Dát Nasivin 14měsíční?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4099
9.2.15 19:27

dát Nasivin? (14měsíců)

Mám pořád hroznou obavu z Nasivinu, jak vyhrožujou poškozením sliznice v příbalovém letáku…

Malá měla laryngitidu (i výlet záchrankou do nemocnice byl) a právě v nemocnici jí dávali Nasivin. Uvolnilo jí to nos hezky. Co jsme se vrátily z nemocnice, nedávám. Je to týden a má stále ukrutnou rýmu, hrozně ucpaný noc a přitom nic nevysaju. Stříkám mořskou vodu, mar (něco pro mimina s panthenolem), vincentku, inhalujeme x-krát denně i v noci vincentku.

Teď má ten noc ucpaný hrozně, pořád dýchá pusou… Daly byste na noc kapičku toho Nasivinu? (mám tu Sensitive, 0,01%) Přemýšlela jsem třeba to dát i jen do jedné dírky… a zítra případně do druhé dírky…
chjo, pořád se nemůžu rozhodnout jestli dát, abych jí ještě neuškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1133
9.2.15 19:31

Nasivin jsem dávala i 4 měsíčnímu miminku (ten pro novorozence a kojence). Je to určitě menší zlo než když nemůže dýchat nebo je zahleněné, teče to pak do krku a kašle. Nepoužívala bych dýl než 5 dní bez konzultace s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
9.2.15 19:33

Buď jsem lehkomyslná nebo ty přecitlivělá. Je to Nasivin ne kyanid. Dala bych. Alespoň před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
9.2.15 19:37
@Rona píše:
Buď jsem lehkomyslná nebo ty přecitlivělá. Je to Nasivin ne kyanid. Dala bych. Alespoň před spaním.

presne. Nasivin vidim jako mnohem mensi zlo nez kdyz se bez jeho pouziti dostanou nudle do eustachovy trubice ci do dutin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
9.2.15 19:38

Davala jsem od mimina, vzdy jen na prvních par dnu rymy a na noc. To sliznici urcite nepoškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.2.15 19:48

Naše doktorka vždy doporučovala u takové rýmy, jakou popisuješ nasivin a mucosolvan. Mucosolvan ředí rýmu a spouští z nosu, tak mi to bylo vysvětleno. Jinak až by se rýma spustila a byla zelená, zašla bych za doktorkou a řekla si o Pamicon. Dávala jsem pamicon 5× denně nasivin 3× denně a klidně i tu vincentku. A pokaždé zabralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.2.15 19:51

Klidně ten nasivin dej, a do obou dírek, moc to hrotíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
9.2.15 19:56

Nasivin se snažím dávat omezeně, ale jestli si vybrat, jestli dítě nechat trápit, nebo dobře vyspat, tak raději stříknu na spaní, ať si od bacilů pořádně odpočine.

Mám ještě hodně ráda tymiánovou mast, maže se na hrudníček, záda a pod nos, ulevuje rýmě i kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
9.2.15 19:58

Na noc jsem Nasivin dávala vždy, i týden…přes den jsem jen třeba před jídlem, aby se normálně dítě najedlo. Pusou když dýchá, může vdechnout kousek jídla.. Buď v klidu, otok sliznice hrozí při příliš častém kapání a delší dobu, než je uváděno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
9.2.15 19:59

OK, tak já jí to kapnu. Když jí to dávali i v té nemocnici :nevim:

a máte pravdu, @Bibi239 @Rona, asi jsem přecitlivělá.

Přes den to s ucpaným nosem zvládá v poho, je i veselá, tak budu dávat jen na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.2.15 20:11

@budi určitě lepší dát Nasivin než dítě trápit a ještě pak skončit se zánětem středního ucha. Dala bych k tomu Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
9.2.15 20:35

A zkousela jsi fenistyl? Dceri funguje lip nez nasivin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
9.2.15 20:37

Jo a ještě pro „uklidnění“ - když jsem s mladší dcerou skončila v jejím 1 měsíci v nemocnici s rýmou, tak jí ho kapali taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.15 20:38

Kdyz ma mala rymu, splicham ji Sterimar bebe na ucpany nos. Jenze tentokrat uz ma rymu horsi i k tomu kasle, takze nam doktorka doporucila Nasivin, ze to chce neco poradneho. Davam 3× denne a je to lepsi. Konecne se mala v noci vyspi a pres den naji a napije. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13729
9.2.15 21:47

Na noc ho určitě dej, jinak mi tam ale v těch lécích co bere chybí něco na odhlenění, rozpouštění hlenů… Jenom Vincentkou se rýmy nezbaví. Já mám dobrou zkušenost se Sinupretem (navíc se snažím vybírat spíš přírodnější léky), na zelenou rýmu dávám domácí olejové kapky s levandulí a eukalyptem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí