maturit jsou 2, na jaře a na podzim. Kort toho jsem nikdy neslysela, že by byl připuštěn k maturitě někdo, kdo nemá ukončený 4.rocnik? Je to nesmysl…