Styk otce s dětmi pod dozorem

Anonymní
2.3.22 08:19

Styk otce s dětmi pod dozorem

Dobry den, jak se dá prosím zažádat o styk s dětmi otce pod dozorem ospodu? Manžel mě s dětmi v ruce zmlátil, s dětmi si nikdy nehrál. Utekli jsme od něj, nadával dětem do malych ku.ev, hodně pil. Teď jsme v rozvodem řízení, neustále mi den co den píše jaká jsem ku.va, jak už děti nechce videt. Vyhrožuje mi že budu mít peklo. Pak za tyden napíše kdy si může vzít starší holku, (mladší nemá rád ani se na ni nepta), a zachvili zase otočí jaká jsem, a opět vyhruzky. Dá se s tím něco dělat? Nechci aby se mstil na dětech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9255
2.3.22 08:26

Styk s dětmi otce? Slovosled… jinak dá se s tím dělat to, že si budeš schovávat všechny ty zprávy, co ti píše. Ty hnusný, ale i ty, kde se zajímá o dítě. Jen jedno dítě. Bez na ospod, ukaž to tam a zavádějící o nějakou úpravu styku, pokud už to nemáš. Tak se tam zeptej na ten styk pod dozorem. Případně využij bezplatné právní poradny. Ale pamatuj na to, že tam takové věci řeší denně, nikoho nedojmes, takže se vyjadruj věcně, stručně, žádné hodnocení, jak on je blbej, jen jasně řekni, co dělal. Snaž se být v klidu a racionální. Oni pak budou mnohem lépe spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 08:28
@Midaku píše:
Styk s dětmi otce? Slovosled… jinak dá se s tím dělat to, že si budeš schovávat všechny ty zprávy, co ti píše. Ty hnusný, ale i ty, kde se zajímá o dítě. Jen jedno dítě. Bez na ospod, ukaž to tam a zavádějící o nějakou úpravu styku, pokud už to nemáš. Tak se tam zeptej na ten styk pod dozorem. Případně využij bezplatné právní poradny. Ale pamatuj na to, že tam takové věci řeší denně, nikoho nedojmes, takže se vyjadruj věcně, stručně, žádné hodnocení, jak on je blbej, jen jasně řekni, co dělal. Snaž se být v klidu a racionální. Oni pak budou mnohem lépe spolupracovat.

Od právničky mám napsane ohledně péče o děti - svěřit do výlučne péče matky, a děti dávat otci dle naší dohody. Ale prý mě OSPOD navstivi doma, takže to stačí říct až přijdou?

• Citovat
  • Upravit
72725
2.3.22 08:29
@Anonymní píše:
Od právničky mám napsane ohledně péče o děti - svěřit do výlučne péče matky, a děti dávat otci dle naší dohody. Ale prý mě OSPOD navstivi doma, takže to stačí říct až přijdou?

Dojdi tam. Teoreticky za vámi přijít vůbec nemusí. A doloz důkazy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.22 08:46

Všechny důkazy schovávat, zprávy, maily, hovory nahrávat. Kdyby nedejbože došlo k nějakému dalšímu násilí, hned hlásit na PČR. A na ten OSPOD bych zašla hned a všechno tohle vylíčila. Nejen, že je to mag.or, ale ještě je blbej jak štoudev, pokud ti vyhrožuje ve zprávách :zed: Dohodu nepodepisuj, trvej na tom, aby byl styk určený soudně. Neboj, v tomto případě je hodně pravděpodobné, že asistovaný styk vysoudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 09:15

@unuděná OSPOD ale ještě o rozvodu a o svěření péče neví, teprve mi právnička napsala návrh, a musí mi to chlap podepsat. Takže nevím co bych tam vůbec dělala. :?

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.22 09:17
@Anonymní píše:
@unuděná OSPOD ale ještě o rozvodu a o svěření péče neví, teprve mi právnička napsala návrh, a musí mi to chlap podepsat. Takže nevím co bych tam vůbec dělala. :?

To je úplně jedno, na OSPOD můžeš jít kdykoli řešíš cokoli o právech dětí ;)
Tady si počti:
https://poradimesi.cz/…co-je-ospod/
A pokud máš návrh, doufám, že v něm tedy není styk „dohodou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 09:25
@unuděná píše:
Tady si počti:
V závěru mám napsane " X a Y se na dobu před rozvodem manželství rodičů svěřují do péče matky.
"
@unuděná píše:
Tady si počti:

V závěru mám napsane „X a Y se na dobu před rozvodem manželství rodičů svěřují do péče matky. “

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.22 09:33
@Anonymní píše:
V závěru mám napsane "X a Y se na dobu před rozvodem manželství rodičů svěřují do péče matky. "

To ano, ale pak by tam taky měl být návrh na výživné a styk otce s dítětem. Psala jsi, že „Od právničky mám napsane ohledně péče o děti - svěřit do výlučne péče matky, a děti dávat otci dle naší dohody.“ To vyškrtněte a nech si tam napsat nějaké rozumné časy. Jinak tě bude deptat pod rouškou dohody. S někým takovým se nemůžeš snažit najít dohodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 09:37
@unuděná píše:
To ano, ale pak by tam taky měl být návrh na výživné a styk otce s dítětem. Psala jsi, že „Od právničky mám napsane ohledně péče o děti - svěřit do výlučne péče matky, a děti dávat otci dle naší dohody.“ To vyškrtněte a nech si tam napsat nějaké rozumné časy. Jinak tě bude deptat pod rouškou dohody. S někým takovým se nemůžeš snažit najít dohodu :nevim:

Omlouvám se špatně jsem to přečetla. Je tam za na dobu před rozvodem do péče matky, a další odstavec že na dobu po rozvodu do péče matky. O dohodě žádná zmínka. Jen, že teď aktuálně si otec bere děti dle dohody.

• Citovat
  • Upravit
53190
2.3.22 09:38
@Anonymní píše:
Omlouvám se špatně jsem to přečetla. Je tam za na dobu před rozvodem do péče matky, a další odstavec že na dobu po rozvodu do péče matky. O dohodě žádná zmínka. Jen, že teď aktuálně si otec bere děti dle dohody.

Hele, fakt skoč na ten OSPOD. Nevím přesně, jak to chodí, ale čím víc důkazů a čím dřív budou na tvé straně, tím líp. A ten asistovaný styk s nimi prober taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 09:51
@unuděná píše:
Hele, fakt skoč na ten OSPOD. Nevím přesně, jak to chodí, ale čím víc důkazů a čím dřív budou na tvé straně, tím líp. A ten asistovaný styk s nimi prober taky.

Dekuju, odpoledne tam zajedu.

• Citovat
  • Upravit
2218
2.3.22 10:43

Také velmi doporučuji zrušit to „dle dohody“ a navrhnout jasné časy. Včetně svátků, prázdnin. Naprosto striktně od - do. Tou dohodou mu dáváte akorát zbraň do ruky. Bude vás tím deptat, bude nad vámi mít kontrolu, bude toho zneužívat. Vaše právnička snad neví, co on je zač?? Také doporučuji co nejvíc zamezit kontaktu. Vytvořte si spešl e-mail, přes který budete komunikovat a jen ohledně dětí a v rozumné míře (nemusíte mu hlásit denně, co dělaly atd.). Jinak ho úplně všude zablokujte. Vy jste nevolala policii, když vás zmlátil? To jste měla. Nechcete, aby se mstil na dětech. Jenže to bude i tak. Bude vámi přes ně manipulovat a čím víc uvidí, že ustupujete v jejich zájmu, tím víc přitvrdí. Takhle to musíte brát. Že dobrý to nebude, že už vybíráte jen z těch špatných možností. A horší možnost je dávat mu, co chce - vaše ústupky a strach. Takže žádný kontakt - jen přes e-mail, na jeho výlevy nereagovat, volat při sebemenší agresi policajty. Na OSPOD můžete už teď a do tý doby předání obou dětí nikdy neabsolvujte sama, vždy jen s někým. A klidně si to nahrávejte. A oslovte nějakou organizaci, která se zabývá domácím násilím. Mohou vám poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 10:49

@Tofifea děkuju, ohledně té dohody jsem psala výše.

• Citovat
  • Upravit
2218
2.3.22 11:00
@Anonymní píše:
@Tofifea děkuju, ohledně té dohody jsem psala výše.

Jj, jsem si pak všimla. A i kdyby on u soudu byl pro styk dohodou, opravdu na to nepřistupujte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna