Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jestli je to jeho jediny dite, tak bys 8tisic mohla zkusit, osobne to vidim spis na 7tis. Jestli ma jeste dalsi deti tak uber
Zadala bych deset, soud pujde spis niz. Zdurazni, ze otec se nepodili na peci.
Aspoň o 2 víc, než chcete. Soudy často dělají nějaký kompromisy. Chcete 8, dejte 10. V žádným případě neubírejte.
Pokud má takové příjmy a ještě se nezajímá, tak dejte 10 000 a priklepnou vám třeba min, ale zkuste to. Teď je vše drahe, mohlo by to vyjít.
Tak 8-10 tisíc, pokud nemá další dítě. Určitě ti přidají, syn je ve škole, takže to je bez debat.
@Anonymní píše:
Chci zazadat o zvyseni vyzivneho. Ted ex prispiva 4700, syn ma 8 let. Posledni soud o vyzivne probehl kdyz mel syn 3 roky. Po 5 letech chci pozadat o zvyseni. Vim, ze dulezity je prijem ex a jeho majetkove pomery. Prijem ma 42 tis. Ted bydli u sve nove partnerky, svuj byt pronajima, nevim za kolik. Vic o jeho situaci nevim, syna nevidel 3 roky. Zohlednuji se i prijmy jeho partnerky? Jak moc? Kolik mam chtit? Je 8000 v poradku? Nebo vic?
Zkus těch deset, jestli je to jeho jediné dítě, tak by to mohlo klapnout.
Zohlednování příjmů partnerky mi přijde na hlavu, ona k tvému dítěti vyživovací povinnost přece nemá, ale už se tady mockrát psalo, že někdy na to u soudu koukaj ![]()
@arinecka Tak tak, já bych přímo příjem partnera/partnerky nezohledňovala, ale zohlednila bych fakt, že spolu žijí = podílí se na nákladech na domácnost = otec má o něco více peněz ![]()
@Mari-KusKus píše:
@arinecka Tak tak, já bych přímo příjem partnera/partnerky nezohledňovala, ale zohlednila bych fakt, že spolu žijí = podílí se na nákladech na domácnost = otec má o něco více peněz
Tohle určitě a podle mě ten druhý příjem hraje roli především v případě, když mají spolu nějaké další potomky, což zde asi není.
Žádala bych 10 000.
Pri prvnim stani (5 let zpatky) jsem mela pravnika. Tehdy jsem chtela vyzivne 6000 (mela jsem vysoky najem), pravnik rekl, at zadam 8500. Ex mel tehdy prijem cca 32 tis. Soudkyne se mu vysmala, rikala 4700 a to pry jeste dala horni hranici tabulek. Uz tehdy byl zohledneny nezajem o syna. Bojim se, ze kdyz budu zadat ted vic, dostanu jeste min. Podle tabulek s platem 42 tis by mel platit maximalne 7100. Dalsi dite pravdepodobne ma. Pronajima 2 byty, nevim jesti se to pocita jako jeho prijem a je zohlednen v alimentech.
@Anonymní píše:
Pri prvnim stani (5 let zpatky) jsem mela pravnika. Tehdy jsem chtela vyzivne 6000 (mela jsem vysoky najem), pravnik rekl, at zadam 8500. Ex mel tehdy prijem cca 32 tis. Soudkyne se mu vysmala, rikala 4700 a to pry jeste dala horni hranici tabulek. Uz tehdy byl zohledneny nezajem o syna. Bojim se, ze kdyz budu zadat ted vic, dostanu jeste min. Podle tabulek s platem 42 tis by mel platit maximalne 7100. Dalsi dite pravdepodobne ma. Pronajima 2 byty, nevim jesti se to pocita jako jeho prijem a je zohlednen v alimentech.
Pronájem se jako příjem počítá, ovšem bude se také zohledňovat jeho vyživovací povinnost na to další (jedno?) dítě a také další náklady na živobytí, které má. Tak žádejte těch 7100, potažmo těch 8000, jak jste psala v úvodním příspěvku.
No jestli má další dítě tak to už tak jednoduché nebude. Desítku by ti neodklepli. Zkus tam dát těch osm tisíc s uvidíš ![]()
My máme teď asi rok starou zkušenost. Zažádáno o výživné 7500 a zvýšeno bylo na 5100. Plat otce kolem 40 tisíc, dítě 10 let a jeste jedna nová vyživovací povinnost k novému dítěti. Na výchově se nepodílí.
Prosím Anonym
@Anonymní píše:
Není třeba žádat konkrétní částku. Je třeba uvést, že došlo ke změně poměrů, dítě má vyšší potřeby, nástup na ZŠ, kroužky apod., uvést, že má příjem ze zaměstnání a dále z pronájmu několika bytů a že navrhujete výživné ve výši 18 % jeho příjmu (na horní hranici z důvodu nezájmu, a nepodílení se na jakýchkoliv nákladech), a to od září, kdy dítě nastoupilo do školy. Navrhnout důkazy doložením příjmu, lustrací katastru nemovitostí ohledně bytů, nájemními smlouvami a obvyklými cenami pronájmů.
Advokát není potřeba.
Pokud má ještě další dítě, tak těch 10.tis.už je moc. Zkuste těch 8 a uvidíte. Žádat jsi mohla už dřív. Hned jak syn nastoupil do školy.
@Anonymní píše:
Příjem z pronájmu se pochopitelně do příjmu počítá taky. Pokud by ho nepřiznal, upozorni na něj.
Chci zazadat o zvyseni vyzivneho. Ted ex prispiva 4700, syn ma 8 let. Posledni soud o vyzivne probehl kdyz mel syn 3 roky. Po 5 letech chci pozadat o zvyseni. Vim, ze dulezity je prijem ex a jeho majetkove pomery. Prijem ma 42 tis. Ted bydli u sve nove partnerky, svuj byt pronajima, nevim za kolik. Vic o jeho situaci nevim, syna nevidel 3 roky. Zohlednuji se i prijmy jeho partnerky? Jak moc? Kolik mam chtit? Je 8000 v poradku? Nebo vic?