Stále nemocný 5,5letý syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5063
10.2.15 08:49

Stále nemocný (syn 5,5 let)

Ahojky, jdu si pro radu. Syna se od poloviny listopadu stále drží nemoce. Nejprve to byla angína, pak reakce na atb, které byly nevhodně zvoleny, z toho vzniknul oboustranný zánět kyčelních kloubů. Když se z toho dostal, nastoupil tedy vyléčený v půlce ledna do školky. Vydržel týden, pak 14 dní doma s kašlem. Poté zas týden ve školce a od včera je zas doma s kašlem. Takže od poloviny listopadu byl ve školce jen 10 dní. Ještě máme mladší holčičku, která to většinou od bráchy samozřejmě chytne a marodí v dobu kdy, už je tedy brácha zpět ve školce, takže já jsem zavřená doma s nemocnými dětmi už 3 měsíce.

V září mám nastoupit po 6 letech do práce, ještě ani žádnou nemám sehnanou a už vidím, jak na mě někdo čeká s otevřenou náručí. Źádné hlídání nemáme a ani si nemůžeme dovolit někoho platit, aby nám nemocné děti hlídal.

Teď k hlavní otázce. Má smysl, pořídit teď v půlce zimy nějaké preparáty na imunitu? Zaberou ještě? Co můžete doporučit při opakujících se horních cestách dýchacích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.2.15 08:50

@AstraG smysl to má vždy, ale letos je tak blbá zima (střídání teplot), že všichni padaj jak mouchy. :think: doporučit? Hlíváčka, něco s rakytníkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
10.2.15 08:57

Ja bych zasla za doktorem a preptala se co navrhuje on.vim,ze existuje-ted si nevzpomenu na nazev-nejaky preparat na predpis detskeho lekare v pripade snizene imunity, ale zacne fungovat myslim az za 3 mesice, zkusila bych to.na ty volne prodejne sirupy a bonbony neverim, to mi rikal i doktor, vitamin C -tim se nic nezkazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.2.15 08:57

@AstraG určitě to smysl má, vždycky.. my bereme všichni imunoglukan. a buď je to placebo efekt, protože věříme že pomáhá, nebo fakt pomáhá :mrgreen:
dobré zkušenosti mám i s preventanem akut ve chvíli, kdy na člověka „něco leze“, ve dvojnásobné dávce, dětem v té co je popsaná pro dospělého.
luivac je na předpis, ale taky nám moc pomohl.
mladší byl na hromadě rok, než se přišlo na to, že má 2 leté dítě nealergické astma.. za pomoci léků na astma, a kombinace luivac/ imunoglukan, se dal docela dohromady, letos chyběl ve školce (1.rok!! ale je impregnovaný od bráchy a z jeslí)týden na podzim a týden a půl teĎ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.2.15 08:58

Mě právě kamarádka povídala, že jsem to měla nasadit už tak v říjnu aby to mělo účinek. A hlavně je toho tolik, že chci vybrat opravdu něco účinného. Děti dostaly Marťánky a to je absolutně komeční reklama. Jako šmakují jim, ale účinek žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.15 09:00

@AstraG marťánci jsou naprd, to je fakt jen reklama.. zkus hlíváčka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.2.15 09:01

@AstraG já myslím, že to musela mlivit o něčem typu bronchovaxom/ribomunyl/luivac/imunor,..

ano, trvá to, než to zabere, ale tak pozdě prostě není nikdy..
v mezičase můžeš dát imunoglukan..
z vit sirupů já preferuju multisanostol. taky jim šmakuje, a má aspoň nějaké vitamíny.. (místo marťánků u nás jede vibovit gumový :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.2.15 09:03

Dětské astma má syn už zaléčené - od cca 2 let měl foukačku kortikoidů a singulair, už má vše vysazené. A na imumitu měl dříve rybomuni, ale ten nám teda vůbec nezabral.
@martina.se a ty něco dětem s tou hlívou a rakytníkem dáváš, nějaký přesný název třeba? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
10.2.15 09:03
@AstraG píše:
Ahojky, jdu si pro radu. Syna se od poloviny listopadu stále drží nemoce. Nejprve to byla angína, pak reakce na atb, které byly nevhodně zvoleny, z toho vzniknul oboustranný zánět kyčelních kloubů. Když se z toho dostal, nastoupil tedy vyléčený v půlce ledna do školky. Vydržel týden, pak 14 dní doma s kašlem. Poté zas týden ve školce a od včera je zas doma s kašlem. Takže od poloviny listopadu byl ve školce jen 10 dní. Ještě máme mladší holčičku, která to většinou od bráchy samozřejmě chytne a marodí v dobu kdy, už je tedy brácha zpět ve školce, takže já jsem zavřená doma s nemocnými dětmi už 3 měsíce.

