Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sijux OČR platí i o víkendu. Je to 9 dní včetně víkendů. Pokud jsi sama tak myslim 16 dní
Diky holky. A pokud ziju s pritelem ale nejsme sevzdani, tak je to teda tech 16 dni?
@Flora1 Pokud, žiješ s partnerem, tak platí jen těch 9 dní. 16 dní se vztahuje jen na osamělé rodiče, kteří nežijí s druhem.
Aha, dobre, diky… a snad posledni dotaz… jsem sama nemocna a chtela bych na vikend dat dite k babicce… muzu? Na OCR mam adresu naseho bytu…
@lokynka píše:
@Z.jev do práce nemůže, leda by pracovala zadarmo, nelze mít ošetřovačku a plat.
Jasně, že může do práce ![]()
Fakt nevím, proč reagují lidi, kteří o tom nic nevědí. Zbytečně šíří blbosti.
Normálně to vyplní vzadu na formuláři a za ty dny jí nebude sociálka plati.
Prosím o radu od někoho, kdo rozumí očr, paragrafu na dítě. mám ho poprvé, syn má teplotu a kašel. dnes mi vypsala dr. očr(nešlo jinak).jak to je s ukončením během svátků? co když už mu bude zítra dobře, můžeme normálně ven? a když dr. V úterý řeknu, že mu nebylo dobře jen ten jeden den, tak to Očr ukončí se zpětným datem? Kdyby marodil do pondělí, můžu aspoň nakoupit, jsou nějaké vycházky, nebo chodí kontrola jestli jsme doma? Děkuji
Děkuji. A teď jde o to, zda mi to tedy v úterý na kontrole(pokud bude zdravý) ukončí jakoby k zítřku (pátek)?protože kdybych to měla až do pondělí, tak je to zbytečné, je volno. Snad píši srozumitelně.
@Sulmo píše:
Děkuji. A teď jde o to, zda mi to tedy v úterý na kontrole(pokud bude zdravý) ukončí jakoby k zítřku (pátek)?protože kdybych to měla až do pondělí, tak je to zbytečné, je volno. Snad píši srozumitelně.
Normálně ti to ukonči v úterý úterkem, pokud budeš v úterý ještě doma. Jinak já na ukončení osetrovacky děti ani neberu, například jdu v pondělí do práce a v úterý odpoledne se stavím u Dr, aby mi ukončila osetrovacku neděli, hotovo.
Děkuji. Ještě mi prosím nejde do hlavy, že se počítají i svátky,vikendy.to mám vikend placený, i když běžně pracuji po-pá?
@Sulmo zdravím, také jsem nedávno nastoupila do práce a už jsem byla na paragrafu 2× Žádné kontroly nechodí, můžeš být na OCR jak dlouho je třeba, jen se ti platí pouze 9dni a započítává se víkend i svátky, i kdyz pracujes po-pá. Od 10.dne si doma zadarmo
Kdybys šla během OCR do práce, tak se to do toho paragrafu při odevzdání v práci napíše.
Pěkná otrava, že se hned musí k doktorce i kvůli banální viroze, co? ![]()