Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o pomoc,
moje mladší dcera (3,5) je dnes nějaká divná. Celou noc prokňourala a špatně spala, ráno v 7 se probudila a při pokusu vstát z postele upadla, pak měla nejistou chůzi, kdy se motala. Když jsem ji zvedla do náruče, hlava i trup ji padaly dozadu. Cestou k doktorce, něco před osmou hodinou, se pozvracela. Doktorka nic zvláštního neshledala, teplotu nemá, meningeální dráždění negativní, poslechově taky čistá. Odeslala nás zatím domů a máme čekat. Cestou zpět zase zvracela, od té doby už ne, snědla suchý rohlík a pár suchých těstovin. Teď je o něco lepší, i když je pořád podrážděná, neklidná a při chůzi se ji podlamuje pravá noha. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nenapadá vás, co by jí mohlo být? Ještě mě napadá, že si od soboty stěžovala na bolest hlavy.
No to bych se asi nespokojila s doktorčiným klidem a jela bych do nemocnice. Nezlob se ale vůbec by semi to nelíbilo ![]()
to vás pustila domů??? Podle mě je to určitě na pozorování v nemocnici, když jde o tak malé dítě, zavolala bych být tebou na dětské oddělení v nejbližší nemocnici a poptala bych se radši tam, popř. tě vyzvou že si vás tam nechají a raději jí budou sledovat. Co to je za doktorku
dceři padá hlava, padá celá na zem a podlamují se jí nohy a klidně vás pošle domů ![]()
To bych malou vzala a jela s ní do nemocnice, to se mi moc nelíbí, nechápu, že vás tam doktorka neposlala rovnou.
@Karleon
Souhlasím s ostatními, byla bych vyděšená a a zajela do nemocnice. ![]()
Lepší, než si to pak vyčítat.
To zni desive.ja jsem ted mela strevni chripku, nemuze to byt ono? lita to ted vsude, taky jsem byla uplne vyrizena, zvraceni a teplota.
Mě to spíš příjde jako zánět mozkových blan. Dráždění negativní, ale příznaky sedí.
@Karleon
Ještě mě napadá, nebouchla se v tu sobotu někde do hlavy?
Já se teda i s dětmi snažím vyhýbat doktorům, co to jde, ale tohle zní celkem strašidelně a s doktorčiným vysvětlením bych se tedy nespokojila. Bála bych se nějaké meningitidy nebo něčeho neurologického. Jela bych do nemocnice.
Ráno v těch 7 to vypadalo opravdu děsivě, podle našeho telefonátu doktorce nás původně taky chtěla poslat do nemocnice, ale pak se začla lepšit a teď je to spíš o té pravé noze.
@AliTad souhlasím,taky mi to připadá na něco neurologického
chudák malá, doufám, že raději pojedou!
@Karleon píše:
Ráno v těch 7 to vypadalo opravdu děsivě, podle našeho telefonátu doktorce nás původně taky chtěla poslat do nemocnice, ale pak se začla lepšit a teď je to spíš o té pravé noze.
Není ale asi úplně normální, když napadá na nohu
Moje kamarádka takhle přišla na lehkou mozkovou příhodu u dvouleté holčičky! Od té doby nelituju nikdy žádné návštěvy a vyšetření.