Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den
Mám docela pro mě velký problém ![]()
Od doby co se mi zhoršila moje alergie a doktorka mi dala prášky xados které mi nepomohli
tak jsem bohužel po nich nabrala váhu a vznikli mi strie a to na poprsí a stehnách a teď nevím co s tím mám dělat nejsem ani tak stará abych měla strie… Je mi to trapné ale je mi teprve 17 let a už v tom to věku mít strie jak po dětech se mi moc nelíbí ![]()
Nic, možná jen opalit. Nic na to nepomůže. A neboj, my nektere po dětech ještě v důchodu nejsme.. ![]()
@mackA159 děkuji za odpověď
Ale prostě mě to mrzí že kvůli nějakým prášku mám zničené tělo a to jen blbé strie ![]()
@Eliška172002 nic, strie nezmizí, jen časem zblednou a nebudou tak vidět
@Eliška172002 Strie nemají jen staří lidé
A nepomáhá na ně nic.
@Eliška172002 píše:
Dobrý den
Mám docela pro mě velký problém
Od doby co se mi zhoršila moje alergie a doktorka mi dala prášky xados které mi nepomohlitak jsem bohužel po nich nabrala váhu a vznikli mi strie a to na poprsí a stehnách a teď nevím co s tím mám dělat nejsem ani tak stará abych měla strie… Je mi to trapné ale je mi teprve 17 let a už v tom to věku mít strie jak po dětech se mi moc nelíbí
Strie jsou následkem rychlého zvětšení objemu. Nejsou jen po dětech. Zkus kokosový olej nebo oleje proti striím.
Já mám prsa samou strii asi od 16 let. Chodila jsem na laser, 2× týdně asi dva měsíce v kuse, dělal to můj gynekolog a nabídl mi to. Nakonec to sestřičky uhrály na pojišťovnu, po těch 2 měsících si i dělaly srandu, že mě měly vyfotit a tím si dělat reklamu na ten laser
strie nezmizely, ale vybledly tak, že nešli zas tam moc vidět. Byly světlé a teda rozdíl obrovský oproti těm rudým a krvavym. Možná by to časem taky vybledly, ale takhle to bylo rychlejší a přišlo mi, že se i zatahly
prostě byly menší. Hlavně nestresuj a příjmy své tělo takové jaké je teď ![]()
Dcera ma strie na stehnech od 9 let. A to byla stihla, jen rychle rostla.Dnes je z ni nadherna 12 leta „modelka“,strie uplne vybledly a jsou videt jen zblizka.Bud v klidu, to jsou male veci. A nemyslim si, ze by prasky na alergii mohly zavinit ztloustnuti. Proste se z Tebe stava zenska. ![]()
Děkuji všem
Ale i tak mě to dost štve takhle v mladém věku spíš se bojím že to budou odsuzovat kluci nebo holky…
Mě se udělaly taky asi v 15, brala jsem spoustu kortikoidů a co si budem, do toho jsem v pubertě dost papala… teď je mi 30 a vybledly tak, že v podstatě jako by nebyly. Tak nevěš hlavu a sportuj.
Taky se mi udělaly velmi brzy, určitě ještě na ZŠ. Na boku a na prsou. Je to dané stavbou kůže a když máš k tomu sklony, tak nic nepomůže. Zajímavé je, že v těhotenství se mi udělala na břiše jenom jedna (mamka prý měla úplně fialové břicho). ![]()
@Eliška172002 kluci si těchto blbostí nevšimnou a holky si vždycky něco najdou
.
Mám je snad od 12 let, časem vyblednou a nejsou tak vidět
Jinak tyto diskuse o striich a bezchybnem vzhledu mi vždycky připomenou tuhle písničku…
Na ostatni se vykasli. Treba zjistis, ze kamaradky maji zada samej bedar, nebo chlupaty nohy. Kazdej jsme nejakej.Jsou na svete mnohem vetsi problemy, nez strie.
Váhu jsi nenabrala po lécích.. Prostě jsi rychle přibrala a kůže to nevydržela.. Strie časem vyblednou a stáhnou se a nebudou téměř vidět.. Maž je kokosovým olejem a bambuckým máslem.. A bude to dobré.. ![]()