Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, jsem sama se dvěma dětmi, ex posílá alimenty. Každé čtvrtletí žádám ještě o přídavky na dítě, ale s příjmy už to mám na hraně takže nikdy nevím zda přídavky dostanu nebo ne. Teď mi v práci přidali asi dvě koruny na hodinu a tím pádem si myslím, že o přídavky přijdu, ale štve mě, že kvuli petistovce přijdu skoro o 2500kc. S ex jsme se domluvili že by jsme podali u soudu žádost o snížení alimentů i když skutečnost bude jina, tím pádem bych potřebovala poradit jak zažádat, co proto musím udělat atd. Předem děkuji
PS: chytré řeči a rejpani si nechte, díky
Nikdo z vás neví jak žiju, co sem musela prožít a zažít, kolik bolesti a strachu. Pracuji od rána do večera, tak se na mě nezlobte, když se ptám jak si trošku přilepšit. Jsou jiné rodiny, které nepracují vůbec, do těch se poustejte a ne do mě. Nechápu jak můžou být někteří lidi tak zlý. Přišla jsem si pro radu a ne pro buzerovani.
Příspěvek upraven 09.03.22 v 21:44
Husty. Ale takovou dohodu u soudu neschvali, neni to v zajmu deti. Nastesti.
@smeetakk jako že s ex podáte žádost o snížení alimentů aby si mohla obírat stát? 🤮Tak ti má posílat víc peněz on.. děti jste si udělali vy dva, nechápu proč vám na ně máme platit my všichni… doufám že tohle neprojde…
A jaký tam hodláte uvést důvod toho snížení? By se musela otci dětí nějak výrazně snížit životní úroveň, jinak vám to stejně neschválí ![]()
Hustý. Jak chcou obírát podvodem stát a evidentně jim to není ani trochu blbý. ![]()
@smeetakk píše:
Dobrý den, jsem sama se dvěma dětmi, ex posílá alimenty. Každé čtvrtletí žádám ještě o přídavky na dítě, ale s příjmy už to mám na hraně takže nikdy nevím zda přídavky dostanu nebo ne. Teď mi v práci přidali asi dvě koruny na hodinu a tím pádem si myslím, že o přídavky přijdu, ale štve mě, že kvuli petistovce přijdu skoro o 2500kc. S ex jsme se domluvili že by jsme podali u soudu žádost o snížení alimentů i když skutečnost bude jina, tím pádem bych potřebovala poradit jak zažádat, co proto musím udělat atd. Předem děkuji
A jak vysvětlíš žádost o snížení alimentů, když si pak půjdeš žádat o přídavky? Vždytˇje to postavený na hlavu.
@smeetakk píše:
Kolik ti platí muž alimenty?
Co si nějak zkrátit úvazek, aby ti to vyšlo? Navíc budeš mít víc volna ![]()
Si děláš srandu? Děti jste si udělali dobrovolne spolu. Živit je máte vy a ne stát.
Jasně že ex to nevadí, se ani nedivím
… soud sníži alimenty a ty budeš dostávat to co určil soud, a ten rozdíl od těch původních od něj nedostaneš, a pak budeš bečet že máš malé alimenty, a on bude vysmátý a bude mít černé na bílém že víc platit nemusí. Díky ti za to že nás ostatní danové poplatníky chceš okrádat
dneska jsem se pořádně zasmála
No do žádosti musíš uvést důvod snížení. Ten budou samozřejmě zkoumat, jestli se opravdu finanční poměry změnily ![]()
Upřímně málokomu tohle projde
No tak když tak koukám na tebou založené diskuze, tak očividně často řešíš jen přídavky od státu…
Doufám, že se nad sebou po této diskuzi aspoň zamyslíš..