Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@karkarka to vím, spíš jestli se tomu dá nějak zabránit, i přesto že používám Bioil tak stejně vyskakují, asi s tím nic neudělám ![]()
Mazala jsem olejíčkem, ale už ani nevím jakým. Pupek jsem měla obří, před těhotenstvím jsem měla podváhu a nemám ani jednu strii. Asi to bude spíš o dispozicích. Plus možná i o věku, s věkem je elasticita kůže horší.
Používala jsem kakaové maslo a žádné strie nemám na břichu. Je prý vhodné i na zesvětlení.
To je v genech. Žádný krém ti nepomůže. Minulé tehu jsem užívala také bioil, stálo mě to za celé tehu asi 9tis a v 37tt mi bricho popraskalo. Mamka ma taky strie, segra taky.. Prostě je to v genech
@Serpentini Jsem silnější, tak jsem si říkala, že kůže je povolená tak to bude ok
než jsem otěhotněla, žádná strie
Je mi 25, ale asi je to fakt individuální
Nic, je to genetické. Časem zesvetlaji, tak to nebude tak hrozne.
@Anonymní píše: Více
Já je měla po porodu i na prsou a teď jsou tak světlé, ze to ani není poznat
holt je to daň za to, ze mas dítě no.
V prvním těhu jsem mazala olejem od Eucerinu a udělala se mi jedna pidistrie. Teď ve druhém těhu mažu krémem Elasti-Q a zrovna včera jsem si objevila 4 docela velké strie. Takže kupuju znova Eucerin ![]()
Je to ale prý hlavně genetikou, řekla bych, že věk i strava/výživa může mít vliv, kůže se stejně vyživuje hlavně zevnitř. Máma má právě hrozně zjizvené břicho striemi, je to opravdu hrozně vidět, i když jsou světlé. Takže rozhodně mazat nepřestanu.
To je genetika. Já jsem si břicho namazala jen občas, když jsem si zrovna vzpomněla a strie nemám žádné.
Při prvním jsem mazala bioilem poctivě a neměla jsem žádnou. Při druhém jsem na to kašlala a nemazala vůbec ničím a taky se mi žádná neudělala. Takže možná to může trochu pomoct, ale spíš ne.
V lékárně mi říkali, že úplně stejnou službu udělá olivový olej nebo jiné mazadlo, bioil je jen tahač na peníze.
Namazala jsem se asi 4× a poprvé jsem měla jednu strii nad pupkem.
Podruhé jsem se nemazala vůbec a strii jsem neměla ani jednu, byť břicho obří.
Kolegyně se mazala 2× denně nejdražším co bylo k mání a strií ma plno uplně všude. Žádné mazání v tom nehraje roli, bohužel.
Ale časem se stáhnou a zesvětlají.
Ahoj holky, co Vám pomohlo nebo pomáhá na strie? Hrozně mi popraskalo břicho, ikdyž mažu bioilem, ale hrozně mi vadí jak je mastný, tolik oblečení mi to zničilo
Dá se s tím něco dělat? Nebo se s tím musím prostě smířit, že je mám?