Strie u osmileté dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
541
17.9.16 20:55

Strie u osmileté dcery

Prosím o radu - zažila jste některá strie u tak malé holky? Je nám 8.5 let, první se nám objevily na stehnech asi před půl rokem, tenkrát byla malá nemocná, dost zhubla, nejedla pořádně 5 dní, pak se rychle spravila. Dnes při koupání jsem zjistila, že jí popraskaly hýždě. Semtam mažeme olejíčkem, ale vůbec tomu nerozumím. Já na to nikdy netrpěla. Jinak malá není tlustá, je akorát, do 5 let byla kost a kůže - nedonošenec (1.2kg) při porodu, vždy to byl s jídlem boj, doktorka z nás byla nesvá, jak jsme hubení. Teď má skoro 140cm a 33kg. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.9.16 20:58

Rychlý váhový výkyv…já v pubertě vyrostla za léto snad 20 cm a strie se mi taky udělaly…celý těhu břicho dobrý a po porodu děs a hrůza…nenaděláš nic…

• Citovat
  • Upravit
65
17.9.16 21:01

Strie můžou způsobovat třeba i léky obsahující kortikoidy, neužívá např. dcerka léky na astma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 21:14

Neužívá nic, je zdravá. Akorát nám předčasně dospívá - první chloupky na kačce měla už před rokem, prsa ještě naštěstí nemá, ale už to taky nebude dlouho trvat. Když vzpomenu na sebe, ve 3.třídě už jsem taky měla chloupky. Na pubertu je ale přece ještě brzo! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15412
17.9.16 21:22
@dyňa píše:
Neužívá nic, je zdravá. Akorát nám předčasně dospívá - první chloupky na kačce měla už před rokem, prsa ještě naštěstí nemá, ale už to taky nebude dlouho trvat. Když vzpomenu na sebe, ve 3.třídě už jsem taky měla chloupky. Na pubertu je ale přece ještě brzo! :dance:

Strie se můžou udělat při velkém váhovém výkyvu nebo rychlém růstu. Jinak pokud se Ti něco mezdá, tak se nech poslat na endokrinologii, aby opravdu dcerka nespěla k předčasné pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.9.16 21:24
@ivašot. píše:
Strie se můžou udělat při velkém váhovém výkyvu nebo rychlém růstu. Jinak pokud se Ti něco mezdá, tak se nech poslat na endokrinologii, aby opravdu dcerka nespěla k předčasné pubertě.

Jak píše @ivašot., určitě objednej holčičku na endokrinologii. V devíti letech už jsou nějaké ty chloupky normální, ale v 7,5 by být neměly, to opravdu vypadá na předčasnou pubertu. Může být třeba porucha nadledvin, s tím by mohly souviset jak strie, tak hubenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 21:34

Už jsem o té endokrinologii kolikrát přemýšlela, i dětská to zmínila, nevíte někdo, co všechno to obnáší? Jen odběr krve a konzultace s endokrinologem? Nechce se mi lítat po doktorech, když vím, že já byla stejná. A neměla jsem předčasnou pubertu, menstruaci jsem měla až ve 12 a přerostla jsem mámu o 13cm, mám 174cm. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
17.9.16 21:40

V okoli znam min 8zen co zacly menstruovat v 9 letech vcetne mamky takze puberta v 8 muze byt a nikdo jim nikdy nerekl ze by byly predcasne a strie pry taky mela brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.9.16 21:46

Ano, primárně odběr krve, pak třeba ultrazvuk břicha a nadledvin. Já bych to určitě nepodceňovala, tím spíš, že o tom mluvila i dětská dr. Pokud ty jsi měla chloupky ve 3.třídě, tak ti bylo nějakých devět (to je brzy, ale není to nenormální), ale dcerka už je má rok, takže v sedmi letech, a to běžné není. Pro jistotu bys tam s ní měla zajít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.9.16 22:18

@dyňa Pokud to máte rodově takhle uspíšené, tak chápu, že se ti nechce běhat po doktorech, ale minimálně bych dcerku hlídala a při jakémkoliv dalším varování (vypadání vlasů, únava, další váhové výkyvy apod.) bych s ní na tu endokrinologii došla.
Mimochodem, promiň, nedá mi to - mateřský plurál se v téhle věkové kategorii dítěte fakt často nevidí… Nemáš s tím potíže, myslím v běžném společenském styku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 22:21

Moc dekuji za prispevky, ja v okoli nezmam nikoho, kdo by tak predcasne dostal menses, kdyz jsem byla v 5.tride, jedna holcina ve skole silene protekla, mela svetle ruzove kalhoty, prsa uz aspon trojky. Docela nas to tenkrat prekvapilo, o nejakem krvaceni jsme nemely potuchy.Asi se na tu endokrinologii vydame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 22:26

@Bersaba Ctu dotaz uz potreti a nechapu? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.9.16 22:36
@dyňa píše:
@Bersaba Ctu dotaz uz potreti a nechapu? :roll:

Mateřský plurál - když o svém dítěti mluvíš v první osobě množného čísla. Viz „je nám 8,5 let“, „doktorka z nás byla nesvá, jak jsme hubení“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 22:47

Aha.Vim,ze je plural mnozne cislo, ale pojem matersky plural jsem neznala, diky za vysvetleni :D Nevim, proc jsem to tak napsala, nikdy se tak nevyjadruji, az tady.Byl to muj prvni dotaz na emiminu, tak jsem asi byla nervozni a napsala to takhle divne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
17.9.16 22:53

@Bersaba Jinak vlasy ji strasne padaly v cervnu, po mesici jsem to uz nevydrzela a sly jsme na odber krve, jestli to neni stitna zlaza. Dopadlo to dobre. Unavena mi prijde hodne casto.Ale myslela jsem, ze to je tim, ze usina pozde, v pul 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí