Stroj na plevel. Dotazy pro vývoj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Stroj na plevel
Ahoj, chtěl bych se zeptat na váš názor – uvažuji o vývoji nového zahradního zařízení, které by výrazně usnadnilo a zefektivnilo odstraňování plevele, a to včetně hluboko zakořeněných druhů (např. pampelišky). Přístroj by měl být elektrický, poháněný akumulátorem, měl by fungovat poloautomaticky a měl by zvládat pracovat na plochách cca 100 až 500 m². Uživatel by jej mohl jen snadno vést po zahradě a zařízení by samo pracovalo. Cílem je, aby to bylo šetrné k půdě, zvládlo to práci i na místech s textilií proti plevelu a fungovalo to jak pro malé, tak pro větší nežádoucí rostliny. Zajímalo by mě: • Myslíte si, že by o takový přístroj mohl být zájem? • Co vám osobně u současných nástrojů na odstraňování plevele nejvíc vadí nebo chybí? • Uvítali byste pomoc od technologie (např. základní rozpoznání plevele), nebo byste preferovali plně manuální řešení? Díky za jakýkoliv názor!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Až tohle někdo vymyslí, tak si to musí nechat okamžitě patentovat. To víš, že mu lidí budou líbat ruce. Protože plevel roste jak blázen. Je opruz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za tohle by vraždili zemědělci, města a i někteří zahrádkáři. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už to mělo bejt dávno hotový… Okamžitě na tom mákni a do měsíce ať je to na pultech…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenom dodám k tomu, že se pracuje na verzi pro lidi co mají svojí zahradu a také na verzi pro živnostníky, firmy nebo města. V tomto zohledňují více faktorů. Jako je cena/výkon, jednoduchost/rychlost a další.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Jo, skoro denně sedím s motykou a kýblem. Jakmile jsem na záhonech hotová, můžu začít znova tam, kde jsem začala. Kdyby takhle rychle rostla aspoň ta mrkev nebo řepa… Ale to neeee 🙈 🙈 🙈
- Citovat
- Upravit
@Asta135 píše: Více
A právě kvůli tomu pracuji na tom stroji. Mám celou zahradu hotovou a trochu poprší ani to ne a mohu začít znova tam kde jsem posledně začínal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si svůj nápad drž pod pokličkou, dokud si nebudeš jistý, pracuj na zdokonalení. Až to bude, tak první udělej patřičné kroky pro sebe. Protože velké firmy umí rychle kopírovat nápady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťarbík01 píše: Více
Zemědělci už mají laserový odstraňovače s detektory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Musaider píše: Více
Tak ani nevíme jak a jestli to vůbec funguje. Můžeš jen za těžký prachy prodat nápad a nebo rychle dávat patenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 Na tohle patent ani žádné ochranné známky nedostane.
Vždyť je to dávno vymyšlené a mnohem propracovanější než si myslíš.
https://www.zdnet.com/…e-your-back/
Existují už i robotické trhače plevelu
A pro zemědělce už existují i velké chytré mašiny na plevele. Stačí si o zadat do Google, velké Start Úpy už dávno mají rozjeté AI v kombinaci zemědělství, na tomto není nic moc co patentovat, když produkt je vymyšlený ![]()
- Citovat
- Upravit
https://garford.com/…nrow-weeder/
https://www.naio-technologies.com/en/home/
Jako zkusit to můžeš vyrobit, ale nepočítala bych, že to půjde na dračku, protože před tebou jsou dávno jiné ligy na trhu.
Spíš být tebou přemýšlíme nad nějakou spoluprací, být distributurem pro český trh, protože vyrábět něco na úrovni, je v tomhle případě hodně složité a jdeš do statisíců až milionů ![]()
- Citovat
- Upravit