Střídavá péče a příspěvek na bydlení

30
24.3.22 07:07

střídavá péče a příspěvek na bydlení

Ahoj,
máme s bývalým přítelem domluvenou a sepsanou dohodu o střídavé péči potvrzenou na poště. Včera jsem si byla žádat o příspěvek na bydlení a tam mi řekli, že pokud máme střídavou péči tak musím mít podepsaný souhlas otce, že s tím souhlasí. Mám nájemní byt psaný na sebe a v evidenčním listě mám jen sebe a děti, všichni tam máme trvalý pobyt. Bývalý přítel jinde. Ten mi začal dělat poslední dva měsíce naschvály, co se týče předávaní dětí, domluvě kdy je bude mít a papír mi nepodepíše, nevíte zda se s tím dá něco dělat? Soudně, nebo to nějak obejít? Pracuji na plný úvazek, mám výživné, ale přesto nájmy jsou hodně drahé, že vyjdu tak tak a nevidím důvod, proč bych příspěvek nemohla využít když na něho dosáhnu a každá tisícovka dobrá. Řekl mi najdi si brigádu nebudu podporovat socky a když na to nemáš vezmu si je do péče já. Nějaké rady prosím? :( PS: taky vyhrožuje, že půjde na půl úvazku, aby byl s dětmi více a mě nebude muset platit nic (je záchranář u rychlé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1557
24.3.22 07:36

Vidím to stejne jako tvůj ex. Žiju z toho, na co mám.
 Promiň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
24.3.22 07:40

@pattismith pokud máte střídavou péči tak si na ty dny kdy jsou děti u otce najdi ještě brigádu… Nebo prostě budeš muset do levnějšího/ menšího nájmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
24.3.22 07:44

A ještě ti něco povím.
Na dítě neberu ani pridavky na dítě, pac na ně nedosahnu, ptala jsem se před cca 6 lety.

Takže mám jen daňovou úlevu a tím pomoc státu konci.

Jako chtít od státu každý měsíc peníze kvůli bydlení, nepochopím a věřím, že ta doba, kdy to lze, jednou skončí, nebo to sakra omezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
24.3.22 07:44

Na jednu stranu by ho nezabilo ti to podepsat. Nemusel by být až tak zásadový. Na druhou stranu máš plný úvazek, on ti platí alimenty a děti máš jen polovinu času, to opravdu nezní jako sociální případ. Spíše jako vyčůranost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
24.3.22 07:46
@zoidberg píše:
Na jednu stranu by ho nezabilo ti to podepsat. Nemusel by být až tak zásadový. Na druhou stranu máš plný úvazek, on ti platí alimenty a děti máš jen polovinu času, to opravdu nezní jako sociální případ. Spíše jako vyčůranost.

To taky tak bude.
Vzdyt píše, že každá tisícovka dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15919
24.3.22 07:49

Příspěvek na bydlení je podvodná a nesmyslná dávka, měla by se zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.3.22 07:53

Mám s ním tři děti, bere si je jak chce a jsem v práci od 6:30 - 16. Takže brigáda těžko když mi není schopný říct kdy si je přesně vezme a nebo si je někdy i nevezme. Takže romové a nepracující je v pořádku, že berou příspěvek na bydlení a kde co a matka tří dětí, pracující ne? Požádat si přece může každý když to jde, nevidím důvod proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
24.3.22 07:53

Dej k soudu, urci se zpusob stridave pece a predavani, urci se vyzivne.
Rozsudek nahradi podpis ex. Ale uprimne nevim, jak to bude urad pocitat.. Logicky by mel zapocist jen pulku normativnich nakladu za deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
24.3.22 07:57

@pattismith tak si nechte soudně určit které dny budeš mít děti ty a které on a hned budeš mít čas na brigádu.
Ale tobě se makat nechce, hledáš jen výmluvy.

3 děti jste si pořídili předpokládám dobrovolně, tak se starejte!

Nechápu proč bychom měli my všichni platit tvoje bydlení :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
24.3.22 08:14
@Zumpa píše:
Příspěvek na bydlení je podvodná a nesmyslná dávka, měla by se zrušit.

Předně příspěvek na bydlení a hypotéky jsou příčinou vysokých cen nemovitostí a bydlení obecně. Je to začarovaný kruh - hypotéky zvýší dostupnost bydlení i pro ty, co na to nemají, to poposune ceny bydlení výš, aby se poptávka a nabídka vyrovnala, to zvedne nájmy, do toho příspěvek a doplatek na bydlení zpřístupní i ty nájmy více lidem a tím se mohou zvednout nájmy. Je to zlo, kdy se obce vzdaly svých bytů pro sociálně potřebné, čímž se daly regulovat ceny nemovitostí i nájmů a nahradily to systémem šroubujícím ceny bydlení do nesmyslných výšin. O prodeji výrobců stavebních hmot zahraničnímu kapitálu k realizaci zisků do zahraničí ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15919
24.3.22 08:16
@KovaJana píše:
Předně příspěvek na bydlení a hypotéky jsou příčinou vysokých cen nemovitostí a bydlení obecně. Je to začarovaný kruh - hypotéky zvýší dostupnost bydlení i pro ty, co na to nemají, to poposune ceny bydlení výš, aby se poptávka a nabídka vyrovnala, to zvedne nájmy, do toho příspěvek a doplatek na bydlení zpřístupní i ty nájmy více lidem a tím se mohou zvednout nájmy. Je to zlo, kdy se obce vzdaly svých bytů pro sociálně potřebné, čímž se daly regulovat ceny nemovitostí i nájmů a nahradily to systémem šroubujícím ceny bydlení do nesmyslných výšin. O prodeji výrobců stavebních hmot zahraničnímu kapitálu k realizaci zisků do zahraničí ani nemluvě.

Ano, souhlas. Hypotéka má být jedna na jedno rodné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.3.22 08:18

Já jsem zásadně proti sosání dávek, ale lidi prostě nepředěláte a ceny nájmů jsou šílené, co si budeme povídat. Pro jednoho pracujícího člověka je nemyslitelné, aby že svého jednoho platu utáhl nájem a vše ostatní k tomu. Ty příspěvky zkrátka budou potřeba.
Myslím že když člověk pracuje na plný úvazek, má právo důstojně žít a ne se mačkat s třemi dětmi v 1+1 bytě.
Vztah jim nevyšel, to se stává, finančně zajištění nejsou, to je taky poměrně běžná věc.
Pravda je ta, že se mají starat především rodiče o děti a lidí sami o sebe, potom až stát, ale taky by se stát měl postarat o to, aby lidi měli dostupné bydlení.
Ke vztahu zakladatelky s ex se nevyhadřuji, spíš mě zarazil komentář, že příspěvek na bydlení je podvodná dávka, která by se měla zrušit.
Víte kolik starých lidí, co celý život makali by skončilo na ulici, protože nemají příbuzné a ani nikoho kdo by jim pomohl. Z důchodu zaplatí energie, léky a zbyde jim pár tisícovek na jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15919
24.3.22 08:23
@Big boss píše: …
Ke vztahu zakladatelky s ex se nevyhadřuji, spíš mě zarazil komentář, že příspěvek na bydlení je podvodná dávka, která by se měla zrušit.
Víte kolik starých lidí, co celý život makali by skončilo na ulici, protože nemají příbuzné a ani nikoho kdo by jim pomohl. Z důchodu zaplatí energie, léky a zbyde jim pár tisícovek na jídlo.

Nenapsal jsem to tu b) - tzn to, co se ušetří na dávkách, má jít na starobní a invalidní důchody. Propad důchodů hlavně u lidí se středními a vyššími příjmy je fakt katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
24.3.22 08:27
@Zumpa píše:
Ano, souhlas. Hypotéka má být jedna na jedno rodné číslo.

A hlavně, když už, tak maximálně na dofinancování tak třetiny hodnoty bydlení a se splátkou do třetiny disponibilních prostředků. Hypotéky na doraz je jen byznys pro finanční skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna