Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pro deti fajn jak pises, ale taky mi tyto provozni zalezitosti pripadaji slozite a neumim si je dost dobre predstavit. Nehlede na financni stranku vlastne 3 bydleni. ![]()
Upřímně, nepřijde mi to fajn ani pro ty děti. Teoreticky budou mít jeden domov, prakticky ale v tom domě nebude mít domov jejich otec ani jejich matka, takže těžko říct, co je to za domov. To raději ať mají ty plnohodnotné domovy dva než žádný.
Je to skvělé řešení. Se zajeď podívat do nejbližšího dětského domova - tam se takhle střídají vychovatelé a rodinku si předávají vždy uklizenou. K financím se vede účetnictví a vyúčtovává se na konci měsíce. A problémy a potřeby dětí, třeba úkoly nebo zubař, se zapisují do knihy.
@Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost, že při střídavé péči bydlí děti v domě a střídají se rodiče? Matka by bydlela v koupeném/pronajatém bytě sama a otec v jiném bytě se svojí novou partnerkou, se kterou bude mít dítě. Střídání po týdnu. Dům, kde zůstanou děti, by byl ve vlastnictví manžela. Chápu, že pro děti možná fajn, ale já si to vůbec neumím představit. Kdo bude platit chod toho domu, opravy, jak se budeme domlouvat, kdo koupí sůl, toaleťák..kdo umyje okna, udělá občas generální úklid, bude dětem žehlit, prát. A noví partneři, obzvlášť pokud je na straně manžela u milenky budoucí dítě, tak vpohode stráví, že je ten druhý týden pryč. I pro ty děti.. budou vlastně v domě bez ducha…pro mě to už domov nebude…Manželovi to přijde jako skvělé řešení. Díky za nazor
O domácnost se pochopitelně budeš starat ty, důvod, proč bych do toho nešla.
To je hrozná kravina. Leda že bych byl ženská a chlap vždy nakoupil zásoby na celý týden, povlíkl do čistého postel a nechal v garáži na čepu naraženou plzeň. ![]()
Ano, mám s tím zkušenost. Máme to takhle už dlouho. Proč by děti měly být v domě bez ducha? Pro ně je to pořád domov, který měly i předtím. Hlavně nemusí řešit každý týden stěhování, jak budou mít daleko do školy, na kroužky, ke kamarádům, co si zase zapomněly vzít, přibalit, co mají v tom druhém místě… a nevidím důvod, proč by to ony vůbec řešit měly. Jen ať si drbou hlavu rodiče, co si zase zapomněli strčit do batůžku, když se stěhují ![]()
Co se týče toho, kdo co koupí, udělá, zaplatí, to teda bereme hodně volně, neskládáme si účty. Když má jednou za čas někdo, pocit, že toho platil nějak moc, tak to tomu druhému řekne a nějak se to vyrovná. Kdo bude prát, no u nás pere pračka
a nevím, jak dlouho vám vydrží věci, u nás běží pračka 2×-3× týdně, takže ji pochopitelně pouštíme oba (možná já častějc, ale z toho se nestřílí). Toaleťák a větší věci většinou kupuju já při nějakém větším nákupu tak jednou za měsíc. Úklid držíme tak, abychom nepředávali byt ve stavu jak po výbuchu.
Celkově je to spíš o tom, jak jste schopni se domluvit mezi sebou, jestli si hodláte předhazovat každou nevypranou fusekli a účtovat každou roličku hajzlpapíru, tak se sežerete (a ještě k tomu zbytečně). Pokud jste schopni se povznést nad to, že to nikdy nebude úplně přesně 1:1 a že to nemá cenu řešit, vyděláte na tom všichni, děti zvláště. A co se týče finanční stránky věci, na bydlení bez dětí mi stačí podstatně menší byt než kdyby se stěhovaly co týden ony ke mně, to bych musel mít o dvě místnosti víc.
Takže deti vlastně nebudou znát život svých rodičů. Otec ma nový život jinde, matka časem taky a ty deti zůstanou zasekle někde na neutrální půdě, aby nezasahovaly do novych životu rodičů. Divne
Nejlepší řešení, máme to takhle, děti jsou v bytě kde se „narodili“ a mají pořád stejný domov beze změn.
@jahuhudka píše:
Takže deti vlastně nebudou znát život svých rodičů. Otec ma nový život jinde, matka časem taky a ty deti zůstanou zasekle někde na neutrální půdě, aby nezasahovaly do novych životu rodičů. Divne
To jsou strašný hemzy. Život jejich rodičů probíhá s dětma a myslím, že dětem je úplně jedno, koho rodiče zrovna šu. kaj.
@pohledzdruhestrany píše:
To jsou strašný hemzy. Život jejich rodičů probíhá s dětma a myslím, že dětem je úplně jedno, koho rodiče zrovna šu. kaj.
Nejde jen o s. ukani
mají nové rodiny, partnery, deti které mají doma a je to i pro ne domov a odchází se starat o to co zbylo z minulosti. Je to divne.
@jahuhudka píše:
Nejde jen o s. ukanimají nové rodiny, partnery, deti které mají doma a je to i pro ne domov a odchází se starat o to co zbylo z minulosti. Je to divne.
Ty nazýváš děti, tedy to nejcennější „to co zbylo z minulosti“? Z toho mi je dost na blití.
Ty nazýváš děti, tedy to nejcennější „to co zbylo z minulosti“? Z toho mi je dost na blití.
@jahuhudka píše:Promin, ale pokud deti nejsou součástí celého tvého života, nepatří do celého tvého života, neznají tvůj nový domov nejsou součástí tvé nové rodiny …. Jsou minulost o kterou se staras. Mě se to netyka se svými dětmi jsem to řešit nemusela jsou moji minulosti, současnosti i budoucnosti každý den
Ty jsi úplná mimoňka
Jaká nová/stará rodina, nový/starý domov, celý/necelý život, co je to za ujetý pojmy. Ve střídavce paradoxně pečuješ a věnuješ dětem víc času než v řadě standardně nastavených rodin, kde ženská primárně pečuje a chlap primárně maká v práci.
nějak ti uniklo, že tady tatík má novou rodinu a sourozenec dětí bude jinde.
Máte někdo zkušenost, že při střídavé péči bydlí děti v domě a střídají se rodiče? Matka by bydlela v koupeném/pronajatém bytě sama a otec v jiném bytě se svojí novou partnerkou, se kterou bude mít dítě. Střídání po týdnu. Dům, kde zůstanou děti, by byl ve vlastnictví manžela. Chápu, že pro děti možná fajn, ale já si to vůbec neumím představit. Kdo bude platit chod toho domu, opravy, jak se budeme domlouvat, kdo koupí sůl, toaleťák..kdo umyje okna, udělá občas generální úklid, bude dětem žehlit, prát. A noví partneři, obzvlášť pokud je na straně manžela u milenky budoucí dítě, tak vpohode stráví, že je ten druhý týden pryč. I pro ty děti.. budou vlastně v domě bez ducha…pro mě to už domov nebude…Manželovi to přijde jako skvělé řešení. Díky za nazor