Střevní viróza u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
13.2.15 18:54

střevní viróza u batolete

Zdravím, prosím o radu.
Moje děti mají nějakou virozu (z výsledků výtěrů se neprokázala žádná bakterie, takže je to virového původu). Dcera (5let) v sobotu zvracela, pak dva dny dobrý, pak zvracení i průjem, teď byla dva dny bez zvracení, jen průjem, dnes ráno opět zvracela, ale jen chvíli a průjem má stále. Nemá teploty, nestěžuje si na nic, má dietu, pije Kulíška a Enterol. Syn (20m) začal v neděli, to zvracel a měl průjem. Pak 2 dny úplně dobrý, z úterý na středu v noci 3× zvracel, ve středu jednou průjem, jinak už je zas dva dny bez obtíží, také na dietce, pije Kulíška a má Enterol. Ještě nám doktorka doporučila na zvracení kinedryl nebo dithiaden a colu po lžičkách. Dcera strašně prdí a dost to zapáchá. A i ty zvratky obou dětí nejsou typicky nakyslého zápachu, ale jsou cítit stejně jak ty prdy nebo stolice. A dost mě udivuje i ten dvou denní klid a pak jeden den šrumec. Zažila jste některá? A jak dlouho po zvracení jste daly lék proti zvracení popř. tu colu? Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
13.2.15 19:01

Asi bych zvážila další výtěr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
13.2.15 19:06

@Lejaa ale výsledky jsme dostali zrovna dneska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
13.2.15 19:21

Dr vám doporučila kinedryl a dithiaden??? To snad ne :roll:
Tělo se očividně něčeho zbavuje. Ono také záleží na tom, jak dobře se výtěr udělá. Jak jsou na tom s pitím? Udrží něco? Pokud nezvrací v kuse a pořád, tak bych ani toho kulíška nedávala, ten je hlavně na rehydrataci a pokud přijímají tekutiny a udrží je, tak bych s kulíškem skončila. Nasadila bych probiotika. Dieta i po ustoupení potíží. Alespoň 2-3 dny. Pít, třeba i minerálku bez bublin a nesladkou.
Rozhodně ne dryáky v podobě kinedrylu. Neléčí se následek, ale příčina.
Držím palečky, ať máte brzy klid. Ono to může trvat i týden, ale bude to v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.2.15 19:21

Máme to samý, už skoro týden. Teď to řádí všude, pomalu začíná jíst komě pár piškotů i něco jinýho, ale včera taky ještě proběhlo zvracení. Nám nepomohlo vůbec nic, co radili doktoři, až vychlazená coca-cola zbavená bublinek. A já to chytla taky, takže fakt paráda. Ležím a cucám colu a to mám před porodem. Jsem úplně vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.2.15 19:22

Přímo takhle naštěstí ne, ale 3 letý syn měl před cca 3 týdny 1 noc zvracení, pak 2 dny nic, a pak mu začal průjem, trval pěkně dlouho, snad 5 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
13.2.15 19:37

Vůbec se nestresuj, tohle mají všechny naše děti už dva týdny - od batolete po školáky!! Úplně stejné příznaky, jeden den průjem, zvracení, pak další den klid, a pak zas další dva tři dny problémy. Žádná horečka, běhají jak zběsilí, dokonce mají chuť na jídlo a pořád žebrají, ale snažím se je mít na rohlících, piškotech, dnes jsem dala brambor a rybu, ale to už bylo dvěma lépe. Jinak studená cola po doušcích a kulíšek, enterol, starší mají etneromax. Lítá tu všude, takže všem doma se snažím udělat dietní režim a doufám, že to brzy skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
13.2.15 19:39

Jídlo i pití udrží, když už zvrací, tak jen třeba hoďku a pak je klid. Ale ta starší má pořád průjem a je nafouklá. Oba jí banány, oloupaná jablka, piškoty, suchý rohlík, rýži s mrkví, brambory a file, brambory, mrkev a kuře… Vše dělané na vodě, jen trochu osolené a kmín. Teď si dal mladší k večeři rozvařenou rýži s cukrem a skořicí a jablkem…pijou čaj, vodu. Mléko a jogurty jsme vysadili u starší v úterý, u mladšího ve středu.. Dr. říkala že Kulíšek jim neublíží, naopak, že doplní minerály které teď nemají ze stravy a u starší jde i o to, že zavodní, jelikož sice pije, ale průjem má vodnatý a to tak 5 - 10× za den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
13.2.15 19:42

@lubomíra Nee, že bych vám to přála, to vůbec, ale jsem ráda, že v tom nejsme sami :-) Naše děti taky lítají, jsou veselý, taky chtějí jíst i pít. Ten Enterol dávám starší 2× denně a mladšímu 1× denně, prý jsou v tom hlavně probiotika… Báli jsme se salmonely nebo campylobacterií, ale nepotvrdily se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
13.2.15 19:43

No vidíš, tak to toho hodně spořádají, to jste na tom ještě dobře :lol: Toho kulíška bych taky dávala, doplní to, co tělo nemá, tím není co zkazit. A nediv se, když to bude déle trvat, právě tento typ střevní chřipky lítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
13.2.15 19:44

@lubomíra Bylo nám řečeno, že to může trvat i 3 týdny, takže toho máme ještě hodně před sebou :zed: Jen je mi divný to spřídání klidných dní s „problitýma“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.2.15 20:21

@crazymisha jojo, měli jsme to tu taky a taky nadvakrát. Malá (4r) začala minulou středu zvracet, pak 2dny klid, pak zase zvracení a průjem. Syn (14m) zvracel v sobotu, pak klid a v pondělí zase zvracel a měl po a út průjem :zed:

Naštěstí to odeznělo, dr jsem jen volala a ta říkala zatím dietu a smectu a probiotika a kdyby to pokračiovalo, tak máme dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
15.2.15 14:35

To je na palici tahle viroza… :zed: U nás to pokračuje následovně - dcera průjem sice už 6.den, ale čím dál míň, ob den ráno tak 2× zvrací, jinak bez obtíží. Syn zvracel v úterý v noci, od té doby 1× průjem, jinak bez potíží až do včerejška. Večer ve 23h začal zvracet a trvalo to do půl 2. ráno. Od té do by nezvracel, ráno měl tuhou stolici, odpo kašovitou a teď už má vyloženě průjem. Ale na nic si nestěžuje, pije hodně. Oba mají dietu.. Já už si naivně myslela, že když byl 3 dny v naprostým pořádku, tak že je aspoň u něho konec… :zed: Pořád dáváme Enterol, už tedy bez Kulíška, toho dám, jestli začne zase víc srandit nebo zvracet, zatím ale pije hodně. Jaké laktobacily dáváte dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.2.15 18:03

Nevíte některá, jestli může 20timesicni dítě Enterol a k tomu ještě laktobacilky od swissu? Netluce se to nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí