Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim rozumi nekdo chamberu? jde mi o to, ze kdyz striknu leky a dcera se treba jednou nadechne a ucukne mam striknout znova nebo ta latka tam je dokud ji nevydycha? je boj ji u toho udrzet a abych ji nepredavkovala ![]()
@inthense kolik jí je? Holky mi řeknou, jestli tam ještě něco cítí, ale už je jim pět, budeme přecházet na normální náústek.
V nemocnici rikali ze bud mam pomalu pocitat do 10 nebo se ma dite 5× nadechnout, aby vydychalo celou davku.
No, kortíky bych asi znova nestříkala, když k tomu čuchnu, tak to poznám i já, že tam ještě něco je. Pokud jde o Ventolin a dítě se mi stále dusí, tak je to asi jasné. Snad se tu zjeví nějaká lékařka…
Ahoj, přidám se s dotazem(snad zakladatelka odpustí),mám dceru 20 měsíců a už pár dní také bojuju, vůbec nevím, jak ji to naučit
.Máme dávat Ecobec, občas když je dušnost Ventolín. Ona se strašně brání, máchá rukama, vždy si masku odpojí, protože ji neudržím. Manžel na mě čučí, jak kdybych ji vraždila a odmítá mi u toho dle něho znásilňování pomoci. Zkouším po dobrém, zpívám jí u toho, ale prostě nejde to. Zkoušela jsem stříkat i ve spánku(na radu sestry z alegro),ale jak masku přiložím, je zle, hned se vzbudí a je to ještě horší! Jsem zvědavá, zda tu někdo napíše, jak své dítě naučil dýchat…
@Nikolacek to jo, ale jestli kdyz po striknuti bojuji s dcerou a prilozim znova, tak jestli tam ta latka stale je
@madlicka kortikoidy jdou citit? zitra zkusim cichnout, ale mam rymu, asi nic neucitim
@glorča nevadi
manzel taky na me kouka. manzel neni moc doma, vyuzivam 4 leteho syna.drzi ji ruce a ja hlavu a k tomu rve.je to boj
@inthense Pokud ucukne hned, pak bych lek podala znovu (alespon tak to delali v nemocnici).
@glorča Meho syna jsme v nemocnici drzeli tri a stejne to byl boj. Po case si zvyknul a ted mu hlasite pocitam nadechy a to mu vyhovuje. Jinak teda ho vzdy predem upozornim, ze bude dychat a on si sam rekne, ze treba az si dohraje nebo az zkonci pohadka. Zkratka ho nenutim hned a to dycha dvakrat denne.
Kazdopadne vim, jaky je to boj, tak vam, maminky, preji, at si deticky brzy zvyknou, popr. at se leku co nejdrive zbavite ![]()
Když jsem musela dávat dýchnout prckovi, tak jsem sedla na zem, prcka položit mezi své nohy hlavou k sobě, rozpažit mu ruce - přimáčknout mu ty ruce stehnama k zemi a zároveň mězi stehny fixuju hlavu.
Nemá kam uhýbat hlavou, nemůže se bránit rukama… Je to „drastické“, ale rychlé…
Větším bych dávala vybrat - vydrž sám, nebo tě chytím.
Já jsem si syna posadila na sebe, chytla přes ruce, bradou mu zaprela hlavu, aby mi necuknul na stranu a stříkla jsem a u pusy jsem to udržela i když se vztekal a brečel. Po 14 dnech to už bylo bez problémů ![]()
Pokud jsem ho nechala ležet nebo sedět volně, tak to ze začátku vůbec nešlo.
Jinak k dotazu zakladatelky…záleží na jak dlouho ji Dáš masku od obličeje pryc. Pár vteřin tam ta látka určitě je (alespoň ja to v tom citila),ale. samozrejme to vyprchá. Takže pokud ti ucukne a na vteřinu se otočí a dáš ji to na pusu znovu, tak to dle mého nevadí. Jinak bych raději stříkla znovu. A co ji davas? Ventolin?
Příspěvek upraven 11.02.15 v 21:47
@Pipet píše:
Když jsem musela dávat dýchnout prckovi, tak jsem sedla na zem, prcka položit mezi své nohy hlavou k sobě, rozpažit mu ruce - přimáčknout mu ty ruce stehnama k zemi a zároveň mězi stehny fixuju hlavu.
Nemá kam uhýbat hlavou, nemůže se bránit rukama… Je to „drastické“, ale rychlé…
Větším bych dávala vybrat - vydrž sám, nebo tě chytím.
dekuju za tip i hezke popsani, zitra zkusim
nevadi ze je to drasticky, hlavne at ty leky doni dostanu
@jakuve nekdy sekunda a nekdy dele, nez ji zase chytnu a prilozim. davam seretide a ventolin pri dusnosti, davala jsem po 2 hod.pri bronchitide a byl to boj
@inthense seretide máme taky a cítím ho, když nedodejchají ale musí se strčit maska fakt na pusu, z dálky to neucítíš - jen jsem si to zkoušela. Holky měly chamber až od dvou a půl, ale v roce se naučily si samy odsávat nudle odsávačkou na vysavač (už jsem je skoro neudržela) tak třeba za 2 měsíce už jí překecáš i na to, ať si sama drží chamber…