Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Bábrdl píše:
Kontroly nechodí a školky docházku na SSZ neposílají
Leda by ji někdo udal.
@Bábrdl kontroly při neschopnosti nechodí? Ohoho ![]()
Ještě jednou- stejně, jako se provádí kontroly, když jsi jako pacient na nemocenské, přijde ti kontrola, zda jsi doma, stejně tak může provést kontrolor kontrolu, zda v době, kdy rodič měl na dítě OČR, toto nenavštěvovalo MŠ.
@berry4 píše:
@Bábrdl kontroly při neschopnosti nechodí? Ohoho
Ještě jednou- stejně, jako se provádí kontroly, když jsi jako pacient na nemocenské, přijde ti kontrola, zda jsi doma, stejně tak může provést kontrolor kontrolu, zda v době, kdy rodič měl na dítě OČR, toto nenavštěvovalo MŠ.
Kontroly pri paragrafu skutecne nechodi.
A takova kontrola s dochazkou by probehnout mohla, ale jen na udani. Nikdo to nekontroluje sam od sebe. Musel by se fyzicky dostavit do skolky a vyzadat si dochazku.
To je proste realita.
@Bábrdl ještě jednou-celou dobu tu nepíšu o paragrafu, ale o pracovní neschopnosti. ![]()
Tak já mám informace od lékařky, ta si to asi těžko vycucala z prstu ![]()
@berry4 Ale tady se celou dobu řeší OČR, takže nevím proč sem taháš pracovní neschopnost?
@momi33 píše:
Ahoj, potřebuji radu, a doufám, že mě tu neuštípete
Malý začal chodit do první třídy, v noci z neděle na pondělí jsme byli s uchem na pohotovosti.
Teploty neměl, byl to zánět středního ucha v první fázi.
Dostali jsme kapky do ucha, dnes, třetí den ho už nic nebolí.
Mám očr až do stredy, a nevím, jestli ho neposlat v pondělí do školy.
Situace je taková, že v práci je mrtvo, a nepotřebují mě.
Co by se stalo, kdybych malýho poslala v pondělí do školy, aby nezameškal, a já očr ukončila ve středu?
Díky, a prosím, nechte si poznámky o vychytralosti apod.
Nikdy jsem nebyla za vyčůránka.
Nikdy jsi nebyla za vyčůránka, ale nyní ano. A další důvod, proč si jako zaměstnavatel o paragrafech a chudácích matkách, co je kvůli nim nikde nechtějí, myslím své.
@j.a.n.i1 píše:
@berry4 Ale tady se celou dobu řeší OČR, takže nevím proč sem taháš pracovní neschopnost?
To mě taky zmátlo ![]()
Já nevim no. Prostě proto asi, že kontroly chodí. Chodí v pracovní neschopnosti a mohou si vyžádat kontrolu i docházky dítěte do mš nebo zš. Obé namátkově.
@berry4 Jasně, to chci vidět, jak si OSSZ namátkově kontroluje docházku dítěte v mateřské škole.
@j.a.n.i1 jak? Úplně normálně. MŠ si musí vést evidenci o docházce, už jen z hlediska evidence stravy. Další započatý den, kdy dítě neodhlásíš ze stravy např. ti účtují plnou cenu obědu. Jedna věc. To stejné platí i ve škole.
Běžně musíš i při více než dýdenní absenci v mš vypsat omluvný list dítěte - důvod absence.
To je běžná praxe státních školek.
Chceš vidět, jak si namátkově kontroluje?
Stejně, jako lidi na neschopence.
Nevím, co je na tom složitého.
@berry4 Jasně, na OSSZ přijde papír, že paní Vomáčková pečovala před 10 dny o nemocné dítě jménem Franta Koukal, a úřednice najme detektiva nebo jakým způsobem bude zjišťovat zda Franta chodí do školky či nechodí a pokud chodí, tak do jaké školky či školy
nebo bude obcházet všechny školky a případně školy v okolí a chtít po nich ať ji ukážou docházku, zda tam náhodou nehodí Franta a zda byl Franta ve školce? Na základě jakého titulu by ji to měla ředitelka ukazovat? A úplně nejvtipnější to bude, když třeba paní bude mít TP v Braně, zaměstnavatel sídlo v Praze a dítě bude reálně chodit do školky třeba v Pardubicích, na tom není vůbec, ale vůbec nic složitého a rozhodně to bude námátkově kontrolovat
![]()
@j.a.n.i1 nechápu tvé zesměšńování. Kam které dítě do které školky chodí je i v záznamech lékařky. A naopak v záznamech školky máš oš. lékařku. Záznam má i místní úřad, školský úřad pod které mš spadají, v dnešní době počítačové komunikace je evidence jasná jak facka. Končím tuhle diskusi, evidentně nechápeš problematiku. Stejně, jako si může docházku vyhledat sociálka (např. škola),stejně tak i jakýkoli jiný úřad vzhledem k zájmům tomu určeným.
@berry4 Já problematiku chápu, právě proto vím, že lékařka neví, kam chodí děti do školky, stejně jako ve školce nevědí jakého má dítě aktuálně ošetřujícího lékaře.
@j.a.n.i1 zvláštní. Moje drka to ví naprosto přesně a já každý rok ve školce obnovuji kontaktní údaje na oš. lékaře dítěte. Stejně tak i můj starosta v městské části věděl dřív než já, na kterou školku bylo mé dítě přijato.
Ty to chápeš, já to nechápu.
Moje pediatra tudíž plácá bláboly.
V pořádku. ![]()