Strie v těhotenství - typy

Anonymní
11.5.24 21:13

Strie v těhotenství - typy

Ahoj holky, co Vám pomohlo nebo pomáhá na strie? Hrozně mi popraskalo břicho, ikdyž mažu bioilem, ale hrozně mi vadí jak je mastný, tolik oblečení mi to zničilo :?
Dá se s tím něco dělat? Nebo se s tím musím prostě smířit, že je mám?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15152
11.5.24 21:27

Strie už nezmizí. Jen časem zesvetlaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 21:32

@karkarka to vím, spíš jestli se tomu dá nějak zabránit, i přesto že používám Bioil tak stejně vyskakují, asi s tím nic neudělám :(

• Citovat
  • Upravit
9030
11.5.24 21:38

Mazala jsem olejíčkem, ale už ani nevím jakým. Pupek jsem měla obří, před těhotenstvím jsem měla podváhu a nemám ani jednu strii. Asi to bude spíš o dispozicích. Plus možná i o věku, s věkem je elasticita kůže horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
11.5.24 21:38

Používala jsem kakaové maslo a žádné strie nemám na břichu. Je prý vhodné i na zesvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
11.5.24 21:40

To je v genech. Žádný krém ti nepomůže. Minulé tehu jsem užívala také bioil, stálo mě to za celé tehu asi 9tis a v 37tt mi bricho popraskalo. Mamka ma taky strie, segra taky.. Prostě je to v genech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 21:45

@Serpentini Jsem silnější, tak jsem si říkala, že kůže je povolená tak to bude ok :lol: než jsem otěhotněla, žádná strie
Je mi 25, ale asi je to fakt individuální

• Citovat
  • Upravit
37131
11.5.24 21:48

Nic, je to genetické. Časem zesvetlaji, tak to nebude tak hrozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 21:50

@Kriss Tina mám je po celém břiše :(

• Citovat
  • Upravit
37131
11.5.24 21:54
@Anonymní píše: Více

Já je měla po porodu i na prsou a teď jsou tak světlé, ze to ani není poznat :) holt je to daň za to, ze mas dítě no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.5.24 22:20

V prvním těhu jsem mazala olejem od Eucerinu a udělala se mi jedna pidistrie. Teď ve druhém těhu mažu krémem Elasti-Q a zrovna včera jsem si objevila 4 docela velké strie. Takže kupuju znova Eucerin :D
Je to ale prý hlavně genetikou, řekla bych, že věk i strava/výživa může mít vliv, kůže se stejně vyživuje hlavně zevnitř. Máma má právě hrozně zjizvené břicho striemi, je to opravdu hrozně vidět, i když jsou světlé. Takže rozhodně mazat nepřestanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15152
11.5.24 22:27
@Anonymní píše: Více

Nedá se tomu zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9291
12.5.24 06:43

To je genetika. Já jsem si břicho namazala jen občas, když jsem si zrovna vzpomněla a strie nemám žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.5.24 15:46

Při prvním jsem mazala bioilem poctivě a neměla jsem žádnou. Při druhém jsem na to kašlala a nemazala vůbec ničím a taky se mi žádná neudělala. Takže možná to může trochu pomoct, ale spíš ne.

V lékárně mi říkali, že úplně stejnou službu udělá olivový olej nebo jiné mazadlo, bioil je jen tahač na peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3019
13.5.24 15:55

Namazala jsem se asi 4× a poprvé jsem měla jednu strii nad pupkem.
Podruhé jsem se nemazala vůbec a strii jsem neměla ani jednu, byť břicho obří.
Kolegyně se mazala 2× denně nejdražším co bylo k mání a strií ma plno uplně všude. Žádné mazání v tom nehraje roli, bohužel.
Ale časem se stáhnou a zesvětlají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky