Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 9mesíční dceru Petrušku a když ji merím teplotu tak se vrtí a pláče. proč se teplota díteti nemeri v pipíku ale v zadečku? muže díte pri merení teploty prdet? díky
@mixonka Může u toho prdět, proč by ne? Teploměr si předem pomaž olejíčkem nebo krémem. ![]()
@mixonka dítěti do pochvy nic nepatří, pokud je to pravý význam slova „pipik“, mimo jiné kvůli riziku zavlečení infekce. Dají se sehnat i teploměry v dudliku, či bezkontaktni, které se přikládají k čelu.
Nám se mimčo teda narodí až v dubnu, ale teploměr už mám koupený a v lékárně mi doporučili tento:
http://teplomery-osobni.heureka.cz/…rm-duo-temp/
Teplota se měří přiložením na čelíčko nebo do ouška a je to za pár sekund… Takže si myslím, že se během toho to miminko snad ani nestihne začít vztekat
Ale uvidíme, jak to u nás bude fungovat ![]()
Boha jeho
a klukovi by se pak měřil kde? Někdy si řikam, jestli jsou někteří uplně normální, když se dokážou ptát na takovéhle věci.
@lovesmile píše:
Já jen doufám, že je to překlep a měl to být pupík.![]()
![]()
To me taky napadlo a pak jsem si představila jak tomu nebohemu dítěti rve ten teploměr do pupiku ![]()
Dceru jsem měřila v zadečku a v pohodě, se synem jsme byli nějaký čas na neonatologii a tam jsme musely dětem měřit po třech hodinách a měřili jsme v podpaždí, takže tak měřím pořád a vůbec mu to nevadí. Už se neodečítá těch 0,5 stupňů,