V září mám nastoupit po 6 letech do práce, ještě ani žádnou nemám sehnanou a už vidím, jak na mě někdo čeká s otevřenou náručí. Źádné hlídání nemáme a ani si nemůžeme dovolit někoho platit, aby nám nemocné děti hlídal.

Teď k hlavní otázce. Má smysl, pořídit teď v půlce zimy nějaké preparáty na imunitu? Zaberou ještě? Co můžete doporučit při opakujících se horních cestách dýchacích?

No tak hlavně, pokud jsi doma, tak ho ze školky stáhni tak na měsíc, dva, do toho dubna, ať se může dát dokupy. Když ho tam budeš teď dávat rozhozeného, tak se to bude jen nabalovat a nabalovat. Školkové bacily by porazily i koně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.15 09:06

@AstraG to s tou hlívou je fakt přímo hlíváček :mrgreen: rakytníkový je sirup i pak pilule, ale to můj nebere. Tu hlívu bral můj minulý rok, vůbec nemarodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
10.2.15 09:07

@AstraG já dávám synovi imunoglukan a jak píšou holky, buď je to placebo efekt nebo to fakt pomáhá. Nicméně v lednu chytil chřipku a měl náběh na zánět průdušek, ale vykřesal se z toho bez atb.
A jinak v předjaří na posílení imunity rakytníkový čaj a do toho (nebo i do jiného čaje) rakytníkový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.2.15 09:08

Jo a ještě se chci zeptat, když tedy něco koupím, třeba toho hlíváčka, můžu to začít dávat už teď a kombinovat to s léky co má na kašel? (xyzal, ventolin, stoptussin) a nebo počkat až bude zdravý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
10.2.15 09:12

Rozhodně to stojí za to, já nikdy dětem žádné umělotiny nedávala, nemám je ráda ani u sebe, nicméně syn nastoupil v září do školky, já do práce a nemít babičky, rozhodně bych se v ní dlouho neohřála - nemocný je prakticky pořád. Týden ve školce, 14 dní doma, týden ve školce, týden doma.. a tak pořád dokola! Už jsem byla docela zoufalá, ptala jsem se doktorky na to samé - jestli ted ještě má cenu něco nasazovat, i přes mé přesvědčení.. prý rozhodně ano, minimálně vitamíny, ted na konci zimy je tělo hodně vyčerpané a vyšťavené ze zásob, a doporučila i něco na imunitu, co, to nechala na mně. Po dlouhém zvažování a vybírání jsem zakoupila Colostrum. Bereme ho všichni, mi se taky stala taková nemilá příhoda, kdy tělo dalo najevo, že už má dost a potřebuje nějak podpořit. Zatím netuším, jak na tom budeme po delším užívání, bereme ho syn, dcera i já necelý týden, no a efekt - syn je druhý týden ve školce :-D, všem nám zmizel kašel, který se nás držel od Vánoc.. neříkám samozřejmě hop, to vůbec ne, nevěřím už ničemu, ale doufat musím… ted se zas oteplilo a můžou vylízt bacily, ale syna doma dlouhodobě nechat nemůžu, když chodím do práce, takže zkouším a uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
10.2.15 09:15

Díky za tipy holky. Do lékárny chci vyrazit už s něčím předvybraným, právě proto, že je toho na trhu tolik, že v lékarně to na mě pak vychrlí a budu stejně na rychlo vybírat s 10 přípravků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
10.2.15 09:20

Víš co, taky jak komu co zabírá… od srpna, kdy měl syn salmonelozu (tím to vlastně začlo, dostal škaredou virozu, která mu sedla na kyčlení klouby, vysoké nesrazitelné horečky, skončili jsme v nemocnici, tam mu náhodu zjistili salmonelzou, i když neměl vůbec žádné příznaky, ale prý právě díky ní měla ta viroza tak hrozný průběh), dávám probiotika, tak ob deb, ob dva.. prý mají super vliv na imunitu - houby s octem. efeket žádný, teda ano, syn ukázkově kadí a nemá sebemenší problém s průjmem nebo zácpou :-D
Já obecně nemám ráda sirupy, kde je spousta dalších přídatných látek, tak proto jsem zvolila to čisté 100% bioColostrum - rozhodně za něho ale nijak nelobuju, výsledky zatím nemáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí