Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji radu, a doufám, že mě tu neuštípete ![]()
Malý začal chodit do první třídy, v noci z neděle na pondělí jsme byli s uchem na pohotovosti.
Teploty neměl, byl to zánět středního ucha v první fázi.
Dostali jsme kapky do ucha, dnes, třetí den ho už nic nebolí.
Mám očr až do stredy, a nevím, jestli ho neposlat v pondělí do školy.
Situace je taková, že v práci je mrtvo, a nepotřebují mě.
Co by se stalo, kdybych malýho poslala v pondělí do školy, aby nezameškal, a já očr ukončila ve středu?
Díky, a prosím, nechte si poznámky o vychytralosti apod.
Nikdy jsem nebyla za vyčůránka.
očr máš na ošetřování svého dítěte. Ne na to, aby ty sis udělala volno. Jakmile ho „matko“ pošleš do školky a ty budeš doma, máš na problém zaděláno. OSSZ to kontroluje.
@berry4 píše:očr máš na ošetřování svého dítěte. Ne na to, aby ty sis udělala volno. Jakmile ho „matko“ pošleš do školky a ty budeš doma, máš na problém zaděláno. OSSZ to kontroluje.
mě je to jasný, zvažuju, co udělat, učím se s ním, aby nezameškal, taky ale mám strach, aby se pořádně dozdravil.
Bohužel, pokud nemá čtyřicítky, tak je živej až moc.
a na bolest si stěžuje, až když je zle.
@berry4 píše:očr máš na ošetřování svého dítěte. Ne na to, aby ty sis udělala volno. Jakmile ho „matko“ pošleš do školky a ty budeš doma, máš na problém zaděláno. OSSZ to kontroluje.
Taky nemám ráda zneužívání dávek, ale pochybuju, že by zrovna na tohle přišli… Jak by to asi zkontrolovali?
…taky je tu to, že ve středu jdem na kontrolu na orl, to je na celý den..
@momi33 Tak bez na pondeli a utery do prace a ve stredu na koltrolu, ne?
@Bábrdl přesně na tohle jsem nedávno byla upozorněna u dr. Dítě nesmí navštěvovat MŠ, pokud na něj má rodič z důvodu nemoci OČR. Vůbec ti to jako zneužití nepřijde? Jak? Oni jaksi docházku do MŠ zapisují. Musí. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@momi33 Tak bez na pondeli a utery do prace a ve stredu na koltrolu, ne?
asi ho nechám do té středy doma.
@momi33 tak do práce můžeš…na zadní stranu si pak vypiš dny, kdy jsi pracovala a středu jděte na kontrolu…a pak ukonči očr…
@berry4 píše:
@Bábrdl přesně na tohle jsem nedávno byla upozorněna u dr. Dítě nesmí navštěvovat MŠ, pokud na něj má rodič z důvodu nemoci OČR. Vůbec ti to jako zneužití nepřijde? Jak? Oni jaksi docházku do MŠ zapisují. Musí.
Jistě, že je to zneužití.
Jenom představa, že ta tu ručně psanou docházku ze všech MŠ někdo přepisuje, zasílán a SSZ a tam to někdo porovnává se všemy paragrafy, co tam mají, to je z říše scifi ![]()
Udělala bych to jak tu už někdo psal. Po+Út bych šla do práce, on do školy. Na tom formuláři jsou tam na to kolonky.
Poslat ho do školy a zůstat doma na OČR je podvod, ale pochubuju, že by na to přišli. Nicméně já bych se asi bála, jsem spíše připopo…, takže já bych to něudělala.
@Bábrdl stejně,jako jsou kontroly při neschopence, jsou kontroly i tady. Právě na to mě upozornila moje oš. lékařka. To jen tak naokraj.
Ale mě se to netýká, MĚ JE TO JEDNO, JÁ PAK VRACET OŠETŘOVNÉ NEBUDU ![]()
Ano, je to zneužití. Ne, nikdo na to nepřijde. Udělej to, jak potřebuješ.
@berry4 píše:
@Bábrdl stejně,jako jsou kontroly při neschopence, jsou kontroly i tady. Právě na to mě upozornila moje oš. lékařka. To jen tak naokraj.
Ale mě se to netýká, MĚ JE TO JEDNO, JÁ PAK VRACET OŠETŘOVNÉ NEBUDU
Kontroly nechodí a školky docházku na SSZ neposílají ![]()
Leda by ji někdo udal.